Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arekp
21-08-2007, 23:27
ponownie hamulce
Autor Wiadomość
harizma
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:38   ponownie hamulce

witam pomocy-, wymienilem juz pompe hamulcowa i pompe abs ,nadal pedal spada do podlogi,do tego doszlo mocne zciaganie w prawo,odpowietrzalem juz tyle razy ze chyba caly plyn przetoczylem plyn jest nowy,odpowietrzalem i na zgaszonym i zapalonym silniku juz nie wiem co robic pompy byly z rozbitego auta tak na marginesie tak ze nie ma gwarancji ze sa dobre ale po ich wymianie jest tak samo jak na starych czesciach. ZAZUCCIE JAKIES POMYSLY TO JESZCZE POWALCZE

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:41   

Na pewno dobrze odpowietrzyłęś układ hamulcowy? Zaczynałeś od koła położonego najdalej od pompy? Pamiętaj, że odpowietrznik dokręca się przy wciśniętym pedale hamulca - stąd potrzebne 2 osoby do odpowietrzania.

harizma
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:43   

ponownie hamulce

[ Dodano: 21-08-2007, 21:47 ]
tak drogi kolego odpowietrzalem w dwie osoby troche sie na tym zebow zjadlo a moze to jest przyczyna zapieczonego cylinderka tylko nie chce mi sie wierzyc zeby z tego powodu pedal uciekal do podlogi

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:50   

A płynu hamulcowego w międzyczasie nie ubywa?

harizma
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:59   

wlasnie nie zauwarzylem stan jakby sie zgadzal, wszedzie sucho , zadnych wyciekow tez nie widzialem czy wiesz moze czy oprucz tych dwoch pomp sa jakies dodatkowe mechanizmy myslalem ze to moze serwo ale mechanicy mowia ze to nie ma nic wspolnego bo serwo tylko zmiekcza chamulec a do jego braku raczej nic nie ma

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 20:02   

Przykro mi, niestety pomysły mi się skończyły. :( Może któryś z Carizmowiczów będzie miał coś od siebie do dodania.

harizma
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 21:24   

dzieki kolego za probe pomocy ,chyba zrobilem ,test wyszedl pozytywnie jeszcze jutro pojezdze i bede widzial.Okazalo sie ze byl zapieczony jeden tłoczek i nie rozpychal do konca klockow przez co pedal uciekal do podlogi .Nigdy bym nie pomyslał ze to moze byc przyczyną bardziej bym stawial na powietrze w układzie ale nie zbadane są ścieszki motoryzacji.

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2007, 12:07   

harizma, wiesz co ja także mam wrażenie, że pedał hamulca doś głęboko mi wpada, ale sprawdzałem w carismie GDI u kolegi z pracy i u niego dzieje sie tak samo. U mnie nie ma sciąganie i raczej równo pracuje bo był sprawdzany na bierzniach, ale jednak pedał wpada dość głeboko. Jak bys coś poprawił to daj znac.
pozdro

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2007, 22:52   

Jeden kolega pisał że potrzebne są dwie osoby do odpowietrzania po tym jak widziałem różne rzeczy przy odkręcaniu i dokręcaniu odpowietrzników zawsze robię to sam odkręcam odpowietrznik i czekam aż całe powietrze ujdzie i tak wszystkie koła bez dotykania pedału.
Kiedyś niby odpowietrzyłem poprzez wciskanie pedału ale okazało się że i tak zostało troszkę powietrza i tym moim może troszkę wolnym sposobem robię i jeszcze się nie zawiodłem a jeśli płyn nie idzie jest nie tak z układem hamulcowym złe ustawienie pompy do pedału hamulca.Pozdrawiam

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 28-08-2007, 10:30   

harizma poczytaj tu : http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12325
Renata
EA5W

Odpowiedz do tematu