[1G 90-94] nie chce jechac,stracil moc,pomocy!!! |
Autor |
Wiadomość |
Maki21 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 20:57 [1G 90-94] nie chce jechac,stracil moc,pomocy!!!
|
|
|
na 4 biegu kiedys misiu jechal jak przecinak a teraz ledwo co jedzie i nie chce przyspieszac,do 3tys/obr rozpedza sie jak polonez a moze i wolniej hehe powyrzej 3tys/obr tez jest mulaste ale obroty robia swoje i idzie troszke lepiej ale tylko troszke a na 5 biegu to juz wogole nie jedzie przy 120km/h brak mu mocy i nie rozpedza sie wogole,nie przyspiesza,ktos moze mi pomóc??? swiece,kable,filtry wszystko nowe,zmienilem nawet aparat zaplonowy i nic. teraz na moje oko to mam pod maską z 80 KM a reszta gdzies uciekla,co robic??? dzieki z góry za pomoc. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-09-2007, 22:45
|
|
|
Maki21, to jest samochód z silnikiem, który jest silnikiem wszechczasów w/g mnie Dlatego że, na niskich obrotach jest może i lekko mulasty, ale w zamian mało pali PB, natomiast na wysokich, śmiga jak złoto. Podkręc go na 1 do 5500rpm, na dwójce to samo i tak do 5, bedziesz miał 150KM |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 23:03
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | Maki21, to jest samochód z silnikiem, który jest silnikiem wszechczasów w/g mnie Dlatego że, na niskich obrotach jest może i lekko mulasty, ale w zamian mało pali PB, natomiast na wysokich, śmiga jak złoto. Podkręc go na 1 do 5500rpm, na dwójce to samo i tak do 5, bedziesz miał 150KM |
Dobre )))
tez mialem takie wrazenie ze od dolu nie ciagnie Ale jest tak jak kolega pisze trzeba go po obrotach przegonic to i ciagnac zacznie;))))
Za to faktycznie jak sie jedzie do ok 4000 tys obr to auto pali ok 7,5 l na 100km!!!!!
A co do twojego auta to jaki ma przebieg ???? Bo moze juz ma malutka kompresje i z tad te zmulenie?!?!?!?
Druga przyczyna to zabrudzona przepustnica |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2007, 14:33
|
|
|
aurii napisał/a: | Druga przyczyna to zabrudzona przepustnica |
to nie jest przyczyna mulenia. Stawiam na elektronikę: komp, wtryski itd.
Najlepiej podłaczyć na PALM-a i wszystko pięknie widać. Albo silnik już jest tak zajechany że cała kompresja ucieka między zaworami i prowadnicami. To akurat przyczyna mechaniczna. Może go przytarłeś bo jeździłeś bez wody? Albo uszczelkę pod głowicą poszła? Wiele róznych aspektów może być.
Napisz dokładniej, jak było prędzej czy masz LPG itd. |
|
|
|
 |
Maki21 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2007, 20:26
|
|
|
Mam gaz. Zmienilem na blosa bo mialem zwykly mikser. Chodzilo super na gazie chodzil tak jak na benzynie. Na 4 biegu od 80km/h do 120km/h rozpędzil sie w 8 sekund. A teraz 12 sekund przy dobrych wiatrach:) Kompresja jest ok. Na kazdym cylindrze tak samo. Czy jest mozliwe ze to wina przeplywomierza???? Ze strony silnika jest na pewno oki. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 20-09-2007, 20:36
|
|
|
Może czas ponownie wyregulować blosa? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 01:50
|
|
|
Maki21 napisał/a: | Na kazdym cylindrze tak samo. |
to znaczy jakie wartości? nieważne że na każdym to samo, ważne ile bar...
Stawiam na kompa lub elektroniikę. Pali się check engine? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
|
|
|
 |
Maki21 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 19:59
|
|
|
2.0 16v na benzynie chodzi tak samo jak na gazie wiec blos jest chyba ok. cisnienia ma 13 tych atmosfer czy czegos tam,silnik jest raczej ok. kompa zalozylem na próbe od kolegi i bez zmian,dalej to samo,zmienialem terz aparat zaplonowy,swiece,kable,filtr wszystko nowe. a moze to przez przeplywomierz? jego nie zmienialem ale jak odepne kostke to gasnie,no chyba ze sonda,kontrolka nie swieci od kompa wiec chyba jest ok. jak to mozna sprawdzic??? Mam jeszcze takie pytanie,do czego jest ta sróbka przy przepustnicy,od skladu mieszanki??? gdy ja wykrecam to sie zwiekszaja obroty a jak wkrecam to sie zmniejszaja. mam takie pytanie ile wasze miski maja od 80 do 120 km/h na 4biegu??? moj mial 8s a teraz ma 12 s wiec wyraznie widac ze cos jest nie tak,na 5 biegu kiedys od 80 do 200km/h to byl moment a teraz to jest nie mozliwe. dzieki za porady. pozdro. |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 22:33
|
|
|
moje auto na 5 biegu przyspiesza od 80 do 120 w 9 s Dziaj tak z ciekawosci sobie policzylem )) |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 21-09-2007, 23:10
|
|
|
@aurii
jesteś pewien że na V biegu i że to było od 80 do 120 km/h ???? |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 22-09-2007, 02:01
|
|
|
13 atm to chyba sporo za dużo .. tak jakby uszczelniacze zaworowe lały..
PS.Jak ta śrubką (Bis) kręciłes to masz wyjaśnienie dlaczego nie jeździ
To jest od regulacji powietrza.(ilości) |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 22-09-2007, 11:06
|
|
|
13 to w sam raz, < 12 remont |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
Maki21 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 21:41
|
|
|
aurii napisał/a: | moje auto na 5 biegu przyspiesza od 80 do 120 w 9 s Dziaj tak z ciekawosci sobie policzylem )) |
A tak z ciekawości jaką masz honde???
A wasze miśki jak przyśpieszają??? |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 23:33
|
|
|
e-gen napisał/a: | @aurii
jesteś pewien że na V biegu i że to było od 80 do 120 km/h ???? |
Napewno na 5 biegu i bylo 80 Wcisnelem gaz do dechy i doliczylem do 9 i bylo 120!! To zle?!?!?!? bo nie wiem czy sie zalamywac czy cieszyc:) |
|
|
|
 |
|