Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Carisma, brak wtyczki z komputera
Autor Wiadomość
Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 14:38   [Cari 1.9TD] Carisma, brak wtyczki z komputera

Witam.
Pojechałem dzisiaj do mechanika na diagnostykę komputerową, ponieważ tak jak opisywałem w innym poście, silnik klepie i świeci się kontrolka CE. Mechanik rozebrał mi te plastiki pod nogami kierowcy i nigdzie nie znalazł wtyczki do komputera. Od strony pasażera też nic, są tam tylko jakieś klamory od klimy ( cooling unit-jednostka chłodząca).
No więc strasznie się zdziwiłem i teraz niewiem, czy wtyczka jest gdzieś schowana, czy jej nie ma, czy po prostu ktoś ją wypie.....ł. Co za k....a gówniane auto kupiłem. Ze wszystkim, do czego się nie zabrać, jest jakiś problem.

To sobie kupiłem japońca. Już ten "ford gówno wort"-jak wielu ludzi twierdzi, słuzył o niebo lepiej niż te skośnookie gó..o.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-10-2007, 15:57   

to sprzedaj i nie rób scen, w dziale FAQ jak wół wisi temat dotyczący diagnostyki i wyraźnie pokazuje gdzie znajduje sie wtyk diagnostyczny, wystarczy sie troszke poschylac, a nie narzekać.
nikt Cie nie zmuszał do tego auta, skoro nie byłes przekonany, to po co kupowałeś.

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 18:40   

No więc.
Jeżeli chodzi o wtyczkę, to wybrałem chyba nieudolnego mechanika. A stacja diagnostyczna naprawdę wyglądała na poważną.
Po przyjeździe do domu nie dało mi to spokoju i sam rozebrałem plastiki i się strasznie rozczarowałem bo wtyczka jest koło prawego kolana kierowcy skierowana wtykiem do pedału gazu.
Co do sprzedaży to jestem upartym gościem i w chwili zdenerwowania jestem strasznie zły co nie znaczy że się tak szybko poddaję i myślę o sprzedaży.
Przepraszam za słowa które musiałeś ocenzurować, na przyszłość będę uważał na to co piszę.
Teraz to chyba sam pokombinuję i jak w którymś poście jest opisane, pomostkuję piny i postaram się odczytać numer błędu.
Podejrzewam, że to chyba będzie wina przeskoczonego paska rozrządu. Jak już znajdę przyczynę to napiszę w czym był problem. W moim przypadku wdarł się chyba zbieg wykroczeń i jakimś cudem przez rozleciane koło pasowe na wale korbowym z paska klinowego przeskoczył mi pasek rozrządu.
Mam po prostu pecha.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 02-10-2007, 18:59   

faktycnzie pech, bo nie jest to normalna przypadłośc :shock:

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 15:21   

czytałem tu mnóstwo postów i zdarzyło się użytkownikom mitsu, że z jakiegoś powodu przeskoczył im pasek rozrządu i z autem działy się cuda. Więc dopóki nie wymienię rozrządu u jakiegoś mądrego mechanika, który ustawi mi wszystko na znakach, będę miał nadzieję, że moje problemy są właśnie od paska rozrządu. W jednym poście jest napisane, że przestawiając pasek o jeden ząbek na przyspieszenie zapłonu autko pali rewelacyjnie, tylko stuka szczególnie przy odpalaniu.

janusz362 
Forumowicz
janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Wysłany: 19-01-2008, 19:20   

CARI 18 GLS 96 ROK
witam
ja tez bylem ciekawy gdzie jest to gniazdo pod kompa ,szukalem i nic lipa brak ustrojstwa
znajomosc CARI byla mi obca bo mam ja 2 tygodnie,pewien facet zakladal mi alarm i zrobil blad poduchy no i pojechalismy do jakiegos mechaniora i co facet w 2 sekundy znalaz lacze pod komp i git!!!!!!!!!! a wygladal na gamonia ha ha,
co do auta to ja nigdy na te marke zlego slowa nie powiem bo japan to japan
pozdro
auta japonskie trzeba kochac !!!!!
chyba ze ktos woli tluc sie golfem ha ha

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 10:54   

Chooper napisał/a:
faktycnzie pech, bo nie jest to normalna przypadłośc :shock:

Nie jest to normalne ale jednak tak mi się stało. Rozrząd ustawiony i chodzi jak nowy.

karolCARI1.9-97 
Forumowicz
karolCARI1.9-97

Auto: Mitsu CARISMA 1.9TD 1997r
Wysłany: 15-02-2008, 21:12   

Cytat:
czytałem tu mnóstwo postów i zdarzyło się użytkownikom mitsu, że z jakiegoś powodu przeskoczył im pasek rozrządu i z autem działy się cuda

to jest fakt mam Cari 1 tydzien i dla pewnosci wymieniłem rozrząd dociski tuleje i zupełnie przyjemniej MRUCZY :)

Odpowiedz do tematu