Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:19 |
Carputer w Outlanderze I |
Autor |
Wiadomość |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 22:59 Carputer w Outlanderze I
|
|
|
Witam.Jeżdżę nowym 2.0 turbo.
Chcę zamontować carpc.Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie.Największym problemem wydaje mi się brak miejsca na ekran dotykowy.Nie wiem dlaczego nie robią w tym modelu schowków na radio wielkosci 2DIN. Jeśli ktos nie wie o co chodzi to odsyłam.
http://www.chip.pl/arts/a...ear_154922.html
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 23:30
|
|
|
a po co ci to? jesteś taksówkarzem, czy co?
Przecież w gry możesz grać w domu, filmy oglądać też, SMSy pisać z komóry, nawigację lepiej mieć oryginalną, to właściwie co daje taki Carpc dodatkowego w samochodzie? |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 23:48
|
|
|
Dzięki za reakcję. Dla mnie sprawa jest prosta, tzn.ekonomia.Zgadzam się że nie chodzi o filmy ani gry. Jednak uwazam,że nawigacja to nie gadżet, a fabryczne są dużo gorsze i dużo droższe, kamera cofania (tutaj też za grosze) prawie niezbędna w tym modelu ,zestaw głośnomówiący,plus np.stałe łącze- dla VOIPnp.Plus podgląd w komp.pokładowy- resetowanie kosztuje min 100 zł. Poza tym uważam, że to przyszłość i nie wiadomo co jeszcze będzie można .to wszystko w tej chwili można za mniej niż 3 tys.
[ Dodano: 16-10-2007, 23:59 ]
PS. Właściwie to się powinienem Ladniej przywitać.Dzisiaj dołączyłem na forum.Mitsu jeżdzę od maja. Jeszcze raz witam. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-10-2007, 09:13
|
|
|
medan napisał/a: | PS. Właściwie to się powinienem Ladniej przywitać.Dzisiaj dołączyłem na forum.Mitsu jeżdzę od maja. Jeszcze raz witam. |
jesli nie byles to zapraszam
http://www.mitsubishi-gra...96a2d802#217848 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 16:54
|
|
|
ja proponował bym coś na 2din-y ja zamontowałem i super fakt jedynie brakuje tej półeczki ale jest ta na samym dole i mozna tam obłozyc tym nano co się nic nie ślizga po tym i super sprawa |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 18:13
|
|
|
już myślałem, ze nikogo ten temat nie interesuje, ale nawet na forach komputerowych trudno znaleźć, ale do rzeczy:
zakupiłem w USA compa, w Niemczech ekran-wysuwany(zobaczymy), właśnie czekam na dostawę, teraz wchodzę dokładnie w software, zobaczymy... |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 19-12-2007, 22:32
|
|
|
Montuj, zrób fotki i się pochwal
W Outku II też jest sporo miejsca - może by coś wykombinować? |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
olabart
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 171 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 09-03-2008, 10:39
|
|
|
Temat nie nowy, ale wchodzę. Przerobiłem w swoim turbiku półkę radiową na rozmiar 2din. Wsadziłem sprzęcik (kombajn) i jest super, teledyski na płytce, MP3 na karcie pamięci, itd. w sumie za małą kasę, ale ... no właśnie. Czy istnieje możliwość podglądu parametrów silnika na ekranie. Mam wolne wejście video i mógłbym je wykorzystać, tylko potrzebny... no właśnie - co jest potrzebne? |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=WfMvBXNcMLM
 |
|
|
|
 |
Abacuss [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 14:03
|
|
|
olabart napisał/a: | tylko potrzebny... no właśnie - co jest potrzebne? |
muszę zastrzec, że nie znam się na tym za mocno, ale jeden ze sprzedawców na najpopularniejszym portalu z aukcjami użył takiego opisu na swojej aukcji: "połączenie z samochodowym komputerem poprzez złącze OBDII (ciągłe, aktualne informacje o stanie podzespołów w samochodzie, informacje o spalaniu, możliwość kasowania błędów itp.)".
Tu jest sporo info o tym OBDII.
Oj coś mi się wydaje, że zainfekowałem się tym wątkiem...
Ja ja sobie na to popatrzę... albo tutaj, to mój piękny 2-DIN Clarion przestaje cieszyć i sądzę, że to tylko kwestia czasu...
pozdrawiam
Abacuss |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 14:11
|
|
|
potrzebny Pecet plus ...np: http://cgi.ebay.com/ebaym...sspagenameZWDVW
(wiedziałem, że temat wcześniej, czy później chwyci)
[ Dodano: 09-03-2008, 14:25 ]
PS. oczywiście tzw. komputer samochodowy nie ma wiele wspólnego z komputerem .
potrzebny jest system operacyjny np.windows czy linuks - odsyłam do pierwszego postu
[ Dodano: 09-03-2008, 14:30 ]
to znaczy tzw. komputer pokładowy.. |
|
|
|
 |
olabart
Forumowicz

|
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 13:14
|
|
|
jak się orientuję jest to urządzenie, które spełnia tą funkcję, ale tylko tą. na pewno raczej nie mozna( i nie ma potrzeby) podłączyć tego do istniejących wyświetlaczy. To tak jakbyś osobno kupował zestaw głosnomówiący, odtwarzacz,nawigacje itd... jak masz miejsce to można. mimo wszystko sam się zastanawiam czy w praktyce rzeczywiście warto . |
|
|
|
 |
olabart
Forumowicz

|
Wysłany: 10-03-2008, 16:31
|
|
|
No tak, ale coś za coś, jak słuchasz radia to nie zobaczysz parametrów silnika i odwrotnie, a tak wszystko masz. Ale wysłałem kilka zapytań do gości co składają CARPC, czy zrobią urządzenie właśnie pod mój kombajn, gdyż mam jedno wejście video wolne i właśnie tam mogłyby być parametry silnika. Czekam na odpowiedzi i oczywiście napiszę co znowu wycudowałem. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=WfMvBXNcMLM
 |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 19:42
|
|
|
potrzebny jest PECET!!! zasilany z instalacji samochodowej,i ekran z wejściem VGA! i np.windowsy! do kombajna to można sobie podłączyć najwyżej kamerę cofania.
najważniejszy jest program! np:http://www.freefullsoft.info/szukaj.html?search=pcmscan
ale ja jestem amatorem,mogę się mylić |
|
|
|
 |
olabart
Forumowicz

|
|