Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E54A 2.0 V6] Błędy ECU 11 i 62
Autor Wiadomość
Tomek15 
Forumowicz

Auto: Galant 96r e54 2.0 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2007, 17:09   [E54A 2.0 V6] Błędy ECU 11 i 62

Witam mam mały problem wyskakują mi błędy 11 i 62 tj
11 sonda lambda jazda na gazie
62 regulator dolotu w kolektorze ssącym
co do 11 myślę że jest za uboga mieszanka bo na bęzynie jest ok
choć nie wiem czy na gazie sonda pracuje ,prawdopodobnie jest emulowana tak słyszałem.
Błąd 62 nie mam pojęcia co możebyć przyczyną jago pojawiania się proszę o opinie na ten temat.

Pozdrawiam Tomek!!!

promo21
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 15:10   

czesc
zależy jaki masz gaz wstawiony w wiekrzości instalacji z leprzym sterownikiem normalnie dają wpinke pod sonde zeby skład mieszanki określić lub też zeby udawać jej poprawną prace dla komputera gazowego takze mozesz miec coś z gazem pochrzanione delikatnie a to drugie to nie bedzie silniczek krokowy?? to od przodu przepustnicy??
i małe pytanie do Ciebie jak wywołuje sie w tym aucie kody błyskowe<jeśli są> lub jak kody te zczytać i czym a jeśli już to grzie szukać numerów
pozdr
przemek

Tomek15 
Forumowicz

Auto: Galant 96r e54 2.0 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2007, 15:35   

W sprawie gazu pojade do gazownika niech szuka .
Co do błędu 62 powoduje go żle działający regulator dolotu ,wybiera on obieg krótki lub długi w kolektorze ssącym ,to jest to małe ustrojstwo zamontowane na kolektore ssącym nad pokrywą paska rozrządu .
Co do odczytywania kodu błyskowych gdzieś było na forum
nad nogami kierowcy pod deską rozdzielczą jaes czarna kostka ,w najdalej położony pin dziurkę od kierowcy wkładacz szpilkę łączysz kabelkiem z masą gdzieś na karocerji a następnie przekręcasz kluczyk , zacznie migać chek engine
długi błysk oznacza dziesiątki
krótki jedności

kody musisz szukac na forum albo w autodacie
Pozdrawiam Tomek

promo21
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2007, 17:55   

No tak wszystko tak jak mówisz tylko check nie zamrugał??!!
Podpiąlem się w skrajny pin tam gdzie są 2 piny w jednej linii a w drugiej linii mam jeden pin i w wyniku zwarcia go do masy i włączenia stacyjki nie stało się nic??!! I co wy na to (jeśli by ktoś pytał to obd2 jest zasilone jakimiś kablami próbowałem go nawet podłączyć ale sie nie komunikuje bo ponoć potrzebna jest jakaś przejściówka ;/)
Czekam na podpowiedzi bo b tej materii jestem cienki
Pozdrawiam Przemek

dany7784
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 22:29   

witam co do twojego bledu 62 to moze to byc uszkodzon nastawnik zmiennej dlugosci kolektora lu zaciete lub zabrudzone przepustnice a moze byc to spowodowane wystrzalem gazu bo domyslajac masz pewnie zwykla instalacje mikserowa :)

Odpowiedz do tematu