Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Problem z kierunkowskazem
Autor Wiadomość
mirtros
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 16:02   [Cari 1.8 GDI] Problem z kierunkowskazem

Witam.
Prosze o poradę w związku z usterką kierunkowskaza. Od pewnego czasu zauważyłem że prawy kierunek jest zaparowany i stoi w nim woda po deszczu :?: (ale działał jeszcze ok)Potem zaczęły sie problemy z "miganiem" tzn. momentami miga normalnie ale przeważnie nie miga i wtedy czestotliwość migania boku i tyłu jest sporo szybsza. Proszę o rade czy może być to przez tą wodę i przede wszystkim jak wyjąć ten kierunek :evil: Próbowałem ale powoli dochodzę do wniosku że trzeba wyjąć najpierw lampę, ale to chyba trochę gł... by było. Z góry dzięki. Pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2007, 16:07   

Nie napisałeś czy masz Carismę przed czy po lifcie - jak przed liftem to po podniesieniu maski od góry w dziurę w przednim górnym pasie pchasz śrubokręt pionowo od góry do dołu pomiędzy kierunek a lampę i tam znajdziesz śrubkę którą odkręcisz a następnie kierunek cały pociągniesz do przodu i cąła lampa wyjdzie.

mirtros
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 16:30   

Dzięki. No znalazłem tam tą śrubkę miedzy kierunkiem a lampą przypuszczając że to może być to, ale stwierdziłem że z powodu tak trudnego dostępu będzie ją cięzko wkręcić. No ale skoro to ta, trza sie za nią wziąć. Mam nadzieję że po usunięciu wilgoci będzie migał normalnie.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2007, 16:42   

Skoro wodę masz w kierunku to znaczy że od tyłu puszcza przez obsadkę żarówki albo gdzieś jest nieszczelność między kloszem a odbłyśnikiem - jak już zdemontujesz to dokładnie posprawdzaj - wsadź go w wiadro z wodą i podmuchaj na szczelno jak balon od strony żarówy to obczaisz gdzie bąbelki idą i którędy puszczać może - wtedy jakiś klej i uszczelnić gada...

Odpowiedz do tematu