LUSTERKA ELEKTRYCZNE |
Autor |
Wiadomość |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 27-09-2007, 22:39 LUSTERKA ELEKTRYCZNE
|
|
|
Kolejne pytanie dotyczące tym razem lusterek elektrycznych. Niestety moj lancer z 98r jest goły jak święty turecki.
Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa przełożenia manualnych lusterek na elektryczne.
Chodzi mi o instalacje, tzn. czy są przygotowane już jakieś kable ze złączami. Czy wystarczy przełożyć, podłączyć lusterko i przełącznik i powinno działać czy raczej będzie z tym większa zabawa? |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 27-09-2007, 22:48
|
|
|
Zdejmij tapicerkę z drzwi oraz zaślepkę, która jest zamiast sterownika i pomierz. W CB1A było wszystko przygotowane, więc założyłem bez problemu. Brakowało tylko wiązek od ogrzewania lusterek, ale je wciągnąłem, złącza ogrzewania były dociągnięte aż do samego słupka. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-09-2007, 08:19
|
|
|
wichura1 - czyli jeśli dobrze rozumię to złącze sterowania lusterek było schowane w drzwiach gdzieś w rejonie lusterka, natomiast kabeli od ogrzewania lusterek nie były wprowadzone do drzwi?
I rozumię że wmiejscu w którym obecnie jest zaślepka przełącznika sterowania lusterek powinienem znaleźć kable zakończone odpowiednim złączem w które wystarczy wpiąć orginalny przełącznik? |
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2007, 11:23
|
|
|
Tak tylko że Wichura ma starszy model...............bliźniak ale nie wszystko jest tak samo. |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-09-2007, 10:37
|
|
|
Wiem że wichura1 ma inny model, ale pewne rzeczy mogą być podobne
Niestety swap lusterek chyba się nie uda zbyt łatwo PUSTKA. Tym kablem się nie sugerujcie, gdyż w miejsu przełącznika sterowania lusterek mam w tej chwili kontrolki od LPG.
wichura1 czy gdy zdjąłeś zaślepke przełącznika od sterowania lusterek miałeś tam jakąś kostkę żeby go wpiąć, czy była ona gdzieś schowana?
Wiązka kabli którą trzymam wychodzi z 2 złączy. Część dochodzi do włącznika przeciwmgielnych a reszta przechodzi gdzieś pod licznikiem w prawą stronę. Orientuje się ktoś co to może być? |
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-10-2007, 14:34
|
|
|
Tak pod zaślepką miałem wtyczkę, którą tylko wpiąłem w sterownik lusterek i wcisnąłem go na swoje miejsce. Kabelki do ogrzewania, kończyły się tuż przy dziurze prowadzącej do peszla w drzwiach. Kable do sterowania kończyły się pod szarą osłoną dźwigni sterowania manualnego lusterkami. Po wpięciu wszystko działało od razu. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-10-2007, 09:09
|
|
|
Tak więc narazie odpuszczam temat bo u mnie najwidoczniej brakuje tej instalacji.
Moze kiedys jak bede mial wiecej czasu pokombinuję. Dzięki i pozdrawiam |
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2007, 14:23
|
|
|
pierafal napisał/a: | Tak więc narazie odpuszczam temat bo u mnie najwidoczniej brakuje tej instalacji.
Moze kiedys jak bede mial wiecej czasu pokombinuję. Dzięki i pozdrawiam |
Witam, ja zupelnie z inej baeczki masz moze u siebie w lancerku alaram ze sterowaniem centalnym fabrycznym? |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-10-2007, 09:30
|
|
|
mam, przy czym jak kupilem to trzebabyło zamykać centralny z kluczyka a alarm osobno z pilota. Wystarczylo podłączyc dwa przewody i teraz zamykam centralny razem z alarmem z pilota |
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2007, 09:52
|
|
|
pierafal napisał/a: | mam, przy czym jak kupilem to trzebabyło zamykać centralny z kluczyka a alarm osobno z pilota. Wystarczylo podłączyc dwa przewody i teraz zamykam centralny razem z alarmem z pilota |
sam podlaczales? wiesz gdzie sie wpiac?
podlaczales sie do nr 1 z tylu czy gdzies do nr 2
 |
|
|
|
 |
|