Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] rozrzad
Autor Wiadomość
leon2
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 14:26   [1G 90-94] rozrzad

witam mam pytanie mianowicie czy auto po przestawieniy o jeden zabek bedzie nierowno pracowac na wolnych obrotach ale gdy sie ruszy to pojedzie normalnie

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 18:20   

beda anomalie... jakie? to roznie bywa... moze byc tak jak piszesz... mozesz dostawac wiekszych drgan silnik przy wyzszych obrotach... i moze byc problem z zaplonem...

leon2
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 19:06   

sprawdzilem rozrzad w internacie jak powinny byc ustawione znaki i powinny byc ustawione w lini prostej na prost siebie u mnie znaki w lni prostej nie sa rowno jest jakis centymetr roznicy do dego aby znaki byly rowne

GTO
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 19:42   

Chyba cos zle sprawdzales, bo gdy by byla az taka roznica to auto by chyba wogule nie jezdiło, takie moje zdanie, poczekaj az sie inni wypowiedza

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 22:40   

leon czy ty sam skladales ten rozrzad? czy moze jakis kowal? to nie jest zwykly silnik :) to 4g63 :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :badgrin:

leon2
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2007, 12:49   

dzis rozebralem caly rozrzad i jest przestawiony bede robil go sam bo niewierze w tych wszystkich fachowcow od siedmiu bolesci co jeden to lepszy.eklips niebedzie pierwszym autem w ktorym to zrobie sam i zawsze bylo dobrze mam nadzieje ze tym razem tez bedzie ok

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2007, 10:51   

leon2 napisał/a:
dzis rozebralem caly rozrzad i jest przestawiony bede robil go sam bo niewierze w tych wszystkich fachowcow od siedmiu bolesci co jeden to lepszy.eklips niebedzie pierwszym autem w ktorym to zrobie sam i zawsze bylo dobrze mam nadzieje ze tym razem tez bedzie ok

nr. butów tego zawodnika :mrgreen: :mrgreen:
takie postawy należy chwalić. chcesz dobrze zrób to sam. pozdro i powodzenia :wink:

Esiek
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2007, 20:56   

Ja w swoim klipsie na kolach pasowych wałków rozrządu mam 2 kpl.znaków. Co ciekawe i wku..wiające nie są ustawione na przeciw siebie. Jak ustawiłem na jedne to silnik kulał, a max obroty kończyły się przy 3tys. na drugie znaki zapi..dala jak ślepy do kina, a róznica pomiędzy jednym a drugim ustawieniem 1 ząbek na pasku !!! i robi taki bałagan! Więc koniecznie musisz ustawić te znaki idealnie, ja pomagałem sobie linijką :D , ale teraz to motor śpiewa...

leon2
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 08:43   

rozrzadzik ustawilem i niebylo tak zle jak myslalem dalem rade i autko pracuje jak trzeba.tarz uzylem prostej listwy metalowej.

Odpowiedz do tematu