|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów e54a 2.0 v6 24v |
Autor |
Wiadomość |
massive1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:39 Skrzynia biegów e54a 2.0 v6 24v
|
|
|
Witam
no i stało się mój misiek rozkraczył się na amen na środku ulicy. Stojąc w korku, nagle nie mogłe ruszyć do przodu, choć silnik chodził i nic nie buczało, gwizdało .... normalna praca, oprócz tego że samochód zachowywał się jakby był na bardzo mocnym hamulcu. Po wyjściu na środku ronda okazało się, że jest mocny wyciek spod silnika, po czym okazało się, że to ze skrzyni. Nie wiem na razie co się wydarzyło, wiem natomiast że wyleciał cały olej i przyblokowało się na 3 biegu chyba, konieczna była laweta i pojechał do serwisu (niestety nie mam czasu na naprawy, ani miejsca do tego a potrzebuje szybko go naprawić).
Mam właściwie kilka pytań:
1. Usterka nie została jeszcze zdiagnozowana, ale może ktoś już miał podobny wybryk i może troche na wyrost powiedzieć co mnie może czekac?
2. Przypuszczam, że może skończyć się wymianą skrzyni i chętnie dowiem się czy są jakieś dobre rady przy szukaniu takowej?
3. Czy ktoś na terenie Wrocławia złomuje może ten model i odsprzedał by skrzynie (o ile zajdzie taka potrzeba)?
4. Ogólnie proszę o porady, bo załamkę mam totalna
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:52
|
|
|
Renata to normalnie jest ............................ sprytne hehehehehehe. Polecam sprzedającą szczególnie że jest z forum i godna zaufania
[ Dodano: 03-10-2007, 20:54 ]
Odnośnie skrzyni, to musisz koniecznie dokłądnie się przyjźeć, ale jak wyleciał olej i zblokowało na 3-ce to sprzęgło to to nie będzie Mógł się ułamać któryś wałek choinki. Trzeba pożądnie prześwietlić skrzynie. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
massive1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 21:10
|
|
|
Dzięki za odzew, zobacze co wymyślą Panowie mechanicy i pewnie się zgłoszę, autko robie na Nasypowej w serwisie aut japońskich, do tej pory robili autku dobrze, ale i drogo ... jeślie znacie we Wrocławiu lepszych speców to chętnie skorzystam z rekomendacji ... ja nie mam nawet czasu pojechać na myjnie nie mówiąc o innych pilniejszych sprawach przy samochodzie |
|
|
|
 |
promo21 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 21:17
|
|
|
u mnie objawik był podobny znaczy z takim kupiłem autko tzn brak oleju itd itp a przyczyną był urwany swożeń satelit w dyferencjale i wyrezał niezły kawał aluminium tyle że to się niby stało podczas jazdy..... poza tym jeśli jest wyciek musi być dziura tak?? wiec albo poszły jakieś uszczelniacze i popuchłu synchronizatory albo łożyska albo jak mówią przedmówcy chociaż dziwne ze na postoju wskazane wyjąć i rozebrać heh
ja skrzynki szukałem 3 tygodnie takze bierz tę od koleżanki i podziekuj ze tak tanio
pozdro |
|
|
|
 |
massive1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 21:27
|
|
|
no tak, cena jest faktycznie uczciwa, ale zawsze jest jakies ale... tzn jaki jest na niej przebieg? moja miala (250k) i jest w rozsypce i boje sie ze za 5k kilometrow na uzywanej stanie sie cos podobnego, chyba ze monza sie jakos zabezpieczyc ... np przeprowadzic jakas wymiane czesci w skrzyni ktore odpowiadaja najczesciej za takie usterki, a moze glupoty juz gadam bo musialem piwko z nerwow solidne walnac.. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-10-2007, 21:42
|
|
|
massive1 gdyby nie poważny wypadek o czym było na forum to jeżdziła bym dalej , a przebieg to 194 tyś.km z gwarancją na 3 m-ce. Właśnie jak się dowiedziałam skrzynia została sprzedana.
Bardz mi przykro że zimek z mojego miasta. |
EA5W

|
|
|
|
 |
massive1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 22:41
|
|