Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
22-09-2007, 01:03
Pręgierz ortograficzny - zamykamy?

Zamykamy ten wątek?
1. TAK
31%
 31%  [ 10 ]
2. NIE
59%
 59%  [ 19 ]
3. MAM TO WIADOMO GDZIE
9%
 9%  [ 3 ]
Głosowań: 32
Wszystkich Głosów: 32

Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2007, 01:33   Pręgierz ortograficzny - zamykamy?

Tak czy nie?

Dostałem już co najmniej kilka opinii negatywnych od użytkowników forum na temat tego wątku. Stąd pytanie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 16-09-2007, 01:40   

Ja moge powiedziec na glos ze chce by zamknac bo jeszcze ktos z kims sie pokloci i po co to moze sie guma do zucia z konczyc :wink:

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 16-09-2007, 01:48   

Nie, to miejsce gdzie wylapane niechlujstwo wychodzi na wierzch.

Jesli ktos czuje sie urazony tym, ze jego bledy zostaly wylapane, niech nie popelnia ich w przyszlosci.

Watek uwazam za przydatny, o ile nie zamienimy go w 'polowanie na czarownice'.

Jestem przeciwny umieszczaniu:
- nicka osoby, ktora blad popelnila bo doprowadzi to do sytuacji o ktorej wspomnial tam Tomek, czyli osoby wytkniete przestana sie udzielac na forum.

- cytatow, jesli calosc nie jest przedmiotem pregierza (czyli gdy wytykamy bledna pisownie wybranego slowa)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-09-2007, 01:49   

arekp napisał/a:
niechlujstwo

Wydaje mi się czy kilka osób tak się wyraziło o pisaniu bez polskich liter?

Co zresztą sam często robię

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 16-09-2007, 01:56   

Hubeeert napisał/a:
arekp napisał/a:
niechlujstwo

Wydaje mi się czy kilka osób tak się wyraziło o pisaniu bez polskich liter?

Miedzy innymi o tym rozmawialismy sobie na pregierzu :-) Jak widzisz, takie miejsce jest potrzebne a wnioskowanie o jego zamkniecie jest bez sensu, bo bledy beda wytykane w innych miejscach.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2007, 07:34   

Nie. Argumentuję dokładnie jak Arek.

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 16-09-2007, 10:20   

a ja mam to w ...
Kod:

ale z drógiej strony, ktoś, kto popełnia całą masę błenduw, niech się liczy z tym, rze znajdzie swoją wypowiedź w tym temacie.
bo nararzanie czyichś oczu na czytanie takih żeczy, jest czystom tortórom i brakiem szacunkó, dla czytającego...

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 16-09-2007, 12:28   

Zamykamy, jest wiele osób z wrodzoną dyzlekcją na forum. I uważam to za wyśmiewanie się z ułomności drugiego człowieka, na którą sam dyzlektyk, choćby chciał, wpływu nie ma. Załużmy jeszcze może topic wysokich, chudych i grubasków. Albo zróbmy weryfikacje osób tylko z średnim wykształceniem minimum. Są również na forum ludki z wykształceniem podstawowym, o języku polskim i zasadach ortografi znikomą znajomością, ale w zamian oferują nam forumowiczą, niesamowitą wiedzę fachową dotyczącą naszych ukochanych Misiów - a chyba po to jest to forum PRZEDEWSZYSTKIM !!

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 16-09-2007, 16:46   

Nie ma czegoś takiego jak wrodzona dysleksja - to raczej wrodzone lenistwo i zaniedbanie rodziców. Też byłem młody i masę błędów i ortów robiłem ale siedziałem i pisałem dzień w dzień setkę dyktand i nie mogłem wyjść z domu bawić się z dzieciakami na podwórku póki nie napisałem tego co mi mama dyktowała idealnie i bezbłędnie a jak stale ustawicznie robiłem te same błędy to pas wisiał zapobiegawczo tuż obok :badgrin: i jakoś wszelka dylseksja/dysgrafia/whatever minęła bez śladu ale oczywiście najłatwiej pójść po kwity do lekarza i mieć czyste sumienie... Trochę pracy nad dzieckiem i każdy dzieciak się nauczy pisać bez ortów. Tylko rodzice to maja teraz w du*ie... :evil:

Tak więc jak za młodu rodzice nie przypilnowali to teraz trzeba liczyć się ze wstydem - piętnować orty i pokazywać wszem i wobec. HOWGH!

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-09-2007, 17:08   

saphire napisał/a:
Nie ma czegoś takiego jak wrodzona dysleksja

Widać, że nie jesteś Lekarzem. Nie byłbym tak kategoryczny w osądach.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 16-09-2007, 17:16   

Przypadków z naprawdę wrodzoną taka wadą jest znikomy promil - reszta to zaniedbania za młodu. Jak to możliwe, że wśród dzieciaków stale powiększa się ilość tzw. dyslektyków? To niby dawniej ich nie było a teraz po kilku w klasie? Echh... Jak rodzice nie przypilnują tak wykształcenia jak i wychowania dziecka to później te skutki skutkują...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-09-2007, 17:22   

I tu mówisz o dwóch różnych rzeczach - schorzenie jak najbardziej jest. Pytanie ile dzieciaków faktycznie na to choruje jest innym zagadnieniem :D

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 16-09-2007, 18:03   

No oczywiście, tyle że teraz takie czasy, że łatwiej rodzicowi załatwić kwity na dysleksję dla dzieciaka (by miał większy luz w szkole) niż przysiąść fałdów z dzieckiem i popracować z nim nad tą ortografią i nie tylko.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2007, 18:05   

Kiedyś miałem kumpla w szkole który miał takie "schorzenie". Jeżeli sie chodzi na spotkania, wykonuje zalecenia specjalisty to spokojnie można zredukować ową "nabyłość" do minimum - jakieś tam błędy sie robi ale jest to naprawdę sprawa marginalna. Cała reszta to śmierdzące lenie którym łatwiej powiedzieć że się ma dysleksję niż otworzyć książkę i ja czytać :!: :!: :!:

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 16-09-2007, 18:08   

Czytanie i pisanie to połowa sukcesu - rodzice którzy tego dopilnują i wyegzekwują to druga połowa.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi