|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Czy wymieniać już olej? |
Autor |
Wiadomość |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2007, 10:29 [ALL] Czy wymieniać już olej?
|
|
|
Witam,
Mam 2 pytania.
1. Olej wymieniałem dokładnie rok temu (Mobil 10W-40). Do tej pory przejechałem 7tyś. Czy już pora na wymianę, czy może jeszcze te minimum 3 tyś mogę jeździć?
Zaznaczę że jeżdżę baardzo spokojnie więc nie żyłuję silnika...
2. Kupiłem u Japaneze łączniki stabilizatora. Prosiłem o "jakieś dobre" i dostałem w przesyłce coś z JC (firma Yamato, czy coś takiego) za cenę ~30zł/szt. Liczyłem raczej na coś "nie JC" w cenie koło 80zł/szt...
Co możecie o tym powiedzieć?
Dzięki |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 26-10-2007, 10:36
|
|
|
Ad 1. Ja osobiscie bym wymienil. jesli przez rok przejezdziles tylko 7kkm to podejrzewam ze byly to krotkie dystanse, np w warunkach miejskich, kiedy przejezdza sie po 5 km i silnik nie osiaga temperatury roboczej. A wtedy troche dostaje po d...
BTW niedawno zmienialem i wlasnie zalalem Mobilem 10W40
Ad 2. Od pol roku mam u siebie zamontowane wlasnie laczniki yamato z JC. Na forum mowili, zeby nie brac nic z JC co ma gume, a kupilem bo tylko takie mieli na stanie, wlasnie cos kolo 30zl/szt. Przejechalem na razie 10kkm i na razie jest spokoj |
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 26-10-2007, 10:43
|
|
|
Odp:1 - nie zaleznie od przebiegu należy wymienić olej po roku czasu.
odp:2 - nie miałam części z JC |
EA5W

|
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 26-10-2007, 10:54
|
|
|
a z tymi firmami to nie przesadzajcie, YAMATO to producent/dostawca a JC tylko to sprzedaje. i daje swoją etykietkę żeby łatwiej było im szukać w katalogach |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|