Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jazda na gazie oraz, ceny czesci do galanta??
Autor Wiadomość
GAcu
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2007, 17:15   Jazda na gazie oraz, ceny czesci do galanta??

Witam!
Poszukuje mocnego taniego auta i natrafilem na Galanty.
Mitsubishi nie sa popularnym autem na polskich drogach, wiec mam strach ze jak kupie Galanta to sie nie wyrobie na czesci.
Galanty z lat 88-91 sa awaryjne?? Drogie sa do nich czesci?? I czy dobrze chodza na gazie???
Prosze o jakas rade

Gucio
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2007, 18:19   

Nie są awaryjne a o części też nie masz się co martwić. Jeżeli jesteś zainteresowany to ja sprzedaję swojego ;)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 15-09-2007, 18:32   

GAcu - to że nie są popularne to chyba dobrze złodzieje na nie nie lecą i to jest plus, a co do części to nie te czasy jest ich pod dostatkiem. Nie pamiętam ale ktoś już pisał że do mondeo są droższe. Moim skromnym zdaniem śmiało możesz kupić galanta.
Renata
EA5W

GAcu
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2007, 19:44   

dzieki za rade, cos mi sie wydaje ze to bedzie mojenowa autko :D
na allegro jest kilka z gazem wiec sie chyba na jakiegos takiego zdecyduje.

Gucio jezeli masz galanta na gaz i chcesz go sprzedac to napisz cos o nim, a jezeli bez gazu to nie jestem zaineresowany :P (za drogo na moja kieszen)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-09-2007, 19:06   

zapytaj o cene konkretnej czesci, to Ci napisze ile do swojego placilem

a co do awaryjnosci - zalezy od przeszlosci auta - u mnie przez 8 lat zepsul sie termostat i czujnik temperatury, ceny po kolei: 21 zl, 40 zl

a mialem wyjatkowo ZANIEDBANY egzemplarz
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 19-09-2007, 19:37, w całości zmieniany 1 raz  

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Wysłany: 17-09-2007, 21:48   

Też mam galanta z 91 roku silnik 2,0 jest mocny i zrywny a o wygodzie niewspomne ma tez bogate wyposażenie, mało tez pali bo 9 litrów na gazie jeszcze mi na drodze niestanął, jestem z niego bardzo zadowolony i jak bym miał kupowac samochód to tylko galanta

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 21:34   

waldi-1 napisał/a:
Też mam galanta z 91 roku silnik 2,0 jest mocny i zrywny a o wygodzie niewspomne ma tez bogate wyposażenie, mało tez pali bo 9 litrów na gazie jeszcze mi na drodze niestanął, jestem z niego bardzo zadowolony i jak bym miał kupowac samochód to tylko galanta

sory kolego ale musiałem:) :mrgreen: :mrgreen:

kristofer
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 21:47   

moj galant z silnikiem 2,0 pali na trasie 8 l a normalnie 10l gazu na 100km.Super odpala przez 10 miesiecy zrobilem prawie 30tysiecy kilometrow.To super oszczedne autko i bardzo wygodne.Powoli go doprowadzam do uzywalnosci gdyz poprzedni uzytkownik nic w nim nie wymienial.Pozatym jest bezawaryjny(male drobiazgi).

b00mba
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 22:47   Re: Jazda na gazie oraz, ceny czesci do galanta??

Mam Gala z 86r ale silnik z 92 na gazie od 4 lat i smiga znakomicie jestem z mojego Mitsu bardzo zadowolony. Częsci są nie powiem bo droższe od opli czy innych szmaciaków ale nie są strasznie drogie! A przyjemność z jazdy Mitsu jest suuper! A noi trzeba dodać ze Mitsu niejest samochodem psulnym! Zadko sie zdaża zeby cos samo z siebie wysiadło.

swees 
Mitsumaniak

Auto: Volvo V60 CC T5 2018
Wysłany: 19-09-2007, 23:42   

kscman/ niektórzy nawet CC 900 uważają za mocne i zrywne... auto, którym miałem okazję jeździć, takie które było w miarę mocne i zrywne, to było bmw e46 330d... ale nie 4g63 sohc... :roll:

pozdr

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 06:37   

O TO SAMO MI CHODZI !!
jak sohc przy tak ciezkim autcie moze byc zrywne ?? mocne ?? :idea: :idea: :idea:

waldi-1 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-09-2007, 14:18   

kscman, ano niejest wcale słabe i przyśpieszenie tez swoje ma kiedys pewniem mechanik klubowy zreszta powiedział ze galanty chodza świetnie porównujac innej marki o tej samej pojemnosci to galant jest najlepszy

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 17:31   

kscman napisał/a:
O TO SAMO MI CHODZI !!
jak sohc przy tak ciezkim autcie moze byc zrywne ?? mocne ?? :idea: :idea: :idea:

nie przesadzajmy już nie jest przecież tak źle... przy szybkim ruszeniu i zmiania z 1 na 2 kółeczka potrafią jeszcze zapiszczeć :D co prawda nie jest to gti ale.... naprawde jest ok...
bravo bodajże 1.8 zostaje na światłach w tyle.. tak samo jak kilka innych już zkilowanych autek...

waldi-1 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-09-2007, 18:11   

powiem więcej mój nawet potrafi przypiszczeć na 3 przez chwilke , niejeden młodszy samochód wymieka, ale jak ktos ma duzo mocniejsze autko to pewnie ze galant jest dla niego słaby, ogólnie na swój wiek i tamtejsza myśl techniczna samochód naprawde jest świetny

[ Dodano: 20-09-2007, 18:31 ]
Dodam tylko ze ruscy i także twój kolega to KAMIKADZE

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 19:39   

ehh miałem tego Glsi, i jakos porównujac do mondeo 1.6 to nie czułem wielkiej różnicy,

oczywiscie była, ale nie taka wielka,
moze dlatego ze w galu byl od 7 lat gaz założony a w mondeo od pół roku, no nic,
wiadomo każdy na swoją miare patrzy na autko,

NO I SPALANIE
tamten palił mi tyle samo co terazniejszy GTi z BLOSem ,wiec nie wiem jak wam sie udaje wycisnac 12 litrow na miescie.:)

Odpowiedz do tematu