Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Problem z przepustnicą - błąd TPS
Autor Wiadomość
jaca1981
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 18:19   [Cari 1.6] Problem z przepustnicą - błąd TPS

Witam Mam Carisme z 97 roku 1.6 16v
zapala mi sie kontrolka diagnostyczna i znika ,odczytałem dzisiaj błędy i pojawił mi sie bład nr 14 ( TP sensor połorzenia przepustnicy ) czy ktos sie spotkał z czyms podobnym . Mozna to kupic w sklepie ewentualnie zregenerowac .Prosze o pomoc Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 03-10-2007, 20:30, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2007, 18:46   

mozna kupic w sklepie - w ASO za okolo 3500 zl :)
sprobuj narazie czyszczenia przepustnicy, jak nie pomoze, to proponuje dokladnie zmierzyc omomierzem jak sie przedstawia opor podczas zmiany polozenia pedalu gazu - powinien byc ciagly

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 03-10-2007, 19:01   

po pierwsze - po raz ostatni toleruję tytuł topicu wg. schematu "[Cari 1.6] Pomocy !!!!!!!!". Jest to dział techniczny i nastepnym razem taki temat leci do kosza. W tytule ma być podana informacja o tym czego temat dotyczy.

po drugie. mozna bylo to pytanie zadać w temacie diagnostycznym, lub odezwać sie do mnie jak sam sie raczyłem zareklamować ad. błedu 14

;)

tdi1982 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 03-10-2007, 20:00   

Coraz bardziej zastanawiam się po co jest to forum jak pełno w nim bufonów i super modelatorów.Nic nie można zapytać ani napisać to zaraz jest że to już było i żeby szukać a każdy przypadek jest inny i nie każdy może lub ma czas żeby szukać.Forum jest po to żeby sobie pomagać a nie utrudniać Panie CHOPER czy jak tam się Pan nazywa jeszcze trochę to będzie trzeba podanie pisać.Zal mi was.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-10-2007, 20:13   

jak już coś piszesz i raczysz sie zwracać bezpośrednio to racz chociaż piasać bez błędu panie tdi1982,

a po drugie gdyby każdy robił co mu sie podoba (co już była dyskusja na ten temat kiedyś) to nawet ktoś kto wykazuje dobra wolę i w tak ogromnej bazie wiedzy jaka już tu na forum istnieje chciałby coś sam wyszukac, to ni cholery by nie znalazł.

tdi1982 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2007, 20:34   

Przepraszam że uraziłem waszą wysokość szanownego Pana Moderatora.Właśnie widać jak się Panie Chooper czepiasz ciekawe czy Pan tak wszystko bezbłędnie piszesz,bo z tego co widzę to pisze się pisać a nie PIASAć więc sam się naucz pisać i jak ktoś pyta to odpowiadaj jak wiesz a jak nie to nie komentuj nie na temat.Widzę że bardzo się tu cackają z pożal się Boże moderatorami.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-10-2007, 21:10   

akurat ja popełniłem literówkę, jakie zdarzają mi się często ale cytując nicki innych użytkowników zwracam na to uwagę. Po drugie jakbyś kolego nie zauważył, to w tym dziale częsć tematów stricte opisujących możliwe rozwiązania przypadłoci przy aucie są mojego autorstwa, więc sie nie nadymaj.bo pożal sie boże to możesz sobie do koleżków wygadywac/wypisywac, a jak masz jakieś obiekcje co do mojej działalnosci tutaj, to odsyłam do administratora forum, lub do załozenia ankiety w dziele offtopic, na temat mojej wątpliwej działalności i zobaczymy jakie bedą wyniki (gwarantuję Ci, że jeszcze kilka takich marud jak Ty tez sie znajdzie).

tdi1982 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2007, 21:25   

1.Zdanie zawsze z dużej litery zaczynaj pisać;
2.Nie czepiaj się moich kolegów bo ja się twoich nie czepiam;
3.Być może za dużo zrobiłeś i dlatego jesteś taki nadęty a czytałem trochę twoich postów i stwierdzam ze masz już taaaaką wiedzę że powinieneś pomyśleć nada jakimś super forum dla mega mózgów takich jak ty.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 03-10-2007, 21:46   

tdi1982 napisał/a:
Coraz bardziej zastanawiam się po co jest to forum jak pełno w nim bufonów i super modelatorów.Nic nie można zapytać ani napisać to zaraz jest że to już było i żeby szukać a każdy przypadek jest inny i nie każdy może lub ma czas żeby szukać.Forum jest po to żeby sobie pomagać a nie utrudniać Panie CHOPER czy jak tam się Pan nazywa jeszcze trochę to będzie trzeba podanie pisać.Zal mi was.

No nie wiem kolego....chyba sie mylisz.My tu sobie pomagamy o czym Cię mogę zapewnić.
Chooper napisał/a:
a po drugie gdyby każdy robił co mu sie podoba (co już była dyskusja na ten temat kiedyś) to nawet ktoś kto wykazuje dobra wolę i w tak ogromnej bazie wiedzy jaka już tu na forum istnieje chciałby coś sam wyszukac, to ni cholery by nie znalazł.

Chooper, ma rację.Na forum było już prawie o wszystkim ale niestety chcąc znaleźć jakąś konkretna informację to jest to utrudnione przez ciągłe tworzenie nowych wątków przez nowych użytkowników dotyczących starych tematów.Zamiast tworzyć nowy wątek wystarczy podczepić się pod istniejący lub podobny i w nim zadać pytanie.
Przykład: Ostatnio ukazał sie temat na Onecie dotyczący najgorszych( :wink: ) samochodów lat 80-90 co spowodowało utworzenie chyba ok. 10 tematów mówiących o tym fakcie.Dlaczego ? Bo niektórym się nie chce przeczytać o czym piszą inni tylko koniecznie chcą być autorami.
I chciałbym kolego abyś wiedział, że taki moderator to człowiek, który poświęca swój wolny czas za friko aby utrzymać tu porządek bo w innym przypadku byłby niezły bajzel.
Moderatora nie musisz kochać/lubić ale trochę szacunku mu się należy za jego charytatywną pracę.

[ Dodano: 03-10-2007, 21:59 ]
jaca1981 napisał/a:
Mozna to kupic w sklepie ewentualnie zregenerowac .

Jeżeli czyszczenie nie przyniesie efektu a pomiary będa wskazywały o jej uszkodzeniu to kontaktuj sie z Bartkiem on je regeneruje>
No i znalazłem na Allegro coś takiego, chyba to nie Bartek ale kto wie:
http://www.allegro.pl/ite...ilnik_gdi_.html
A tu uzywane do Twojego modelu:
http://www.allegro.pl/ite...epustnica_.html

tdi1982 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2007, 22:23   

Kolego turek61 zgadzam się że pomagacie ale nie każdy może znaleźć co szuka albo porostu myśli że się tak nie da lub jak w tym przypadku źle pisze temat {sam mam czasem problem}.
Szacunek ok. przecież my rozmawiamy każdy może wyrazić swoją opinię ale wkurzam się jak ktoś pisze,,to już było poszukaj,, to tak jak by ktoś mi powiedział twój temat jest za słaby i nas nie interesuje.
Jeśli chodzi o czas spędzony za free na forum to myślę że jeśli by nie było uczestników piszących postów z problemami to istnienie moderatorów nie miało by sensu.Sam odkąd mam Carismę spędzam każdą wolną chwilę tutaj.Myślę że jeśli ktoś wie co jest przyczyną awarii powinien napisać i tyle a nie ,,to już było,,.
To ostatni moja odpowiedź więcej nie dyskutuję.

Odpowiedz do tematu