Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] SZYBKA POMOC POTRZEBNA - STEROWNIK/KOMPUTER/ECU !!!
Autor Wiadomość
rylo
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 21:58   [1G] SZYBKA POMOC POTRZEBNA - STEROWNIK/KOMPUTER/ECU !!!

WItam
Mam problem. Kiedys opisywalem problem z gasnieciem mojego eclipsa (1G '94 2.0gs). Okazalo sie ze komputer odmowil posluszenstwa. "Fachowcy" pod Bydgoszcza wymontowali go i wyslali do nastepnych "fachowcow"w Pile. CI drudzy wymienili jakas plytke z ukladem scalonym (podobno wada techniczna eclipsow 1G i padaja we wszystkich - cos wylalo i zalalo komputer) i zaspiewali 1000zl!!! Wk&^%^em sie i powiedzialem ze nie przyjmuje naprawy gdyz nikt mnie o takich kosztach nie uprzedzil. Maja mi go oddac w pierwotnym stanie. Problem w tym ze szukam fachowca z okolic Bydgoszczy do ktorego z tym komputerem moge jechac???!!!! A jezeli zdecyduje sie na zakup uzywanego komputera to jak powinienem dobierac? co ma znaczenie? - z tego co widzialem to mozna czasem na allegro dorwac za okolo 500zl. BARDZO PROSZE O POMOC - moj tel to 606113144... oddzwonie - lato mija a ja juz miesiac bez auta:(( dzieki bardzo i pozdro :cry: :cry:
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 21-08-2007, 10:25, w całości zmieniany 1 raz  

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2007, 22:15   

No a czemu nie obgadałeś tego najpierw z Bartkiem? Przeca on się prawie zdoktoryzował na ECU i regularnie komuś na forum kompa naprawia...

rylo
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 23:03   

no nie wiem... a moze jakis kontakt do kolegi?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2007, 23:44   

pw, GG 3550771....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 09:30   

rylo napisał/a:
podobno wada techniczna eclipsow 1G i padaja we wszystkich - cos wylalo i zalalo komputer) i zaspiewali 1000zl

Niezła cena jak za wymienienie kondensatorów. Bartek nie wiem ile za to bierze dokładnie ale 1/10 tej ceny. W tych okolicach. Za 1000 zł to można już ze 2 kompy wyrwać lub auto po konkretnym dzwonie z komputerem, który w 99% przyoadków da się zreanimować.

Ale ludzie kasują nie mogę ..........

Chłopie jacy magicy takie ceny ustalają. Przecież koszt tych kondensatorów to nie więcej pewnie niż 5 zł.

Jeżeli procesor nie jest spralony Bartek napewno go naprawi ...
Ostatnio robiłem eclipsa z podobnym problemem i śmiga aż miło ;)

rylo
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:44   

wiem wiem - dzieki za rady - juz pisalem do Bartka na GG mam nadzieje ze szybko da sie to zalatwic
ALE POWIEM WAM KU PRZESTRODZE - TE ASY NIE CHCA MI TERAZ ODDAC KOMPA W PIERWOTNYM STANIE - A MYSLE ZE CO GORSZA, ZE MOGA JESZCZE COS ZMAJSTROWAC:) ALE JAK JUZ ODDADZA TO WSADZE DO AUTA I ZOBACZE CZY ODPALA... JEZELI BEDZIE INACZEJ NIZ ZANIM ODDALEM GO DO WARSZTATU... NO COZ.... PRYMITYWNE ACZ SKUTECZNE METODY WEJDA W ZYCIE... BO CO Z TAKIMI KRETACZAMI INNEGO ZROBIC?:)
POZDRAWIAM I DZIEKI RAZ JESZCZE

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 22:08   

Nawet jeśli KOWALE coś namieszają to Bartek to naprawi i poprawi. Już po różnych magikach poprawiał. Jest to wkurzające ale jak trzeba to trzeba ....

:)

Odpowiedz do tematu