Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Radyjko
Autor Wiadomość
Don_Be
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 22:54   [ALL] Radyjko

Witam!
Powiedzcie Mi czy da sie jakoś sprawdzic radio ale nie podłanczając je do auta tzn chodzi Mi oto zeby sprawdzic czy sie włancza?Np w domu?Da jakos rade czy nie?
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  

ufi
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 23:02   

Może zasilacz komputerowy, jakiś zasilacz 12V o dużym amperażu? Ewentualnie jakiś akumulator.

Lorek100
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2007, 11:33   

Witam.Podłącz pod akumulator lub prostownik. Tylko jeżeli działa radio to nie znaczy że bedzie grała muza, mogą być spalone końcówki mocy(działa wszystko, tylko muzyka nie wychodzi na głośniki)

Don_Be
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2007, 12:08   

Tzn. Mi chodzi tylko oto żeby sprawdzić czy sie włączy.A powiedzcie Mi pod który kabelek czy tam kabelki mam to podłączyć?Bo jestem zielony i nic nie wiem na temat kabelków :P .
Pozdrawiam

Kuczan
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2007, 13:38   

Tak jak w życiu - plus do plusa i minus do minusa !! !! !!

Don_Be
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2007, 13:43   

hehe Dzieki :) Pozdrawiam

[ Dodano: 25-07-2007, 18:59 ]
sprawdzone działa ;)
:mrgreen:

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2007, 23:10   

info na przyszlosc kabelki z radia :
czarny - masa
czerwny - +12v po stacyjce
zolty - 12V stale
niebieski - sterowanie elektr antena albo wzmacniacza
pomaranczowy - podswietlenie ( niektore radia maja taka opcje , podpinamy pod pomaranczowy kabel + z podswietlania deski ogolnie +12v po wlaczonych swiatlach ) wtedy radio po wlaczeniu swiatel przygasa zeby nie razilo
brazowy - tel mute ( po pdaniu na niego masy radio sie wycisza i zaleznie od modelu wyskakuje napis MUTE, TEL MUTE, TEL, PHONE )
jezeli chcemy zeby radio dzialalo bez stacyjki tzn bez kluczyka w stacyjce podpinamy zolty do czerwonego ale nie odwrotnie tzn zolty bezposrednio do 12v po accu i do tego podpinamy czerwony.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2007, 17:35   

METODA napisał/a:
pomaranczowy - podswietlenie ( niektore radia maja taka opcje , podpinamy pod pomaranczowy kabel + z podswietlania deski ogolnie +12v po wlaczonych swiatlach ) wtedy radio po wlaczeniu swiatel przygasa zeby nie razilo

Czy jeżeli ten kabel byłby zerwany może występować taka sytuacja: Swieci podświetlenie radia, natomiast wyświetlacz cały czas jest jakby na opcji dIMM czy coś takiego, normalnie mówiąc przygaszony i nic nie widać.

Nie wiem czy pamietasz METODA raz pod Abrą pokazywałem Ci to. Ewentualnie kto mógłby to naprawić? Moze diody poszły. Nowy panel w granicach 80zł więc jeśli taniej dało by się naprawić...

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2007, 23:23   

zalezy jakie radio i czy wogole ma opcje dimowania swiatlami bo jesli nie ma to lipa trzeba bedzie rozgrzebac panel :) jesli to jest stary soniak to to jest w nich normalne jesli jakies inne radio to musialbym na nie zerknac, wybieram sie w niedziele na zlocik ale nei wiem czy do tej pory dostane blachy :(

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 00:36   

METODA napisał/a:
zalezy jakie radio i czy wogole ma opcje dimowania swiatlami

Taką opcje ma. Sony cdx 4240r - stary ale na moje potrzeby wystarczający.

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 01:03   

takie szare z jogiem i sourcem w pokretle ? jesli ak to u nich padaka podswietlania to norma a pozniej sie sypie jog

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 09:22   

METODA napisał/a:
takie szare z jogiem i sourcem w pokretle ? jesli ak to u nich padaka podswietlania to norma a pozniej sie sypie jog

hehe tak to ten:) dzięki, szukam innego panelu :wink:

Odpowiedz do tematu