|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
gaśnie przy hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 19:17 gaśnie przy hamowaniu
|
|
|
problem jest nastepujacy:gaśnie przy ostrzejszym hamowaniu(obroty gwałtownie spadaja i silnik gaśnie)czy moze to byc problem tarcz?bija przy duzej predkosci podczas hamowania.sprawdzałem wielokrotnie i jestem pewien na 80% ze to gaśniecie silnika jest związane z układem hamulcowym.czekam na odpowiedzi.A przy okazji ma ktos kontakt do Bartka?bo pisałem mu na PW i na gg o wymiane kondensatorów i jeszcze odpowiedzi nie otrzymałem.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-08-2007, 21:19
|
|
|
Na 99% silniczek krokowy, lub nieszczelny dolot, dolot sprawdz szczelność, a silniczek sprawdzisz w/g opisu z tematu: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12636 , pod tym linkiem masz dwa o silniczku krokowym |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-08-2007, 21:33
|
|
|
a czy masz LPG? Jesli tak to czy gasnie tylko na LPG czy na benzynie tez? |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 28-08-2007, 22:09
|
|
|
A masz za niskie obroty jak puszczasz noge z gazu i jak hamujesz to spadaja do minimun i dlatego ci gasnie.
A co do Bartka to on mam nawal pracy i ciezko go czasem zlapac na gg. |
|
|
|
 |
dziobak26 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 10:16
|
|
|
Ustaw wolne obroty na więcej ja tak miałem też gasł. Co do tarcz to ratuje Cię wymiana na nowe (kpl. tarcze i klocki). |
|
|
|
 |
|
|