|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Programowanie pilota L200 + kontrolka drzwi |
Autor |
Wiadomość |
L200 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 14:13 Programowanie pilota L200 + kontrolka drzwi
|
|
|
Powitać wszystkich forumowiczów.
Mam - mam nadzieję niewielki problem, otóż nie działa mi pilot do centralnego zamka. Baterię sprawdziłem i jest dobra. Mniemam że może się coś rozkodowało. Czy jest możliwość zaprogramowania pilocika bez wizyty w ASO ?
Kiedyś miałen nissana i tam można było przyuczyć pilot.
Druggi problem to ciągle świecąca się kontrolka otwartych drzwi oraz świecąca lampka oświetlenia kabinowego - włączniki drzwiowe sprawdzone i są sprawne ale nie wiem co dalej, ? Gdzie szukać problemu ?
Oczywiście te problemy już były wraz z kupnem ale sądziłem że to nic takiego . |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-09-2007, 14:23
|
|
|
Witaj,
wroc do ASO i popros laskawcow o usuniecie usterek. Nie sadze abys jakos katowal "elke" a jesli wspominasz o zaistnialym problemie od nowosci to tymbardziej juz bym na nich siedzial, ...ze takie auto wydali.
Mysle, ze moze i masz sprawne czujniki (a moze i nie) ale moga byc obluzowane styki lub zle ustawione same czujniki. Sam nic nie kombinuj. Placisz za to aby autoryzowany serwis usunal usterke.
no i moze pomoga z pilotem |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
L200 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 14:27
|
|
|
no tak ale kupiłem używkę z 2000 roku , więc jak narazie chciałbym uniknąć wizyty w serwisie bo skroją mi ładne ubranko, więc może będziecie mogli pomóc. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 13-09-2007, 14:36
|
|
|
he he no wlasnie, na przyszlosc dokladniej opisuj jaki to samochod. W takim razie to gorzej. Jednak mysle, ze spokojnie mozesz zapytac w ASO. Nie wiem czy od razu beda chcieli kase. Sadze, ze warto podjechac lub zadzwonic. Moze to sprawa elektryki. Ja jednak stawiam na zwalony czujnik.
Wiesz jaki masz ten centralny zamek (firma). Bo rozumiem, ze nie oryginalny (fabryczny). Pogadac trza z majstrem od alarmow. Powinni pomoc. |
 |
|
|
|
 |
L200 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 14:47
|
|
|
OK, spróbuję to wygrzebać, ktoś udostępnił manual do L200 na forum i go ściągnąłem, ale nie wiem czy znajdę tam coś.
Co do czujników to działają bo wyjąłem je wszystkie i sprawdziłem, nawet po wyjęciu wszystkich naraz dalej świeci się ta kontrolka. Sądzę że to może być pierdoła ale cóż wiedza kosztuje. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 13-09-2007, 14:57
|
|
|
Nie chce polemizowac bo nie jestem elektrykiem i to Ty ogladales autko ale skoro wyjales wszystkie i nadal sie pali, czy to wlasnie nie znak, ze ktorys padl albo nie kontaktuje. Nie ma sygnalu o zamknietych drzwiach i kontrolka pokazuje, ze drzwi sa otwarte.
Ja mialem odwrotnie, co uwazam za gorsza skuche, przy otwartych drzwiach nie palila mi sie kontrolka ani swiatelka kabinowe. Raz malo kobity nie zgubilem i drzwi nie postradalem. Mialem wadliwy czujniczek. |
 |
|
|
|
 |
Turek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 19:55
|
|
|
Więc tak....
Na bank będzie to coś z czujnikiem... A pilot nie działa, bo mu na to system nie pozwala. W nowych elkach bynajmniej tak jest. Nie masz domkniętych drzwi i nic nie zrobisz. Wygląda to tak jakby pilot zdechł, a wystarczy domknąć drzwie i furczy wszystko i zamyka centrala. Pierwsze co zrób, to jedź do magików od alarmów lub serwisu i zaraz powiedzą Ci który czujnik... lub może kabelek od czujnika.Myślę że za godzinne nawet sprawdzenie nie powinieneś zapłacić więcej niż 50 zł netto.
Powdzenia. |
|
|
|
 |
|
|