|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: zbyszekm2 22-03-2008, 07:26 |
Pajero I 2.5TD termostat |
Autor |
Wiadomość |
acinski [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 19:38 Pajero I 2.5TD termostat
|
|
|
Mam problem. Szukam już od dwóch tygodni po różnych instrukcjach danych dotyczących termostatu. Co sklep to ma inny podany. Okazało się, że jakiś wyjątkowej urody mechanik wybebeszył z mojego Miśka termostat i cholera wie jaki tam ma być.
Kupiłem sobie nową pompę i wszelkie termostaty jakie dostaję mają średnicę 54mm nawet według mitsubishi a otwór w pompie ma średnicę 48 o ile pamiętam.
Nie wie ktoś czy ten termostat jest mocowany na wierzch kołnierza pompy?
Wedłu katalogu Mitsubishi nie ma tam oringu jak w klasycznych termostatach jednak gdy przyłoże termostat do pompy to wchodzi mi na niego ta "papierowa" uszczelka i jestem w kropce. Co jest grane?
Pomóżcie bo silnik mam stale niedogrzany i dziecko mi marznie w samochodzie który z żoną uwielbiamy i który chcemy doprowadzić do ładnego stanu.
Pajero 2.5TD L049GW '87 4D56 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-10-2007, 22:15
|
|
|
termostat montuje się w specjalnym miejscu, po prawej stronie głowicy, wąż nachodzi na kolanko w które montuje się termostat, dwie śruby 12 tki. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
acinski [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 22:21
|
|
|
Ale to być może w TDi z 94 roku. W silniku z 87 roku jest montowany u wyjścia pompy wody. Przynajmniej tak to wygląda u mnie zarówno według instrukcji jakie ja posiadam jak i instrukcji w ASO Mitsubishi |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-10-2007, 07:53
|
|
|
Sorrki, masz rację coś mi się pomyliło. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|