malutkie bum :) |
Autor |
Wiadomość |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2006, 23:16 malutkie bum :)
|
|
|
tak się zapytam - bom laik - a mam nowego colcika....
właśnie dziś zaliczyłem słupek przy cofaniu...szkoda niewielka ale - bagażnik się nie otwiera więc trzeba będzie pewnie zamek rozebrać to raz...blacha lekko wgnieciona do środka to dwa - więc zapytam na pewno serwis (zamek) i napewno blacharz - ile takie cóś może kosztować - będę wdzięczny za odpowiedz
pozdrowionka
Paweł |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2006, 00:55
|
|
|
skoro sie nie otwiera to nie taka niewielka, musialo sie poprzesuwac (no chyba ze sie zamek rozpadl w srodku) ceny napraw sa rozne, mniej wiecej 300zl za element. |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10727 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 05-02-2006, 08:19
|
|
|
okoł0 100zł klepanie i od 150 w górę cena malowania za element, no i jescze zamek może warto zajrzeć na allegro za zamkiem.
POzdrawiam |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2006, 09:23
|
|
|
dzięki bardzo...
no to chyba jednak nie doceniłem słupka....oj życie życie |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2006, 12:03
|
|
|
Marcino napisał/a: | okoł0 100zł klepanie i od 150 w górę cena malowania za element |
Zrobię OT, ale też dotyczy "małego bum". W niedawno nabytego zabytkowego ('91) Sunny mojego brata, przy strasznej ślizgawicy wjechał jakiś facet, też zresztą Nissanem. Prędkość minimalna, szkody symboliczne, ale brat kazał facetowi napisać i podpisać odpowiedni formularz. Puknięty przedni róg Sunny był już kiedyś ruszony i baaaardzo prowizorycznie wyklepany, więc brat trochę z duszą na ramieniu wybrał się na oględziny. A rzeczoznawca albo był na sporym kacu albo miał coś przeciwko swemu pracodawcy, bo jakoś "nie zauważył" wcześniejszych uszkodzeń i zaordynował wypłatę ponad 1500 zł, co stanowi 1/3 wartości samochodu. Policzył reflektor (leciutko pęknięty) za 500 zł, klepanie i malowanie dwóch elementów 800 zł (jeden to błotnik, ale drugi?????) plus jakieś duperele. Dobry numer, co? |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 17:02 Heh a propo's rzeczoznawców :)
|
|
|
Witam!
Mam cos do powiedznia apropo's rzeczoznawcow.Historia jest dluga ale postaram sie to wszystko zawrzec w telegraficznym skrocie.
Niedawno moja matka bo czasami jezdzmi moim coltem miala stluczke.Oczywiscie nie spisala nic tylko wziela dowod od kobity ktora przy cofaniu jej nie zauwazyla.Tak sie nie robi oswidczneie i koniec no ale matka 20 lat jezdzi bez wypadku wiec nie wie jak sie zachowac przy stluczce.Babka przespala sie z tematem i oswiadczyla ze to nie jej wina byly jaja ale dopialem swego.
Ale do czego daze - pojechalem na wycene do pzu, rzeczoznawca poogladal porobil fotki i przyznal dokladnie 571zl za 3 elementy blotnik migacz zderzak i maske.Dlaczego?heh teraz ceny czesci i elelmentow blacharskich bierze sie z zamiennikow.Chlop ma program wpisuje auto jakie szkody rocznik itp itd.Jeszcze mi policzyl 50% od kazdego elementu bo stwierdzil ze cos bylo wczesinje kombinowane
->**ówno prawda!To jest dramat jak pzu okrada kierowcow z naleznych pieniedzy! Zniesmaczony pojechalem do autoryzowanego serwisu Filipowicza w Krakowie.Wczesniej konsultowalem sie z kolega ktory zrobil podobnie na bezgotowke wlasnie u filipowiza.Zaskoczony bo w ten sam dzien odbyly sie ogledziny auta.Wzieli autko na warsztat rozbrali przod w iment i stwierdzili wieksze uszkodzenia, kilka dni pozniej dowiedzialem sie na jaka kwote ustalili odszkodowanie...ponad 4 tys zlotych!!!niesamowite.W kazdym razie skonsultowalem sie rzeczoznawca z filipowicza i spytalem sie czy to mozliwe ze faktycine zrobia mi auto bez doplaty z mojej strrony bo trudno mi bylo uwierzyc, nigdy wczesniej nie bywalem w autoryzowanym serwisie Mitsubischi.Udalo sie:D co najlepsze autko zostalo zrbione w 3 dni na zicher plus porobili inne nawet najmniejsze szczegoly, stuki puki brak srobek gdzieniegdzie, zakonserwowali zadkola caly przod i zrobili ogolny przeglad auta, nie doplacilem ani grosza...:D
Takze jezeli ktos z was ma problem z odszkodowaniem jego wielkoscia a zalezy mu zeby jego misiek wygladal swietnie i zostal zrobiony naprawde fachowo polecam RM filipowicza w Krakowie jak i autoyzowane serwisy Mitsubischi.Ja mimo wczesniejszych watpliwosci jestem b. usatysfakcjonowany.Nie ma sensu sie uzerac z ubezpieczalnia i czekac na marne kase miesiacami
Pozdrawiam
bwr |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 17:54 Re: Heh a propo's rzeczoznawców :)
|
|
|
Browar napisał/a: | Mitsubischi. | |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-08-2006, 18:24
|
|
|
gregorbu, nie nabijaj się - każdeemu się może zdażyć ja ostatnio też gdzieś tak podobnie strzeliłem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 22:50
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | gregorbu, nie nabijaj się - każdeemu się może zdażyć ja ostatnio też gdzieś tak podobnie strzeliłem | Nie nabijam się. Dziwi mnie tylko, że wiele osób jeździ autami (nie tylko Miśkami) i nie potrafi napisać bądź wymówić ich nazwy. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-08-2006, 22:56
|
|
|
Ja z pomorza, ale na forum krąża opowieści, że Filipowicza w Krakowie trzeba SZEROKIM łukiem omijać - podobno tandeta i fuszera jakich mało. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-08-2006, 22:57
|
|
|
A wiesz ile razy zastanawiałem się jak to napisać zanim zacząłem pisać na forum |
Just think...
. |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 23:12
|
|
|
browar: tylko że za ten przegląd i konserwację zapłaciłeś circa 2500 zł... więc nie wiem czy tak bardzo się to opłacało za samą miłą obsługę i porobienie paru pierdół. 1,500 by Cię pewno max to wyszło robiąc w normalnym warsztacie. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-08-2006, 10:47
|
|
|
Browar:
Żeby naprawić autko bezgotówkowo, nie trzeba jechać do ASO. Jeżeli PZU wyliczyło ci smieszną kwotę, to po prostu zmieniasz sposób naprawy, i zamiast robić "na kosztorys" robisz "na rachunki". Wtedy nie interesuje cię ile wyszło w/g PZU - oni mają zapłacić cała kwotę z rachunków.
I Filipowicza naprawdę nalezy omijać szeroki łukiem... |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
|