Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: josie
30-07-2006, 22:14
spadajaca guma
Autor Wiadomość
marcin11
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 20:38   spadajaca guma

witam to znowu ja :) mam kolejne pytanko czy ktos wie czemu spada mi dosyc czesto podczas jazdy guma od filta powietrza z wielkim chukiem :(
ps.czy to przez to auto wogule niema kopa jak sie depnie to zero reakcji prawie

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 20:42   

Jaka guma? Chodzi o gumową uszczelkę filtra czy może elastyczne połącznie między obudową filtra a przepustnicą, tzw. trąba słonia? Jeśli to pierwsze - filtr bezwzględnei do wymiany. Jeśli to drugie - dokręcić/wymienić opaski zaciskowe.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 20:43   

Jak Ci spada guma to znaczy, że słabo założyłeś :P :P

marcin11
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 20:45   

dokładnie chodzi o tą gume od filtra powietrza do przepustnicy jest tak dokrecona ze nie powinna spadać ale to nie pomaga a jak spada to jak by peterde wsadzić pod maske

[ Dodano: 09-04-2006, 20:46 ]
ps.a poco ten ( kominek na tej gumie ) czy jak go sie tam nazywa nieraz strzela jak by zniego bo słychać strzał ale guma siedzi

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 20:49   

marcin11 napisał/a:
ps.a poco ten ( kominek na tej gumie ) czy jak go sie tam nazywa nieraz strzela jak by zniego bo słychać strzał ale guma siedzi

Ja przepraszam za mój nastrój, ale chyba guma na kominku a nie kominek na gumie ;-) Nie przejmuj się, że strzela, ważne, że guma siedzi :P :P

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2006, 20:49   

Guma spada w mojej opinii TYLKO w przypadku eksplozji w kolektorze ssącym - chodzi oczywiście o patologię a nie stan normalny. Czyli otwarte zawory, źle ustawiony zapłon, gówniane świece itp.
Kolego - podejrzewam, że masz gaz, więc to nie problem tego silnika, lecz Twój i gazowników, którzy w niego niepotrzebnie ingerują.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 09-04-2006, 20:50   

marcin11 napisał/a:
mam kolejne pytanko czy ktos wie czemu spada mi dosyc czesto podczas jazdy guma od filta powietrza z wielkim chukiem
ps.czy to przez to auto wogule niema kopa jak sie depnie to zero reakcji prawie

Guma spada Ci z hukiem bo wybucha Ci LPG w układzie dolotowym i wybuch ją zrzuca, wybuch ten zabił też najprawdopodobniej przepływomierz i dlatego nie ma kopa.
Niestety jak się jeździ na LPG to trzeba czasem instalację regulować i o układ zapłonowy zadbać, inaczej nie opłaca się jeździć bo teraz najprawdopodobniej wydzasz min 300zł na przepływomierz.
A i klapkę upuszczającą ciśnienie w przypadku wybuchu też dobrze zamontować, ale powinna się przydać tylko jak totalny syf zamiast gazu zalejesz

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 20:50   

Z obu stron powinna być zamocowana opaskami zaciskowymi. Z obu stron ma specjalne kołnierze o szerokości ok. 2 cm - i właśnie na tych kołnierzach znajdują się opaski. Tak to powinno wyglądać. Jeśli jest słabo zamocowana, to spada...

Edit:
Fakt - z tym gazem to duże prawdopodobieństwo. Już wcześniej pisałeś o problemach z odpalaniem na gazie/benzynie
Ostatnio zmieniony przez gregorbu 09-04-2006, 20:53, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 09-04-2006, 21:11   

Gazownia, a dokladniej niedopalanie gaziu powoduje wybuchy w kolektorze..... wyeliminuj je szybko (swiece, kable, filtr powietrza, regulacja gaziku) bo rure w dobrym stanie kupic trudno, a przeplywomierz jest drogi.... bardzo...

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

marcin11
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 21:17   

wielkie dzieki za te wszystkie odpowiedzi tak to jest jak sie kupi auto i wystarczy pierwszy tydzien jazdu a tu same niespodzianki jutro wpadne do gazownika i niech bada i naprawia co sie da :( noto sie wkopałem z tym autkiem

[ Dodano: 09-04-2006, 21:19 ]
ps.a macie jakś instrykcje do mojego modelu po polsku

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 21:20   

Niestety tak to jest z kupowaniem używanych aut z niepewnego źródła...
A swoją drogą skąd my to znamy - pierwszy tydzień jazdy i pierwsze problemy ;)

Kokos 
Forumowicz

Auto: CAO 1993 1.3
Wysłany: 09-04-2006, 21:42   

gregorbu napisał/a:
Z obu stron powinna być zamocowana opaskami zaciskowymi. Z obu stron ma specjalne kołnierze o szerokości ok. 2 cm - i właśnie na tych kołnierzach znajdują się opaski. Tak to powinno wyglądać. Jeśli jest słabo zamocowana, to spada...

Edit:
Fakt - z tym gazem to duże prawdopodobieństwo. Już wcześniej pisałeś o problemach z odpalaniem na gazie/benzynie

gregorbu
obejrzałem tę fotę i mam pytanko co to zażółta listwa w poprzek i do czego?
pozdro :lol:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-04-2006, 21:50   

No a co się spodziewałeś - że ktoś sprzedaje dobre auto? Takie to się rodzinie puszcza albo za duże pieniądze - ale za takie to nikt nie kupi, bo ludzie wolą tanie. I potem są właśnie takie problemy. Co nie oznacza, że zawsze kupno drogiego = kupno dobrego. A jak się sprzedaje, to tuż przed nakładami, jakie trzeba będzie wkrótce ponieść - rzeczywistość.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 22:08   

Kokos napisał/a:
obejrzałem tę fotę i mam pytanko co to zażółta listwa w poprzek i do czego?
pozdro :lol:
Rozpórka na kielichy. Usztywnia karoserię i sprawia, że auto lepiej prowadzi się po zakrętach. Kiedy kupiłem Miśka, już była zamontowana.

marcin11
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 22:36   

niestety a teraz same koszta beda zrobic gaz benzyne zeby działała kupic opony letnie i ciekawe co jeszcze jak narazie rozrusznik zrobiłem nic tylko sie pochlastac

Odpowiedz do tematu