|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
napinacz paska rozrzadu |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2007, 22:24 napinacz paska rozrzadu
|
|
|
witam, ostatnio kupilem kilka pytan i mam pytanie odnosnie paska rozrzadu , a mianowicie , cena paska to 125zl , napinacza 425 ( hydrauliczny ) i rolka prowadzaca ok 80zl , pytanie do was czy ten cholernie drogi napinacz to rzecz ktora musze wymienic ? z tego co ja wiem to powinno sie go zawsze wymieniac tyle ze wydaje mi sie ze jest to jakis hydrauliczny to moze nie ma takiej koniecznosci ? prosze o doradztwo w tej sprawie |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-08-2007, 09:15
|
|
|
Z napinaczem sprawa trudna........ TEORETYCZNIE napinacz przed ponownym montażem wystarczy skontrolować - problem w tym,że nawet w ASO nie widziałem sprzętu, jaki serwisówka podaje do kontroli napinacza....... więc, żeby mieć pewność bezawaryjnej pracy rozrządu przez 90 000 km trzeba założyć nowy napinacz......bo skutki spotkania zaworów z tłokami są o rząd wielkości droższe niż napinacz |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Waldi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2007, 12:56
|
|
|
Witam z tego co mi wiadomo jak sotatnio wymieniałem rozrzad to napinacz wymienia sie co 2 zmiane rozrzadu. a pasek za 125 to orginał?? bo ja kupiłęm za 170 pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|