Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] dystanse do głośników w drzwiach
Autor Wiadomość
biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 19:37   [CA4A 1.6] dystanse do głośników w drzwiach

prośba do osób, które mają głośniki w drzwiach,
potrzebuję grubość dystansu pod głośnik. nie chcę kupować gotowego bo zrobię go ze sklejki (tak jak robiłem w civicu) tylko nie wiem jakiej grubości sklejkę wziąć żeby tapicerka bez problemu wchodziła a i żeby też głośnik jej nie ściągał do środka.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2007, 20:23   

Chętnie też się dowiem, chociaż już trochę za późno, bo zamówiłem z Allegro uniwersalne dystanse z MDF-u o grubości 18 mm.

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 21:44   

najlepszym sposobem bedzie zdjecie boczku i zobaczyc;)

lewik89
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 22:00   

mógłbyś porobić fotki całego procesu i wsadzić na forum? będę wdzięczny

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 23:02   

no mam zdjęte ale jak mam niby zobaczyć jakiej grubosci ma być :) wejść w drzwi i zmierzyć linijką? hehe cieżko może być :p

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 12:00   

ale co ty chcesz zmierzyc?? grubosc dzrzwi?? pamietaj ze jeszcz masz szybe

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 14:39   

chce wiedzieć jakiej grubości wstawić dystans żeby nie był za cienki i tapicerka się nie zapadła jak przykręcę głośnik do dystansu a i też żeby dystans nie był za gruby i wypychał tapicerkę

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 18:00   

to nie wiem u siebie przymocowalem w drzwiach okragle o grubosci 18mm
pewnie masz takie boczki??

http://allegro.pl/item254...colt_92_96.html

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 19-10-2007, 22:30   

davido19pce wklej fotkę swoich drzwi z tymi głośnikami. Właśnie takie dystanse zamówiłem z Allegro, ale obawiałem się, że mogą być za cienkie.

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 03:14   

to raczej z rana wrzuce bo wlasnie z imprezy wrocilem;) opijalismy colta

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 12:14   

Panowie , grubosc dystansu jest uzaleznoina od glebokosci glosnika (zeby nie blokowal opuszczajacej sie szyby) przewaznie daje sie 18mm jesli checie wrzucic 165mm glosnik o normalnej glebokosci. Sa oczywiscie glosniki super plaskie z magnesem neodymowym ktory mozna wrzucic nawet na 5mm ale nalezy najpierw zmierzyc odleglosc blachy od opuszczonej szyby i wtedy dobrac grubosc dystansu znajac oczywiscie glebokosc glosnika. Ja zamontowalem u siebie predatory 6/4 i musialem zrobic prawie 24mm dystans i czekalo mnie wycinanie tapicerki ( nie ma tragedii ). Najpierw pomierzcie glosniki i odleglosc od szyby. Jesli ktos jest zainteresowany moge zrobic fotki co i jak i ew opisac jak znajde chwile czasu. Jesli chcecie sie bawic w glosniki w drzwiach to moze pomyslicie rowniez o wygluszeniu :d

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 22-10-2007, 12:20   

METODA napisał/a:
przewaznie daje sie 18mm jesli checie wrzucic 165mm glosnik o normalnej glebokosci.
No to super. Głośnik ma głębokość 65 cm więc mam nadzieję, że będzie OK.
METODA napisał/a:
Jesli ktos jest zainteresowany moge zrobic fotki co i jak i ew opisac jak znajde chwile czasu
Jestem bardzo zainteresowany.
METODA napisał/a:
Jesli chcecie sie bawic w glosniki w drzwiach to moze pomyslicie rowniez o wygluszeniu
To oczywiste. Tylko dopiero za jakiś czas. Względy finansowe.

[ Dodano: 22-10-2007, 12:22 ]
METODA napisał/a:
czekalo mnie wycinanie tapicerki
Mnie również czeka. Można wiedzieć czym wycinałeś?

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 12:31   

jesli jestes pewien ze glosnik bedzie na tyle wystawal ze nie zalozysz tapicerki to:
zakladasz normalnie dystans na do drzwi, pamietaj o srubach z nakretkami samokontrujacymi zeby sie nie poodkrecalo, zaloz normalnie tapicerke wiadomo ze dol nie bedzie pasowal docisnij go lekko tam gdzie masz dystans. Teraz najlepsze ... wywierc dziure w miejscu gdzi ebedzie glosnik i pozniej powiekszaj ja wyzynarka brzeszczot bedzie sie opieral na dystansie wiec jesli nie bedziesz pchal wyzynarki za mocno po okregu to powinienes miec idealna dziure:) jesli kolnierz glosnika jest gruby albo membrana ma duzy skok to wtedy musisz zrobic wieksza dziure zeby zewn srednica dystansu przeszla. Ale to byla sytuacja z moim glosnikiem bo dawalem podwojny dystans. U Ciebie wydaje mi sie ze skonczy sie na przylozeniu tapicerki i wycieciu otworu wyzynarka po wewn stronie dystansu... Jesli czegos nie kumasz bo moze napisalem to troche haotycznie to wal smialo
aaaa zapomnialbym, jak bedziesz robil dystanse to najlepiej kup sobie 2 kawalki MDF-u albo 3 bo jeden sie moze spi....... 20x20cm kawalek kartonu i jazda, z kartonu wycinasz zewn ksztalt i po sprawie pozniej odryzujesz i wyzynarka w dlon.....

[ Dodano: 22-10-2007, 12:40 ]
Napisales ze masz glebokosc 65cm hmm chyba przesadziles :) spoko 65mm nie jest zle moj mial 83mm i musialem dac podwojny dystans

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 22-10-2007, 12:53   

METODA napisał/a:
20x20cm kawalek kartonu i jazda, z kartonu wycinasz zewn ksztalt i po sprawie pozniej odryzujesz i wyzynarka w dlon.....
Wszystko rozumiem tylko nie to zdanie. O co chodzi z tym kartonem?
I wydaje mi się, że w Colcie CAO jest większa odległość pomiedzy tapicerką a miejscem na głosnik w drzwiach niż 18 mm. Jak dam taki dystans i "przyciągnę" wkrętami tapicerkę to nie będzie mi ona strzelać, piszczeć itp?

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 13:00   

no tak chcialem napisac wszystko naraz 20x20cm to kawalki MDF-u z ktorych mozesz zrobic dysanse. karton to szablon ktorego uzyjesz do stworzenia zewn ksztaltu dystansu przytniesz nozyczkami itp zeby nie byl taki kanciasty. jesli chodzi o wycinanie i przykrecanie glosnika to sie nei zrizumielismy, Ty chcesz przykrecic maskownice do tapicerki a pozniej do glosnika, lepiej jak bys wycial dziure tak zeby przykrecic maskownice przez glonsnik bezposrednio do dystantu i tapicerka by na to weszla.

Odpowiedz do tematu