Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Jutro jadę oglądać to cudo
Autor Wiadomość
WujekLeon
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 17:41   [1G 90-94] Jutro jadę oglądać to cudo

Witam!

Jestem tu nowy, więc na początek chciałbym powitać wszystkich. Widzę, że stanowicie zgraną paczkę. Od dawna się czaję na kupno samochodu. Budżet nie za wielki, a marzenia motoryzacyjne calkiem niezłe, bo teraz poruszam się bolidem zwanym fiat 126p. Przeglądając oferty znalazłem to:
Oto to auto . Zdjęcia są obrócone, więc ogląda się je dośc nie przyjemnie, ale coś niecoś na nich widać.
Widziałem w necie inne fotki, no i jestem zafascynowany Eclipse'm. Jak nie teraz, to kiedyś na pewno będę miał ten pocisk. Kokpit jak w samolcie. Cud! malina!
Może ktoś z Was oglądał to konkretne auto, bo z tego co wiem stoi ono na gratce pół roku conajmniej.
Facet zaznaczył, że jest w bdb stanie. Poczytałem Wasze porady dla kupujących i jutro pojdę rzucić okiem z listą rzeczy do sprawdzenia w ręku.
Czy patrząc na zdjęcia możecie coś niecoś powiedzieć?
W tytule użyłem słowa cudo licząc na to, że jutro się nie zawiodę.
Z góry dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że wkrótce będę tu stałym bywalcem.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 19:27   

Jak dla mnie to auto jest od razu "spalone" z jednego powodu - GAZZZZZ :evil:

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 21:47   

gaz gazem ale niektórych nie stac na utrzymanie takiego autka ,a też by chcieli posiadać takie cudo :)

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 21:54   

Tylko, że to mogą być pozorne oszczędności - jak się zacznie coś sypać (a przy gazie to więcej niż prawdopodobne) to w naprawę, przeglądy i regulację wsadzi się więcej niż by się wydało na benzin.

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-08-2007, 22:20   

slo_mo, jeżdziłeś kiedyś autem z LPG ??, bo jak czytam co piszesz to mi słabo się robi. Jeśli się dba o auto z LPG, tzn. przegląd i regulacja LPG co 15tkm max to nie ma problemu, od 10 lat jeżdze autkami z LPG, francuzy, niemcy, FSO, teraz od roku Miskiem i NO PROBLEM, wręcz odwrotnie. Mam więcej $$$erca od niego.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Annihilator
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 23:06   

Adaho_krak napisał/a:
slo_mo, jeżdziłeś kiedyś autem z LPG ??, bo jak czytam co piszesz to mi słabo się robi. Jeśli się dba o auto z LPG, tzn. przegląd i regulacja LPG co 15tkm max to nie ma problemu, od 10 lat jeżdze autkami z LPG, francuzy, niemcy, FSO, teraz od roku Miskiem i NO PROBLEM, wręcz odwrotnie. Mam więcej $$$erca od niego.

Popieram, również mam LPG w Eclipse i zero problemów... ino miód malina, no i koszty są na pewno niższe od benzi... (wcześniej też miałem zawsze LPG, nie ma co narzekać, no chyba że się wogóle nie dba o auto, ale wtedy to każde auto się zemści i nei ważne na czym jeździ)

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 23:44   

a nie dziwi cie fakt ze auto juz od poł roku stoi i nik go nie kupil?????? Ja szukam juz sporo eclips i zauwazylem ze jak auto stoi juz za dlugo w ogloszeniach to cos z nim jest nie tak !!!

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 23:47   

a jaka macie instalecje gazową ( sekwencje ) czy zwykła ,autko wyraznie traci na mocy , jakie jest spalanie LPG .sie również rozglądam za eclipsam z gazem ,bo bez gazu to bym musiał połowę wypłaty wydać na jeżdżenie ,a eclipsa jest piękna :) !!!! i też chcę ja mieć :)

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 23-08-2007, 10:00   

aurii, nie ma reguły, ja kupiłem autko które stało na otomoto rok, generalnie jest ok, w moim wadą była cena koleś krzyczał 11500, wytargałem za 8000 :) :D

damianrally, ja mam instalkę 2G z mikserem, jedyne co bym z niej wywalił to ten mikser, bo faktycznie misiu jest ciut słabszy, a w jego miejsce wstawiłbym blos'a. Pozatym zero zastrzeżeń. Generalnie z sekwencją jest dużo lepiej i polecam, ja kupiłem wózek z 2G i tak już zostało.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2007, 16:44   

co do gazu to powiem tylko tyle ze sekwencja jest de best :) )) !!!! Na sekwencji praktycznie nie ma roznicy miedzy paliwem a gazem a i kosztuje nie wiele bo juz za 2000 zł bez problemu mozna zalozyc!!!!!

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2007, 18:49   

Adaho_krak napisał/a:
slo_mo, jeżdziłeś kiedyś autem z LPG ??

Wyobraź sobie, że jak najbardziej jeździłem kiloma autami z zasilanymi LPG (VW, Fiat, Opel, Honda) i ŻADEN z nich nie czuł się z gazem dobrze - mimo regularnych przeglądów i dbania.

Adaho_krak napisał/a:
bo jak czytam co piszesz to mi słabo się robi.

Na to mam dwa rozwiązania:
- branie skutecznych leków
- nie czytanie moich postów

Adaho_krak napisał/a:
Jeśli się dba o auto z LPG, tzn. przegląd i regulacja LPG co 15tkm max to nie ma problemu, od 10 lat jeżdze autkami z LPG, francuzy, niemcy, FSO, teraz od roku Miskiem i NO PROBLEM...

Albo ja trafiałem na kiepskie ezemplarze, albo Ty masz wyjątkowe szczęście do aut z zamontowaną instalacją gazową. Tak czy inaczej ja gazu nie polecam.....

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2007, 19:02   

mimo iz sam mam eclipsea w gazie... lecz nie 1g a dwa gie... to rowniez nie polecam gazu... nie z powodu iz sa problemy , bo jest bezproblemowy (odpukac oby tak dalej) lecz z tego powodu iz czuje ze ten samochod na tym paliwie "nie ma duszy"... takie moje wewnetrzne odczucie :?

WujekLeon
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2007, 19:29   

Nie kupie tego auta, choć przyjemne w jeździe było. Gdybym pojechał sam, to bym pewnie i kupił. Zwłaszcza, że stargowałem do 5400. Jak facet otworzył maske, to ja zobaczyłem silnik i dla mnie to było na tyle z oglądania. Na szczęscie kumpel wyczaiił pare małych wyciekeków oleju. Całe auto było malowane i to bardzo nieudolnie. Kolega sprzedajacego lekko wstawiony był i sie mu wymskło, że szyba przednia była zbita. Koleś się nieco zdziwił jak wciągnąłem Waszą list porad. Generalnie się zawiodłęm, ale następne auto już będę lepiej oglądał.
Pozdro i dzięki za komentarze

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2007, 19:36   

dusza nie dusza ale w dzisiejszych czasach gdy ceny paliw sięgają 4 ,30 to LPG jest chyba jedynym racionalnym rozwiązaniem na w miarę tanią jazdę.a co do odczuć jazdy to nie mogę się wypowiadac bo nigdy nie jeżdziłem samochodem z LPG na pełnym wtrysku ,jedynie co skodą Faworit :)

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 23-08-2007, 20:07   

damianrally napisał/a:
dusza nie dusza ale w dzisiejszych czasach gdy ceny paliw sięgają 4 ,30 to LPG jest chyba jedynym racionalnym rozwiązaniem na w miarę tanią jazdę.a co do odczuć jazdy to nie mogę się wypowiadac bo nigdy nie jeżdziłem samochodem z LPG na pełnym wtrysku ,jedynie co skodą Faworit

... i się da, i nie jest źle.

slo_mo napisał/a:
Albo ja trafiałem na kiepskie ezemplarze, albo Ty masz wyjątkowe szczęście do aut z zamontowaną instalacją gazową. Tak czy inaczej ja gazu nie polecam.....

Dokładnie, musiałeś źle trafić, rozumiem Twoje zdanie i nie wnikam. Ja polecam LPG.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu