Pogrzeb Marcina |
Autor |
Wiadomość |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 15:00 Pogrzeb Marcina
|
|
|
Nie znamy jeszcze daty pogrzebu, ale kto z Was będzie mógł jechać?
Byłem dziś m M-CH i dowiedziałem się trochę szczegółów dotyczących wypadku.
Na trasie był korek, a kierowca DAFa najwidoczniej nie zauważył, że samochody przed nim stoją. Gdy się zorientował było już za późno i odruchowo, bez zastanowienia zamiast w prawo na pobocze skręcił w lewo wprost w nadjeżdżającego Space Stara Marcina. Sebastian z M-CH oglądał wrak samochodu i mówił, że przednia lampa tak jak i koło były nieruszone, DAF wbił się wprost w drzwi kierowcy... Pewnie myślał, że do tego momentu Marcin już go minie i się zmieści. |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 15:08
|
|
|
bartek_nkm napisał/a: | a kierowca DAFa najwidoczniej nie zauważył |
nigdy tego nie zrozumiem....zwłaszcza u kierowców ciężarówek (( .... sam kiedyś jeździłem z kumplem w trasy TIR'em i nigdy nie lubiłem u niego (do dnia dzisiaj) zdania - "ja jeżdżę pewnie, tyle kilometrów co ja to ty nie zrobisz przez całe życie" - i ta ich pewność ich gubi. Smutne to ale prawdziwe. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 15:13
|
|
|
W tym wypadku kierowca DAFa miał prawko od 3 tygodni. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-08-2007, 17:40
|
|
|
No i pójdzie do paki w odsiadkę i będzie do końca życia miał na sumieniu czyjeś życie i być może będzie musiał spojrzeć w twarz rodzinie, wdowie i dziecku... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
ptwardy [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 19:26
|
|
|
Moim skromnym zdaniem powyżej 3,5 tony powinni być dopuszczani kierowcy po 25, a ponad 10 ton powyżej 30. Lub inny sposób - prawo jazdy tzw. zawodowe (powiedzmy D, E) mogłyby otrzymywać osoby z założoną pełną rodziną (żona, mąż, dzieci), chodzi mi o poczucie odpowiedzialności. Przejechałem ok 400 000 km i nie mogę powiedzieć, że jestem doświadczonym kierowcą a co dopiero ten szczyl, który spowodował śmierć naszego kolegi? |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 19:54
|
|
|
ptwardy napisał/a: | a co dopiero ten szczyl, który spowodował śmierć naszego kolegi? |
Nie przesadzasz? Gdzie wyczytałeś że był młody? Mógł mieć 50 lat żonę i dzieci. Takie rzeczy się zdarzają na drodzę. Rozumiem gdyby był pijany, naćpany itd. Nie znamy dokładnych szczegółów więc proszę o powstrzymanie się z takimi komentarzami. Facetowi zaczał się życiowy koszmar - ja w takiej sytuacji chyba bym wolał zginąć... |
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
|
Wysłany: 11-08-2007, 20:12
|
|
|
Witam. To bardzo smutne co sie stalo... Dziwi mnie bardzo to ze czlowiek z prawem jazdy od 3 tygodni (o ile to potwierdzone info) jechal juz takim DAF'em... Naturalna praktyka jest ze nikt nie daje swiezakowi zestawu za ponda 100k... A ten DAF jak sadze z fotki byl znacznie drozszy... No chyba ze ktos latami smiga solowka to moze wtedy jezdza tak odrazu... Chociaz podobno teraz barkuje kierowcow kto wie... Moze ktos mu dal DAF'a...
Co do sprawcy wypadku to napewno nie chcial tego zrobic... To tyle... I wspolczuje bardzo rodzinie i skladam szczere kondolencje... |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 20:23
|
|
|
Cytat: | Co do sprawcy wypadku to napewno nie chcial tego zrobic... | Skoro już wiedział, że nie da rady się zatrzymać i wiedział, że dojdzie do zderzenia mógł skręcić w prawo! Ta droga jest za miastem i pobocza są puste! Wolał wjechać w inne auto niż wjechać w krzaki. Myślał, że tak będzie lepiej. Pomylił się. Tą lekcję Marcin przypłacił życiem, a jego rodzina stratą syna, bata, męża i ojca. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 11-08-2007, 20:27
|
|
|
Panowie !!! To nie czas, ani miejsce na takie wywody, jedno jest pewne to tragedia obu uczestników zdarzenia i ich rodzin. Czekamy na konkrety związane z tematem. Resztę niech najlepiej, którykolwiek władny mod wydzieli do kontrowersyjnych.
[ Komentarz dodany przez: bartek_nkm: 11-08-2007, 20:41 ]
Nie będę dzielił tematu, ale proszę nie pisać już swoich przemyśleń związanych z okolicznościami wypadku ale proszę sie skupić na pogrzebie i deklarować swój przyjazd w miarę możliwości.
Jak będę. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 20:39
|
|
|
bartek_nkm napisał/a: | Skoro już wiedział, że nie da rady się zatrzymać i wiedział, że dojdzie do zderzenia mógł skręcić w prawo! |
Jest takie cos jak instynkt a Ty nie wiesz co on mógł a czego nie...
[ Komentarz dodany przez: bartek_nkm: 11-08-2007, 20:42 ]
"Mógł", w sensie "miał możliwość". Nie wracajmy do tego. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 11-08-2007, 20:52
|
|
|
nawiązując do tematu - ja będę oczywiście
pozdrawiam |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 21:20
|
|
|
również będę .... |
|
|
|
 |
dziadek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2007, 21:08 pogrzeb
|
|
|
Witam.
Panowie potwierdzacie swój udział w pogrzebie ale może niech ktoś napisze gdzie, kiedy i o której będzie on miał miejsce.
To ogromna tragedia dla rodziny. Serdecznie współczujemy.
DZIADEK |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2007, 22:27
|
|
|
Termin wstępnie ustalono na czwartek. Więcej szczegółów nie znam. Mam kontakt z żoną Marcina. Jeśli będzie coś więcej wiadomo to dam znać. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 14-08-2007, 09:22
|
|
|
poprosze na PW numery telefonow kom osob, ktore beda jechaly na pogrzeb, do kazdego zadzwonie i z kazdym sie umowie na wspolne spotkanie.pozdrawiam |
|
|
|
 |
|