Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pulsujące światła i deska rozdzielcza
Autor Wiadomość
will
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 14:20   pulsujące światła i deska rozdzielcza

Witam wszystkich mam takie pytanie zauważyłem że w moim Galu podczas wchodzenia na wyższe obroty zaczynają pulsować światła i deska rozdzielcza nie jestem pewien jaka jest tego przyczyna podejrzewam że może to być regulator napięcia jeżeli tak to może mi ktoś powiedzieć jaka może być cena i jaka może byc inna przyczyna tego zjawiska z góry dziękuje za pomoc

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 22:54   Pulsujące światła

Jak Ci pulsują ? Kontrolki od ładowania akumulatora ?
Opisz dokładnie co Ci pulsuje ??

will
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 23:05   

pulsują światła mijani czyli zewnętrzne i cała deska rozdzielcza tak jakby spadało i wzrastało napięcie instalacji poza tym wszystko w porządku zadne kontrolki się nie zaświecają. jest to delikatne i częstotliwość wzrasta wraz z obrotami

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2007, 17:53   

to kup miernik z marketu za 15 zl sprawdz na akumulatorze jakie jest napiecie ladowania - wszystko sie wyjasni
jak bedzie pulsowac, to wina jest stabilizatora napiecia lub konczacych sie szczotek w alternatorze

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 12:17   Pulsujące światłą

Krzyżak ma racje trzeba by zrobić pomiar. Niewykluczone że pada powoli regulator napięcia...

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 07-10-2007, 18:57   

nie pada tylko padł, bo to nie jest norma
ja też tak miałem po wymianie regulatora z całkiem padniętego (brak ładowania) na taki co nei dawał stałego napięcia, po kolejnej wymianie - wszystko ok

xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 22:12   

Jeśli masz wybór, to poszukaj miernika ze wskazówką, tanie cyfrowe za wolno się odświeżają i czasami pokazują coś zupełnie z kosmosu przy zmiennych przebiegach.
W poprzednim miśku to przerabiałem - jak padł regulator napięcia to efekty były właśnie takie jak u Ciebie.

will
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 23:26   

tak jak większość z was sądziłem że to regulator napięcia bylęm u elektryka i to potwierdził tak wiec wymiana i wszystko w porządku

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-10-2007, 00:15   

will napisał/a:
tak jak większość z was sądziłem że to regulator napięcia bylęm u elektryka i to potwierdził tak wiec wymiana i wszystko w porządku

To teraz sprawdzić szybciutko jeszcze jedno.

Akumulator!

Regulatory napięcia nie padają same z siebie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu