[CK1A 1.3] Cyknięcie przy odpalaniu i całkowity brak reakcji |
Autor |
Wiadomość |
catcha [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 21:29 [CK1A 1.3] Cyknięcie przy odpalaniu i całkowity brak reakcji
|
|
|
Witam.
Mam spory problem z moim lancerem (1.3 glx '97). Pewnego pięknego poranka. Dokladnie wczoraj chcac go odpalic uslyszalem jedynie cykniecie i ... tyle...
Pierwsza mysl to akumulator. Sprawdzilem. wszystko gra i buczy. testowalem 3 rozne baterie i dalej nic.
Kolejna mysl: rozrusznik. Niby oczywista sprawa. auto reaguje na przekrecenie kluczyka ale nie slychac zadnego obrotu. jedyne odglosy to pompka. po prostu auto martwe.
Pomyslalem ze moze da rade z kopa go ruszyc skoro rozrusznik wysiadl. jednak okazalo sie ze nie ma najmniejszej szansy. na dwojce po prostu silnik zwalnia (bez jakichs odglosow piekielnych), po prostu zwalnia. auto nie zapala...
zglupialem... CO TO MOZE BYC?
sprawdzilem tez bezpieczniki.
bylbym wdzieczny jakby ktos mial elektroniczna wersje ksiazki. moze tam cos znajde.. |
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 21:38 Re: Cyknięcie przy odpalaniu i całkowity brak reakcji
|
|
|
catcha napisał/a: | Witam.
Mam spory problem z moim lancerem (1.3 glx '97). Pewnego pięknego poranka. Dokladnie wczoraj chcac go odpalic uslyszalem jedynie cykniecie i ... tyle...
Pierwsza mysl to akumulator. Sprawdzilem. wszystko gra i buczy. testowalem 3 rozne baterie i dalej nic.
Kolejna mysl: rozrusznik. Niby oczywista sprawa. auto reaguje na przekrecenie kluczyka ale nie slychac zadnego obrotu. jedyne odglosy to pompka. po prostu auto martwe.
Pomyslalem ze moze da rade z kopa go ruszyc skoro rozrusznik wysiadl. jednak okazalo sie ze nie ma najmniejszej szansy. na dwojce po prostu silnik zwalnia (bez jakichs odglosow piekielnych), po prostu zwalnia. auto nie zapala...
zglupialem... CO TO MOZE BYC?
sprawdzilem tez bezpieczniki.
bylbym wdzieczny jakby ktos mial elektroniczna wersje ksiazki. moze tam cos znajde.. |
to moze byc brak masy gdzies |
|
|
|
 |
catcha [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 21:47
|
|
|
mrogal napisał/a: |
to moze byc brak masy gdzies |
tez tak myslalem. tylko nie wiem gdzie tego szukac. eraz jest troche ciemno. mam jeden dzien zeby to zrobic wiec wszelkie sugestie mile widziane.
po przekreceniu kluczyka jedyne odglosy to jak juz pisalem. cykniecie czy tez takie zblokowane uderzenie i kaplica, pompka chodzi.
tylko co dziwne dlaczego z popychu nie zalapal? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 21:51
|
|
|
A wszystkie kable WN sa podłączone do kopułki?? może coś odskoczyło........ |
|
|
|
 |
catcha [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 22:18
|
|
|
dm_17:
wlasnie o to chodzi ze sprawdzilem wszystkie kable na kopulce i swiecach.
nie ma luzow, kable moze nie najnowsze ale wydaja sie byc w porzadku.
chyba mi sie przeslyszalo ale cos jakbym iskrzenie slyszal.
macie moze ksiazke? albo gdzie dokladnie ktory element sie znajduje |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 22:25
|
|
|
Zobacz w manualu - tam jest wszystko tak naprawdę
manual
[ Dodano: 15-10-2007, 22:28 ]
Nie umieszczaj tematu w kliku miejscach bo to jest odpowiednie. Daj czasu aby osoby mogły sie wypowiedzieć- wiem że Ci sie spieszy...................... |
|
|
|
 |
catcha [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 13:17
|
|
|
ZROBIOINE!
rozwiazanie bylo banalne jak cholera...
przynajmniej dla mechanika z zakladu po sasiedzku.
zablokowal sie bendix. zabezpieczenie fabryczne uniemozliwialo odpalenie autka z popychu bo system odcinal mozliwosc obrocenia ukladu.
solucja: wrzucic 5 (piaty) bieg i pchnac miska jakies 20 cm DO TYLU. powinno byc slychac zgrzytniecie przeskakujacego rozrusznika.
jesli nie zadziala przyczyna jest inna.
w kazdym razie musze sie rozejrzec za nowym rozrusznikiem :]
dzieki chlopaki :]
[ Dodano: 16-10-2007, 13:18 ]
aha
w ramach nieokreslonej radosci zaplacilem za porade 20 euro. troche drogo ale jestem happy i wiem juz co i jak na przyszlosc :] |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 14:12
|
|
|
Fajnie że sie udało
Szerokiej drogi |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|