Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
MITSUBISHI CARISMA |
Autor |
Wiadomość |
seppcio [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 16:51 MITSUBISHI CARISMA
|
|
|
Witam,
Trafiłem dziś na Wasze forum, i jak wielu mam pytanie "czy warto?". Z góry oczywiście dziękuję za rady.
p.s.
Forum fajne - właśnie je "studiuje"
http://www.aaaauto.pl/pl/...r.html?id=84289 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 06-10-2007, 17:51
|
|
|
Pytasz tak ogólnie czy o ten konkretny przypadek? Sprecyzuj dokładniej co się interesuje... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
seppcio [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 18:00
|
|
|
Pytam konkretnie o ten samochód, wiedza moje na temat Cari jest mniej niż minimalna ( a te minimum zdobywam właśnie na forum) Dodam, że samochodem będzie jeździła kobieta. Ciekawi mnie, co sądzicie o tym przypadku. |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 06-10-2007, 18:08
|
|
|
Co do automatu to jest rewelacyjny. Co do fury to fotki cienkie więc ciężko coś napisać. Poproś kogoś kumatego od miśków z twojej okolicy może kogoś z forum to podjedzie posprawdza itp. itd. bo jak sam chcesz to kupować czy nawet z mechaniorem który miśków nie zna a do tego jeszcze nie robił nigdy przy GDI to mu od razu podziękuj bo szkoda waszego czasu. |
|
|
|
 |
seppcio [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 18:15
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, niestety nikogo obeznanego w GDI nie znam, pozostaje mi tylko autoryzowany serwis.
p.s.
Jestem okrutnie straszony cenami części. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
seppcio [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 18:34
|
|
|
Straszą mnie ludzie, którzy nigdy nawet w Cari nie siedzieli a więc bez przykładu a autko ( ogólnie Cari) mi się podoba. Saphire, jaki i inni użytkownicy tego forum te "cudo" zachwalają, choć było by dziwne gdyby było odwrotnie |
|
|
|
 |
Fikus [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 18:35
|
|
|
Witaj seppcio !!!!!
Częsci do Carismy nie odbiegają szczególnie. Może z wyjątkiem rozrządu w GDI.
A tak kilka przykładów"
Przedni reflektor z kierunkowskazem : 250 zł
Filtr oleju od 20 zł
Filtr powietrza od 30 zł
Tarcza sprzęgła 80 zł
Tłumik końcowy 180.
To oczywiscie częsci zamienników, ale zupełnie wystarczających (np. reflektor podałem DEPO zamiast HELLI)
Pozdro
Fikus |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 06-10-2007, 20:28
|
|
|
seppcio napisał/a: | Straszą mnie ludzie, którzy nigdy nawet w Cari nie siedzieli a więc bez przykładu a autko ( ogólnie Cari) mi się podoba. Saphire, jaki i inni użytkownicy tego forum te "cudo" zachwalają, choć było by dziwne gdyby było odwrotnie |
Ceny części do Carismy są takie jak i do innych japończyków. A straszenie cenami to zazwyczaj domena wielbicieli VW i innych helmutów. Części do japończyków rzeczywiście czasem są droższe niż do aut europejskich, ale też są to części wyższej jakości i wytrzymują więcej. Do VW podejdzie byle g.... i jakoś będzie na tym jeździł, tyle, że dość szybko trzeba będzie wymienić. Japończyki natomiast wymagają części lepszej jakości, byle co się w nich nie sprawdza. 20 lat już jeździmy japończykami i nie zamierzamy się przesiadać do czego innego, a Carisma jest zdecydowanie najwygodniejsza z wszystkich jakie posiadaliśmy i najbardziej zaawansowana technologicznie. Niestety to ostatnie jest problemem dla wielu mechaników, ale ja i tak szczerze polecam. A automat jest w tym aucie rzeczywiście rewelacyjny. |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 06-10-2007, 21:27
|
|
|
A po tańsze markowe części dzwoni się do polecanych sprzedawców np. do Japaneze -> zerknij do działu ,,polecani sprzedawcy'' a znajdziesz czego szukasz... |
|
|
|
 |
|