[1G 90-94] Kupiłem Eclipse i odkrywam jego wady...Elektryka |
Autor |
Wiadomość |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 23:42 [1G 90-94] Kupiłem Eclipse i odkrywam jego wady...Elektryka
|
|
|
Witam:)2 tygodnie temu kupiłem swoje wymarzone Eclipse:)było pieknie...ale juz nie jest bo odkrywam jego problemy...a mjanowicie cos jest nie tak z elektryka....bo niedziała mi tlakson...jak otwieram drzwi to nie zapala sie zadna lampka pod nogami i w stacyjce (w sumie to w dzien widze wszsytko a w nocy nosze przy sobie latarke )ale przy otwarciu bagaznika sie zapalaja..dziwne.....centralny zamek nie działał...wiec sprawdziłem bezpiecznik i był wyjety, kiedy go włozyłem zamek ozył lecz od drzwi kierowcy otwierał i momentalnie sie zamykał i tak w kółko...no oszalał a od pasazera działa normalnie...na dodatek halogeny sa odłaczone i boje sie ryzyka ich podłączenia i nie wysuwa sie antena choc czytałem ze czesto sie psuje...jesli ktos mógłby mi jakos pomoc byłbym bardzo wdzieczny....moze ktos mieszka w poblizu legnicy kto sie na tym zna?..prosze Pomocy!!!:)
z góry Dziekuje i Pozdrawiam Eclipsomaniaków!!! |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 01:03
|
|
|
halogeny to nie sa halogeny a swiatla dalekosiezne wlaczane razem z drogowymi czyli dlugimi... za lampki po otwarciu drzwi odowiada czujnik... rozbierz go i przeczysc... lub kup jaki kolwiek podwojny i podlacz... ja np bodajze z malucha czy czegos tam spasowalem kwestia paru zlotych... dzial bez problemu |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 09:59
|
|
|
stary ciesz sie z takich problemow !!!! Bo to nie sa problemy to sa pierdulki;))) |
|
|
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 11:23
|
|
|
niby tak ale w Eclipse ma wszsytko działac:)dzis zabiore sie za te podswietlenie, moze cos z tego beedzie:)co do pierdułek to nie wspomne ze padł mi całkiem akumulator...łąduje go ale to nic nie pomaga...moze mam cos nie tak z ładowaniem...albo cos mi rozładowuje....jutro to sprawdze...kurcze jeszcze pasek mi piszczy....trza bedzie wymienic...zanosi sie roboty po sama zime:)a wczoraj sprawdzałem centralke i od sterownika sa odłączone dwie pojedyncze wtyczki...kiedy je podłączyłem to zamek wogóle nie reagował....chyba ten sterownik wymienie.....chociaz sie zastanawiam czy jakiegos zwarcia w instalacji nie miałem..... |
|
|
|
 |
wladek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 13:27
|
|
|
A może nie masz wcale żarowek jak u mnie było |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 23-09-2007, 13:40
|
|
|
Momento momento. Skoro masz 1 G to centralny jest fabryczny. I od centralki idzie tylko JEDNA kostka !!!. Gdzie miałeś tą centralke ? przy nogach pasażera za plastikiem przy podłodze od strony błotnika ? |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 17:28
|
|
|
centralke mam pod kierownica.....taka czarna puszeczka:)...moze cos jest nie tak z układem scalonym.......a propos tych przycisków w drzwiach od podswietlenia w samochodzie to sruby sa tak pordzewiałe ze nie moge odkrecic...nawet Wódek nie pomógł...a co najgorsze włąsnie wróciłęm ze zlotu w Legnicy i mam strasznie twardy hamulec...jak zgasze silnik to nie idze wcisnac a jak zapale to tak twardo chodzi...co sie mogło stac...płyn sprawdzałem i jest oki.. |
|
|
|
 |
wladek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 21:40
|
|
|
Widzialem my cie a chamulec twardy bo może wąz spadł od serwa bo było widać jak mu konie zdechły |
|
|
|
 |
|