|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Problem z centralnym zamkiem albo z innym diabels |
Autor |
Wiadomość |
DOMIN [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2007, 23:10 [1G 90-94] Problem z centralnym zamkiem albo z innym diabels
|
|
|
Witam
Mam taki przypadek-mam centralny tylko z kluczyka,a dziś zastrajkował.Po przekręceniu kluczyka(zamknięciu)zapadki wewnątrz widać,że są zamknięte,ale i tak od strony pasażera drzwi można otworzyć wystarcz dwa razy złapać za klamkę i gotowe,tak jakby coś nie domykało.I tu pytanie czy to siłownik czy coś innego mogło ulec uszkodzeniu???
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Domin |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 22-10-2007, 13:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 22-10-2007, 01:44
|
|
|
Miałem tak samo, po przekręceniu kluczyka drzwi się zamykały i po chwili otwierały i tak w kółko. Albo jak już się niby zamknęły to po pociągnięciu za klamkę i tak się otwierały. Ja rozebrałem drzwi i mechanizm zamka obficie spryskałem wd-40, potem kilkanaście razy zamknąłem i otworzyłem aby się wszystko ładnie nasmarowało i problem zniknął. |
|
|
|
 |
DOMIN [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 07:27
|
|
|
A masz może jakis schemat tego centralnego zamka coby czegoś nie zepsuć? |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-10-2007, 08:19
|
|
|
Nie mam schematu . Ale do tego co napisałem nie trzeba nic rozkręcać poza tapicerką drzwi. |
|
|
|
 |
DOMIN [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 21:45
|
|
|
Oki,znowu działa użyłem preparatu wielozadaniowego i działa .
Dzięki za podpowiedz.
Pozdrawiam
Domin |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak