Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:17 |
FORD KUGA - co wy na to, outlanderowcy? |
Autor |
Wiadomość |
tommay [Usunięty]
|
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 16-10-2007, 22:46
|
|
|
jak to zwykle bywa z autami koncepcyjnymi, zanim trafią do produkcji ich linie trochę nabiorą bardziej łagodnego charakteru. Tym bardziej że to widać nawiązanie do linii nowego Mondeo, a więc nie sądzę aby był bardziej wyskokowy w kresce. Ale tutaj prezentuje się całkiem ładnie.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 16-10-2007, 23:00
|
|
|
niom, tutaj już wygląda bardziej normalnie to jeszcze odejdą te wybajerzone felgi, jakieś nakładki, do tego w środku wrzucą siedzenia z Mondeo i będziemy na dobrej droidze do wersji produkcyjnej. Albo tak będzie wyglądała wersja top za dwa razy tyle co podstawowy model.
Ale na pewno linia może się podobać bo i nowe mondeo też ma linie całkiem całkiem. Także nie powiem, jakby ktoś miał nadmiar takich to wybredny nie będę
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 16-10-2007, 23:15
|
|
|
IMHO do Outka II nie ma porownania, ale przyznam szczerze ze moze sie podobac, tyle ze podobienstwo zewnetrzne raczej blizsze VW Tiguanowi. Nie znam szczegolow technicznych napedu 4x4 Forda ale do Miskow to im chyba troche brakuje.
Mateusz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-10-2007, 09:17
|
|
|
Mialem 2 fordy i jakos nie tesknie. Tak jak Stanik wspomnial wersja seryjna jest juz nieco skromniejsza i wyglada jak reszta rodziny. Co nie znaczy, ze zle. Stylistyka aut fordowskich zawsze mi sie podobala. Niestety na wczesniejszych "szpiegowskich" ilustracjach Kuga prezentowala sie znacznie atrakcyjniej. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 17-10-2007, 14:56
|
|
|
Widziałem to auto na żywo. Nie powiem z daleka robi wrażenie...z daleka. Jak podszedłem bliżej to po prostu żenada. Samochód jest sporo mniejszy niż się na początku wydaje, wnętrze jest tandetne (taniaste gadżety na "wysoko politure panie" ) Stylistycznie udany ale zanim zaczną go klepać - powinni dopracować.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 22:34
|
|
|
Jackie, trochę mnie pocieszyłeś.. Mój brat się czai na Kuga i ciągle go zachwala i nie wiem co odpowiedzieć.. a skoro, z bliska wygląda gorzej, to spoko. To samo z nową CR-Vą. W salonia bardzo ładna (zwłaszcza czarna), ale już na drodze prezentuje się dużo gorzej, to samo Antara... ale co tam... Outlander is the best!
[ Dodano: 22-10-2007, 21:46 ]
A jest już w sprzedaży MAZDA CX-7... Oj swego czasu bardzo mi się podobała, ale w Polsce nie do dostania. A tymczasem, podobno, powstała Mazda Polska i będzie sieć dealerów i w ogóle... Auto kosmos...
http://www.roadlook.pl/wr...ia-z-jazdy.html |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 16:49
|
|
|
Jednak jest to FORD myśle że ford nie zagrozi OUTKOWI
Nie wiem jaka cena tego FORDA ma być ale ja jak miałbym kupić to raczej wolał bym coś innego |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 20-12-2007, 07:04
|
|
|
A moim zdaniem Mitsu chciało by mieć taką sprzedaż jak będzie miał ten badziewny ford.
Zapominacie o segmencie klientów który kupuje takie autka, wybieraja głównie Panie i ma być ładny a taki jest nie mają pojęcia o napędach silnikach itp.
Dodać do tego kampanię reklamową i sukces gotowy.
Mitsu pozostaje |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 09:23
|
|
|
Witam
kwestia gustu komuś może podobać sie ten ford a komuś innemu outlander .Ford robi nawet ładne auta mondeo ale jest to ford i dziadostwo ja napewno nie kupił bym forda ,myślę ze cena też będzie spora na zdjeciach w internecie wyglada Forda Kuga spoko ale są to najbogatsze wersje i jakoś wygladaja a standardowa wersja może nie być piękna (pomyśleć brak nawigacji ,szklany dach felgi tego nie będzie w podstawowej wersji) Tak samo było z Antara w internecie ładne auto skóra wszystko ma a jak zobaczyłem ją w salonie to pomyślałem że to zafira napompowana i podniesiona auto nie warte 139 tys za golasa z 2,0 CDTI Wydaje mi się że ten nowy ford to będzie niewypał jak Opel Antara to jest moje zdanie na ten temat |
|
|
|
 |
olabart
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 171 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 20-12-2007, 11:23
|
|
|
Witam. Po przeglądnięciu kilku fotek myślę, że będzie to pojazd zbliżony do kategorii nissana qashqai. Co do antary to podzielam zdanie kolegi. Outki mogą spać spokojnie. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=WfMvBXNcMLM
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 20-12-2007, 11:45
|
|
|
No tak. Lusterka wróciły na chrześcijańskie miejsce. Odzyskał klamki. Atrapa w całości plastikowa. A felgi przycieli do jakiś 18". I już taki ciekawy nie jest.
A porównując go do OUTKA to jest chyba dużo mniejszy.
No i to Ford
Będzie się lepiej sprzedawał i ciekawie wyglądał na lawecie
Mitsu jest bardziej wyrafinowane, a Ford to taki przeciętniak. |
|
 |
Bulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 16:16
|
|
|
Dość ładny, ale mniejszy od Outka. Poza tym miałem Forda. Wszystko w nim było nietypowe. |
|
|
|
 |
gege117op.pl [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 19:28
|
|
|
Też miałem forda. Jednak nie działal on jak trzeba i teraz stoi w garażu. Planuje kupić OUTLANDERA .OUtlander wymiata |
|
|
|
 |
|