Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rodzaje silników w eclipsach 3g gt/gts
Autor Wiadomość
Narf
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 21:23   Rodzaje silników w eclipsach 3g gt/gts

Witam od pewnego czasu nurtuje mnie pewien problem,

A mianowicie:

2 podstawowe rodzaje

SOHC 24v v6 (MVIM) 210hp
DOHC 24v v6 (MVIM) ?????hp

Kolejna sprawa w polsce na niektorych aukcjach internetowych ludzie wypisuja rozne wartosci w km(Kw) np eclipse gts 177kw = 240 km a teoretycznie nie jest to mozliwe skoro producent produkowal do 210km w gts SOHC chyba ze jest to silnik DOHC, natomiast wartosci takie sa podane w polskich dowodach rejestracyjnych..... Mowiac o nietuningowanych silnikach w zaden sposob....

Kolejna sprawa po 2003r dealerzy amerykanscy zapisuja dwa rodzaje silnikow przy aukcjach E1 , F5 i 6G

6G domyslam sie ze jest to poprostu 6g72 silnik ale CO TO DO DIASKA JEST E1 ALBO F5?!?!?!??!

Oke a teraz konkretnie jaką mocą dysponuje silnik 6g72 24v MVIM DOHC w tym klipsie 3g

Wybaczcie takie zapytanie ale nie moge tego rozszyfrowac od kilku tygodni a jak zadzwonilem do serwisu mitsubishi i zapytalem o 3g klipsa to mi powiedzieli ze niestety nie maja takich info :cry: :cry: :cry:

Za odpowiedzi z gory dziekuje!

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 21:58   

Eclipse GT: 200 hp (205 hp spec 2000-2001) 3.0 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G72 engine

Eclipse GTS: 210 hp 3.0 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G72 with Mitsubishi Variable Induction Management (MVIM)

Narf
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 22:04   

Goldi zgodze sie z toba odnosnie 200 i 210 HP ale sa to silniki SOHC a z tego co wiem sa rowniez silniki DOHC do tego modelu i w tym tkwi caly problem...

a rozdzial w gts'ach na 6g i e1?

Jestem w kropce....

allias
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 13:32   

Odpowiedzialem juz na drugim forum ale moze dla innych sie przyda.

Nie ma 3G z DOHC. Wszystkie sa SOHC. Dodatkowo nie wiem gdzie Godli zes wyczytal o tym MVIM ale co to jest? Jesli mowisz o MIVEC to zaczeto to od 2006 wkladac do silnikow Eclipe. Wczesniej w EVO 9 w silniku 4G64T z glowica MIVEC.

Ale MVIM... pierwsze slysze...

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 11:30   

czy to prawda to nie wiem :) na wiki kiedys tam znalazlem i jeszcze na jednej innej konkretniejszej stronce ale teraz tego znalesc nie moge.. allias moze zapytac w club3g o ta konretna rzecz? MVIM w moim imieniu? sam jestem ciekaw co to i czy to prawda

allias
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 20:52   

Mozliwe ze to jest odniesienie do kolektora powietrza ktory rozni sie od GT i daje okolo 5-10 KM wiecej bo ma inny przeplot. Jak bede mial okazje to sie zapytam i sprawdze.

Odpowiedz do tematu