naprawa pekniecia szyby ? |
Autor |
Wiadomość |
lukasz921
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 186 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-09-2007, 09:01 naprawa pekniecia szyby ?
|
|
|
Witam,
Jak wyglada sprawa z naprawa pekniecia szyby czolowej ? wielkosc bardzo mala okolo 2mm brak "kresek" pekniecia tylko taka pajeczynka minimalna ? Dzwonilem do firmy autoglass jan (siec w calej Polsce) to koszt wynosi 122 pln. Szczerze mowiac liczylem na jakies 50 pln. ? czy taka naprawa poprawia tylko estetyke czy wzmacnia tez szybe ? czy jest sens takiej naprawy ? ktos ma jakies doswiadczenia ?
Pozdrawiam
Lukasz921 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-09-2007, 10:40
|
|
|
lukasz921 napisał/a: | to koszt wynosi 122 pln |
lukasz921 napisał/a: | czy jest sens takiej naprawy |
Twoja kalkulacja, na taką naprawę nie masz gwarancji. Ja za nową szybę do Eclipse 1G zapłaciłem z montażem 430PLN i mam 2 lata rękojmi. Wypytaj najpierw ile kosztuje nowa szyba z montażem, ale jeśli chodzi o firmę AutoGlass to są dość drodzy, moja u nich kosztowała 570PLN z montażem. Proponuje Panorama Firm w łape, w drugą telefon i dzwonimy. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 10:51
|
|
|
Łukasz - naprawiać szyby nie ma sensu bo co najwyżej posklejają ją żywicą, a jak pisał Adaho-Krak nikt Ci nie da gwarancji na wykonaną robotę. Ja bym jeździł z tym co jest jeżeli nie jest duże. Jak pęknięcie zacznie sie powiekszać to będziesz musiał niestety pomyśleć o nowej szybie a jak zostanie tak jak jest to można śmiało jeździć.
Są jeszcze ine sposoby zatrzymania pęknięcia - ja kiedyś nawierciłem mały otworek wiertłem do szkła aby zatrzymać kreskę pęknięcia ale to było daaawno temu (choć musze przyznać
że pomogło na kilka lat ) |
|
|
|
 |
lukasz921
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 186 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-09-2007, 11:05
|
|
|
Witam,
Dzieki za odpowiedzi. Orientacyjnie szyba kosztuje okolo 350 z montazem wiec nie jest najgorzej - pierwszy lepszy punkt. Faktycznie uszkodzenie jest niewielkie wiec moze nic nie bedzie sie dzialo dalej. Ta firma AutoGlass Jaan niby daje gwarancje na prace ale 122 pln do 350 chyba jednak nie ma sensu na naprawe. Ok czekam jak sie rozwinie sytuacja.
Pozdrawiam
Lukasz921 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-09-2007, 11:14 Re: naprawa pekniecia szyby ?
|
|
|
lukasz921 napisał/a: | Witam,
wielkosc bardzo mala okolo 2mm brak "kresek" pekniecia tylko taka pajeczynka minimalna ? |
u mnie takie pekniecie wytrzymuje juz ponad 14 miesiecy i mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze wiecej a kleic nie bede bo nikt gwarancji nie daje, chociaz u mojego wujka sklejono podobne pęknięcie i trzyma juz jakies 2,5 roku. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 10-09-2007, 12:10
|
|
|
U mnie pęknięcie z małą pajęczynką (ok.7mm) ma już 2,5 roku i jest cały czas takie samo, a nie robiłem jego bo dostałem w nową szybę i tak się wkurzyłem i powiedziałem że drugi raz wstawiać nie będę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 10-09-2007, 16:06
|
|
|
Zależy jak jeździsz - sąsiad kiedyś dostał kamieniem w szybę - miał mały odprysk - naprawili żywicą fotoutwardzalną itp. było ok póki na autostradzie nie dostał ponownie kamieniem w szybę. Weszła mu tym razem do środka i skończył poza autostradą - auto do kasacji - szyba pękła tak że pęknięcie przechodziło prze ten właśnie odprysk po czym pęd powietrza elegancko ją wpompował do środka. Auto poszło na złom a on po 3 tyg. wyszedł ze szpitala. Było warto kleić przednią szybę? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|