|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Krzyzak 11-10-2007, 18:07 |
Skrzynia Biegow warkot z prawej strony |
Autor |
Wiadomość |
gapcio1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 15:01 Skrzynia Biegow warkot z prawej strony
|
|
|
Siema wszystkim jestem nowy na waszym forum i mamm na imie Marci pochodze z Łodzi ale mniejsza o to Moj Lancerek jest od roku w polsce przyjechał na kułkach z Holandii ostanimi czasy zaczeły si problemy ze skrzynia biegów myslałem ze to Łozysko z prawej strony z przodu ale po zdjeciu koła okazało sie ze to od skrzyni przy obracaniu cos warkocze pomozcie czy lepiej kupic uzywke skrzynie czy jest ktos kto zrobi to tanio i dobrze ?? Bo to chyba Łożyska Z Góry dzieki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-10-2007, 15:09
|
|
|
Padło łożysko wałka sprzęgłowego (typowa usterka tych aut) i/lub inne łożyska w skrzyni. Na Twoim miejscu kupiłbym inną skrzynię. Choć niektórzy naprawiają. Poszukaj na forum jest kilka wątków o tym problemie. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-10-2007, 17:46
|
|
|
Sam to lozysko wymienialem. Koszt - 70 zl u Japaneze lub ok. 200 w innych miejscach. W 99% pada wlasnie przednie lozysko walka sprzeglowego. I podczas jazdy slychac wyrazne terkotanie - slabsze im wyzszy bieg.
Lepiej wymienic lozysko (lub wszystkie) wraz z dopasowaniem pierscieni pod bieznie reszty lozysk niz kupowac druga skrzynke. Naprawa daje pewnosc skrzyni w swietnym stanie a kupno moze zakonczyc sie tym samym, co masz. |
|
|
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2007, 11:11
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Sam to lozysko wymienialem. Koszt - 70 zl u Japaneze lub ok. 200 w innych miejscach. W 99% pada wlasnie przednie lozysko walka sprzeglowego. I podczas jazdy slychac wyrazne terkotanie - slabsze im wyzszy bieg.
Lepiej wymienic lozysko (lub wszystkie) wraz z dopasowaniem pierscieni pod bieznie reszty lozysk niz kupowac druga skrzynke. Naprawa daje pewnosc skrzyni w swietnym stanie a kupno moze zakonczyc sie tym samym, co masz. |
Dokładnie tak, ja wymieniłem wszystkie łożyska w skrzyni i taka naprawa zdaje egzamin. A objawy były dokładnie takie jak napisał autor. Terkotanie, zgrzyty, na jedynce nie do zniesienia, ale już na czwórce, piątce - nie słyszalne praktycznie. Jedź do poleconego na forum fachowca, żebyś się nie dał zrobić w konia jak ja :/ Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|