Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LUSTERKA ELEKTRYCZNE
Autor Wiadomość
pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2007, 22:39   LUSTERKA ELEKTRYCZNE

Kolejne pytanie dotyczące tym razem lusterek elektrycznych. Niestety moj lancer z 98r jest goły jak święty turecki.

Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa przełożenia manualnych lusterek na elektryczne.

Chodzi mi o instalacje, tzn. czy są przygotowane już jakieś kable ze złączami. Czy wystarczy przełożyć, podłączyć lusterko i przełącznik i powinno działać czy raczej będzie z tym większa zabawa?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 27-09-2007, 22:48   

Zdejmij tapicerkę z drzwi oraz zaślepkę, która jest zamiast sterownika i pomierz. W CB1A było wszystko przygotowane, więc założyłem bez problemu. Brakowało tylko wiązek od ogrzewania lusterek, ale je wciągnąłem, złącza ogrzewania były dociągnięte aż do samego słupka.

pierafal 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-09-2007, 08:19   

wichura1 - czyli jeśli dobrze rozumię to złącze sterowania lusterek było schowane w drzwiach gdzieś w rejonie lusterka, natomiast kabeli od ogrzewania lusterek nie były wprowadzone do drzwi?

I rozumię że wmiejscu w którym obecnie jest zaślepka przełącznika sterowania lusterek powinienem znaleźć kable zakończone odpowiednim złączem w które wystarczy wpiąć orginalny przełącznik?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2007, 11:23   

Tak tylko że Wichura ma starszy model...............bliźniak ale nie wszystko jest tak samo.

pierafal 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2007, 10:37   

Wiem że wichura1 ma inny model, ale pewne rzeczy mogą być podobne :)

Niestety swap lusterek chyba się nie uda zbyt łatwo :( PUSTKA. Tym kablem się nie sugerujcie, gdyż w miejsu przełącznika sterowania lusterek mam w tej chwili kontrolki od LPG.

wichura1 czy gdy zdjąłeś zaślepke przełącznika od sterowania lusterek miałeś tam jakąś kostkę żeby go wpiąć, czy była ona gdzieś schowana?

Wiązka kabli którą trzymam wychodzi z 2 złączy. Część dochodzi do włącznika przeciwmgielnych a reszta przechodzi gdzieś pod licznikiem w prawą stronę. Orientuje się ktoś co to może być?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 03-10-2007, 14:34   

Tak pod zaślepką miałem wtyczkę, którą tylko wpiąłem w sterownik lusterek i wcisnąłem go na swoje miejsce. Kabelki do ogrzewania, kończyły się tuż przy dziurze prowadzącej do peszla w drzwiach. Kable do sterowania kończyły się pod szarą osłoną dźwigni sterowania manualnego lusterkami. Po wpięciu wszystko działało od razu.

pierafal 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-10-2007, 09:09   

Tak więc narazie odpuszczam temat bo u mnie najwidoczniej brakuje tej instalacji. :(

Moze kiedys jak bede mial wiecej czasu pokombinuję. Dzięki i pozdrawiam

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 14:23   

pierafal napisał/a:
Tak więc narazie odpuszczam temat bo u mnie najwidoczniej brakuje tej instalacji. :(

Moze kiedys jak bede mial wiecej czasu pokombinuję. Dzięki i pozdrawiam

Witam, ja zupelnie z inej baeczki masz moze u siebie w lancerku alaram ze sterowaniem centalnym fabrycznym?

pierafal 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2007, 09:30   

mam, przy czym jak kupilem to trzebabyło zamykać centralny z kluczyka a alarm osobno z pilota. Wystarczylo podłączyc dwa przewody i teraz zamykam centralny razem z alarmem z pilota

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 09:52   

pierafal napisał/a:
mam, przy czym jak kupilem to trzebabyło zamykać centralny z kluczyka a alarm osobno z pilota. Wystarczylo podłączyc dwa przewody i teraz zamykam centralny razem z alarmem z pilota

sam podlaczales? wiesz gdzie sie wpiac?
podlaczales sie do nr 1 z tylu czy gdzies do nr 2

Odpowiedz do tematu