Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Pilot do centralnego zamka w Carismie
Autor Wiadomość
darek1961
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2007, 20:57   [Cari 1.8 GDI] Pilot do centralnego zamka w Carismie

Proszę o POMOC!!!!! Mam problem z pilotem do centralnego zamka (orginalny Firmy Mitsubichi) wymieniłem baterie i chyba się rozprogramował tak, więc obecnie zero z korzystania ze zdalnego otwierania i zamykania drzwi. Bardzo proszę o POMOC!!! Czy jest możliwość samemu zaprogramowanie pilota by znów działał a jeśli tak to jak tego dokonać? :cry: :cry: :cry:

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2007, 21:13   

Juz było opisywane. Trzeba wsiąść do auta, zamknąć drzwi, dopiero wewnątrz włożyć baterie do pilota i nacisnąć któryś z przycisków.U mnie się sprawdziło. Pilot oryginalny Carisma. Poszukaj było dokładnie opisywane.Napisz jak Ci poszło. Pozdrawiam.

darek1961
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 15:48   Mitsubishi centralny zamek

Dzięki slawek st za podpowiedz próbowałem, ale nic z tego nie skutkuje dzwoniłem do serwisów Mitsubishi powiedzieli, że owszem nie ma sprawy To potrwa tylko 5 min, ALE!! KOSZTUJE 80 – 100 ZŁ :cry: :rolleyes:
Czytałem wcześniejsze opisy na forum, ale nie skutkowały, więc szukałem POMOCY dalej. MAM NADZIEJE, ŻE ODEZWIE SIĘ KTOŚ JESZCZE BARDZIEJ ZNAJĄCY SIĘ NA ŻECZY :wink: :wink:

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 18:09   

1. Dobrze wsadziłeś baterię? Sprawdź zanim odpowiesz.
2. Wejdź do auta, włącz zapłon i naciśnij przycisk pilota

Więcej nie pomogę.

leugdi
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 19:28   

kupiłem kiedyś drugiego pilota, bo w tym co miałem urwało się ucho na kółko od kluczy.
była do niego załączona instrukcja, ale ona opisuje programowanie pilota mając jeden działający. sprawdź, może się uda.

1. otwórz pojazd działającym pilotem.
2. zamknij pojazd kluczem.
3. użyj przycisku otwierania na działajacym pilocie 2 razy w przeciągu 5 sekund. między pierwszym i drugim przyciśnięciem zostaw 1 sekundę przerwy, żeby sygnały przeszły bezproblemowo. wszystkie piloty, prócz użytego do programowania, są tym samym skasowane.
4. użyj przycisku otwierania na nowo programowanym pilocie raz w przeciągu kolejnych 5 sekund po wykonaniu punktu 3.
5. opuść tryb programowania poprzez otworzenie drzwi kierowcy kluczykiem lub odczekanie więcej niż 5 sekund.

sheik82 
Forumowicz
sheik82

Auto: Carisma Hatch 1.8 GDI
Wysłany: 01-11-2007, 00:28   

wiem ze juz było kilka razy o pilocie do carusi, mi tez sie roprogramowal, co śmieszne dzien po tym jak przeczytalem te posty związane z tym problemem<lol> ale teraz ze nic w świecie, według wczesniejszych porad nie moge go zaprogramowac, jesli ktos ma jakis pomysl to neich podpowie, bede bardzo wdzieczny... moja cari to 1.8 GDI a pilot jest taki jak w instrukcji (PL) umieszczonej tutaj na forum z jedną dioda a nie kilkoma (chyba oryginalny) jak niektórzy tutaj opisują(?) z góry dzieki za odpowiedzi

darek1961
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 19:56   

PRZEPRASZAM GORACO ŻE TAK DŁUGO NIE ODPOWIADAŁEM :| I NIE PODZIEKOWAŁEM za pomoc ze strony slawek st :!: :!: jeszcze raz wszystko powoli i spokojnie zrobiłem :ANAL: tak jak mi polecił slawek st no i CO :?: TYM RAZEM WSZYSTKO OK :!: :!: . Tak więc pragnę Serdecznie Podziękować wszystkim którzy MI pomagali .

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 01-11-2007, 20:07   

No to fajnie że pomogłem swoją radą. Mnie też udzielono pomocy w takiej samej sytuacji . Wszystko dzięki kolegom z forum . Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz do tematu