pulsujące światła i deska rozdzielcza |
Autor |
Wiadomość |
will [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 14:20 pulsujące światła i deska rozdzielcza
|
|
|
Witam wszystkich mam takie pytanie zauważyłem że w moim Galu podczas wchodzenia na wyższe obroty zaczynają pulsować światła i deska rozdzielcza nie jestem pewien jaka jest tego przyczyna podejrzewam że może to być regulator napięcia jeżeli tak to może mi ktoś powiedzieć jaka może być cena i jaka może byc inna przyczyna tego zjawiska z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 22:54 Pulsujące światła
|
|
|
Jak Ci pulsują ? Kontrolki od ładowania akumulatora ?
Opisz dokładnie co Ci pulsuje ?? |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 23:05
|
|
|
pulsują światła mijani czyli zewnętrzne i cała deska rozdzielcza tak jakby spadało i wzrastało napięcie instalacji poza tym wszystko w porządku zadne kontrolki się nie zaświecają. jest to delikatne i częstotliwość wzrasta wraz z obrotami |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24306 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-10-2007, 17:53
|
|
|
to kup miernik z marketu za 15 zl sprawdz na akumulatorze jakie jest napiecie ladowania - wszystko sie wyjasni
jak bedzie pulsowac, to wina jest stabilizatora napiecia lub konczacych sie szczotek w alternatorze |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 12:17 Pulsujące światłą
|
|
|
Krzyżak ma racje trzeba by zrobić pomiar. Niewykluczone że pada powoli regulator napięcia... |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 07-10-2007, 18:57
|
|
|
nie pada tylko padł, bo to nie jest norma
ja też tak miałem po wymianie regulatora z całkiem padniętego (brak ładowania) na taki co nei dawał stałego napięcia, po kolejnej wymianie - wszystko ok |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
xpascal [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 22:12
|
|
|
Jeśli masz wybór, to poszukaj miernika ze wskazówką, tanie cyfrowe za wolno się odświeżają i czasami pokazują coś zupełnie z kosmosu przy zmiennych przebiegach.
W poprzednim miśku to przerabiałem - jak padł regulator napięcia to efekty były właśnie takie jak u Ciebie. |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 23:26
|
|
|
tak jak większość z was sądziłem że to regulator napięcia bylęm u elektryka i to potwierdził tak wiec wymiana i wszystko w porządku |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-10-2007, 00:15
|
|
|
will napisał/a: | tak jak większość z was sądziłem że to regulator napięcia bylęm u elektryka i to potwierdził tak wiec wymiana i wszystko w porządku |
To teraz sprawdzić szybciutko jeszcze jedno.
Akumulator!
Regulatory napięcia nie padają same z siebie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|