Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gwarancja
Autor Wiadomość
marckos
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 20:04   Gwarancja

Witam,
Od tygodnia jestem właścicielem używanego Colta CZ3 z 2004 roku. Samochód ma jeszcze miesiąc do końca gwarancji. Poprzedni właściciel wszystkie przeglądy mechaniczne miał zgodnie z książką gwarancyjną (ost w sierpniu 2007). Jednak w zakładce dotyczącej nadwozia nie ma pieczątek czy to oznacza ze straciłem gwarancje na nadwozie mimo regularnych przeglądów ??

Dajcie znać na co jeszcze warto zwrócić uwagę samochód ma przejechane ok 33 tys km
Z tego co zauważyłem jedynka ciężko wchodzi oraz zgłaszane już było ze dmuchawa nie działa na wszystkich poziomach. Silnik 1.3 benzyna.

Za wszystkie informacje z góry dziękuje

kaja123
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 20:40   

Cytat:
Witam,
Od tygodnia jestem właścicielem używanego Colta CZ3 z 2004 roku. Samochód ma jeszcze miesiąc do końca gwarancji. Poprzedni właściciel wszystkie przeglądy mechaniczne miał zgodnie z książką gwarancyjną (ost w sierpniu 2007). Jednak w zakładce dotyczącej nadwozia nie ma pieczątek czy to oznacza ze straciłem gwarancje na nadwozie mimo regularnych przeglądów ??

Dajcie znać na co jeszcze warto zwrócić uwagę samochód ma przejechane ok 33 tys km
Z tego co zauważyłem jedynka ciężko wchodzi oraz zgłaszane już było ze dmuchawa nie działa na wszystkich poziomach. Silnik 1.3 benzyna.

Za wszystkie informacje z góry dziękuje

Chyba straciłeś gwarancję ale zapytaj w ASO. Jedynki to raczej wchodzą lekko, problem jest z wstecznym! Zerknij na tylne amorki, czy nie są spocone! Poza tym -gas- i do przodu....

marckos
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 21:37   

To na nadwozie muszę dawać oddzielna dyspozycje

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 09:04   

Tak

marckos
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 11:37   

Czyli oprócz cennika podstawowego za przegląd wyłudzając pieniądze za sprawdzenie lakieru przecież to powinno być wliczone w cenę przeglądu podczas trwania gwarancji

Wiem ze takie wyłudzanie robiły niektóre firmy do roku 2003 później po pewnej awanturze nie wiem czy wyrok sadowy czy coś związane z federacja konsumentów zaprzestano np: VW

Ma ktoś może wiedzę na ten temat ??

kaja123
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 11:56   

za przegląd nadwozia płaciłem oddzielnie, ale rozważam wykonywanie wszystkich przglądów gwarancyjnych poza ASO.

Odpowiedz do tematu