|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Jutro jadę oglądać to cudo |
Autor |
Wiadomość |
WujekLeon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 17:41 [1G 90-94] Jutro jadę oglądać to cudo
|
|
|
Witam!
Jestem tu nowy, więc na początek chciałbym powitać wszystkich. Widzę, że stanowicie zgraną paczkę. Od dawna się czaję na kupno samochodu. Budżet nie za wielki, a marzenia motoryzacyjne calkiem niezłe, bo teraz poruszam się bolidem zwanym fiat 126p. Przeglądając oferty znalazłem to:
Oto to auto . Zdjęcia są obrócone, więc ogląda się je dośc nie przyjemnie, ale coś niecoś na nich widać.
Widziałem w necie inne fotki, no i jestem zafascynowany Eclipse'm. Jak nie teraz, to kiedyś na pewno będę miał ten pocisk. Kokpit jak w samolcie. Cud! malina!
Może ktoś z Was oglądał to konkretne auto, bo z tego co wiem stoi ono na gratce pół roku conajmniej.
Facet zaznaczył, że jest w bdb stanie. Poczytałem Wasze porady dla kupujących i jutro pojdę rzucić okiem z listą rzeczy do sprawdzenia w ręku.
Czy patrząc na zdjęcia możecie coś niecoś powiedzieć?
W tytule użyłem słowa cudo licząc na to, że jutro się nie zawiodę.
Z góry dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że wkrótce będę tu stałym bywalcem. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 19:27
|
|
|
Jak dla mnie to auto jest od razu "spalone" z jednego powodu - GAZZZZZ |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 21:47
|
|
|
gaz gazem ale niektórych nie stac na utrzymanie takiego autka ,a też by chcieli posiadać takie cudo |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 21:54
|
|
|
Tylko, że to mogą być pozorne oszczędności - jak się zacznie coś sypać (a przy gazie to więcej niż prawdopodobne) to w naprawę, przeglądy i regulację wsadzi się więcej niż by się wydało na benzin. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-08-2007, 22:20
|
|
|
slo_mo, jeżdziłeś kiedyś autem z LPG ??, bo jak czytam co piszesz to mi słabo się robi. Jeśli się dba o auto z LPG, tzn. przegląd i regulacja LPG co 15tkm max to nie ma problemu, od 10 lat jeżdze autkami z LPG, francuzy, niemcy, FSO, teraz od roku Miskiem i NO PROBLEM, wręcz odwrotnie. Mam więcej $$$erca od niego. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Annihilator [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 23:06
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | slo_mo, jeżdziłeś kiedyś autem z LPG ??, bo jak czytam co piszesz to mi słabo się robi. Jeśli się dba o auto z LPG, tzn. przegląd i regulacja LPG co 15tkm max to nie ma problemu, od 10 lat jeżdze autkami z LPG, francuzy, niemcy, FSO, teraz od roku Miskiem i NO PROBLEM, wręcz odwrotnie. Mam więcej $$$erca od niego. |
Popieram, również mam LPG w Eclipse i zero problemów... ino miód malina, no i koszty są na pewno niższe od benzi... (wcześniej też miałem zawsze LPG, nie ma co narzekać, no chyba że się wogóle nie dba o auto, ale wtedy to każde auto się zemści i nei ważne na czym jeździ) |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 23:44
|
|
|
a nie dziwi cie fakt ze auto juz od poł roku stoi i nik go nie kupil?????? Ja szukam juz sporo eclips i zauwazylem ze jak auto stoi juz za dlugo w ogloszeniach to cos z nim jest nie tak !!! |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2007, 23:47
|
|
|
a jaka macie instalecje gazową ( sekwencje ) czy zwykła ,autko wyraznie traci na mocy , jakie jest spalanie LPG .sie również rozglądam za eclipsam z gazem ,bo bez gazu to bym musiał połowę wypłaty wydać na jeżdżenie ,a eclipsa jest piękna !!!! i też chcę ja mieć |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 23-08-2007, 10:00
|
|
|
aurii, nie ma reguły, ja kupiłem autko które stało na otomoto rok, generalnie jest ok, w moim wadą była cena koleś krzyczał 11500, wytargałem za 8000
damianrally, ja mam instalkę 2G z mikserem, jedyne co bym z niej wywalił to ten mikser, bo faktycznie misiu jest ciut słabszy, a w jego miejsce wstawiłbym blos'a. Pozatym zero zastrzeżeń. Generalnie z sekwencją jest dużo lepiej i polecam, ja kupiłem wózek z 2G i tak już zostało. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 16:44
|
|
|
co do gazu to powiem tylko tyle ze sekwencja jest de best )) !!!! Na sekwencji praktycznie nie ma roznicy miedzy paliwem a gazem a i kosztuje nie wiele bo juz za 2000 zł bez problemu mozna zalozyc!!!!! |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 18:49
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | slo_mo, jeżdziłeś kiedyś autem z LPG ?? |
Wyobraź sobie, że jak najbardziej jeździłem kiloma autami z zasilanymi LPG (VW, Fiat, Opel, Honda) i ŻADEN z nich nie czuł się z gazem dobrze - mimo regularnych przeglądów i dbania.
Adaho_krak napisał/a: | bo jak czytam co piszesz to mi słabo się robi. |
Na to mam dwa rozwiązania:
- branie skutecznych leków
- nie czytanie moich postów
Adaho_krak napisał/a: | Jeśli się dba o auto z LPG, tzn. przegląd i regulacja LPG co 15tkm max to nie ma problemu, od 10 lat jeżdze autkami z LPG, francuzy, niemcy, FSO, teraz od roku Miskiem i NO PROBLEM... |
Albo ja trafiałem na kiepskie ezemplarze, albo Ty masz wyjątkowe szczęście do aut z zamontowaną instalacją gazową. Tak czy inaczej ja gazu nie polecam..... |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 19:02
|
|
|
mimo iz sam mam eclipsea w gazie... lecz nie 1g a dwa gie... to rowniez nie polecam gazu... nie z powodu iz sa problemy , bo jest bezproblemowy (odpukac oby tak dalej) lecz z tego powodu iz czuje ze ten samochod na tym paliwie "nie ma duszy"... takie moje wewnetrzne odczucie |
|
|
|
 |
WujekLeon [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 19:29
|
|
|
Nie kupie tego auta, choć przyjemne w jeździe było. Gdybym pojechał sam, to bym pewnie i kupił. Zwłaszcza, że stargowałem do 5400. Jak facet otworzył maske, to ja zobaczyłem silnik i dla mnie to było na tyle z oglądania. Na szczęscie kumpel wyczaiił pare małych wyciekeków oleju. Całe auto było malowane i to bardzo nieudolnie. Kolega sprzedajacego lekko wstawiony był i sie mu wymskło, że szyba przednia była zbita. Koleś się nieco zdziwił jak wciągnąłem Waszą list porad. Generalnie się zawiodłęm, ale następne auto już będę lepiej oglądał.
Pozdro i dzięki za komentarze |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 19:36
|
|
|
dusza nie dusza ale w dzisiejszych czasach gdy ceny paliw sięgają 4 ,30 to LPG jest chyba jedynym racionalnym rozwiązaniem na w miarę tanią jazdę.a co do odczuć jazdy to nie mogę się wypowiadac bo nigdy nie jeżdziłem samochodem z LPG na pełnym wtrysku ,jedynie co skodą Faworit |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 23-08-2007, 20:07
|
|
|
damianrally napisał/a: | dusza nie dusza ale w dzisiejszych czasach gdy ceny paliw sięgają 4 ,30 to LPG jest chyba jedynym racionalnym rozwiązaniem na w miarę tanią jazdę.a co do odczuć jazdy to nie mogę się wypowiadac bo nigdy nie jeżdziłem samochodem z LPG na pełnym wtrysku ,jedynie co skodą Faworit |
... i się da, i nie jest źle.
slo_mo napisał/a: | Albo ja trafiałem na kiepskie ezemplarze, albo Ty masz wyjątkowe szczęście do aut z zamontowaną instalacją gazową. Tak czy inaczej ja gazu nie polecam..... |
Dokładnie, musiałeś źle trafić, rozumiem Twoje zdanie i nie wnikam. Ja polecam LPG. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|