|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] oranżada w skrzyni i dalej cos stuka z przodu |
Autor |
Wiadomość |
kaapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2007, 00:45 [CJ1A 1.3] oranżada w skrzyni i dalej cos stuka z przodu
|
|
|
dzis sie zawziąłem na Colcika mojej żonki bo ilekroc nim jechałem wkurzały mnie metaliczne stuki z zawieszenia, sprawdzany na szarpakach i nic, ktorys z kolegow zauwazył że czesto padaja łożyska na mcphersonie, zamowiłem w serwisie 2 nowe, rozebrałem to i łożyska w doskonałym stanie ale założyłem te nowe , czy mozliwe żeby stukały polosie na wertepach bo jak je złapałem to maja troszke luzu wyczuwalnego ale kierownicą nie trzesie, co tam moze jeszcze stukac????
kolejna ciekawostka jest taka ze wymieniłem olej w silniku i w skrzyni (manualnej), przy upuszczaniu starego oleju ze skrzyni zauwazyłem ze nie jest to normalny olej przekłądniowy tylko płyn do automatycznych skrzyn (czerwony i specyficzny zapach) poznaje bo jezdze Jeepem i wymieniałem u siebie tez olej juz pare razy. Pytanko moje jest takie skad pomysł żeby lac płyn od ASB do manuala czy ktos cos takiego stosuje z szanownych kolegów i jaki plus albo minus jest takiego zabiegu, (oczywiscie włałem taki olej jaki zaleca producent w instrukcji czyli 75w90)
dzieki i pozdro |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 07-10-2007, 10:50
|
|
|
kaapsel napisał/a: | czy mozliwe żeby stukały polosie na wertepach bo jak je złapałem to maja troszke luzu wyczuwalnego ale kierownicą nie trzesie | Każda półoś ma luz wzdłużny, ale poprzecznego nie powinna mieć. Wtedy może stukać. |
|
|
|
 |
kaapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 20:32
|
|
|
chyba zlokalizowałem stuki , zdaje sie ze mam rozwulkanizowane gorne mocowanie amortyzatorów, tam jest taka gumowa poduszka w srodku i ona mi lata swobodnie wewnątrz, chyba to bedzie stukać, |
|
|
|
 |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 18:55 stuki
|
|
|
Napisz jak zlokalizujesz te stuki i naprawisz bo u mnie też tak jest, podaj tez ceny części. |
|
|
|
 |
kaapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 20:38
|
|
|
na 100% stukaja te poduszki gumowe, w serwisie to koszt rzedu 400zł za sztuka, ale kolega podpowiedział mi ze spokojnie mozna je przykleić klejem do mocowania szyb, podobno nie do ruszenia, chyba przetestuje, mozna tez dac do regeneracji ,w Warszawie jest gosc co sie tym zajmuje, koszt jednej sztuki 150 zł
pozdro
[ Dodano: 16-01-2008, 20:26 ]
poduszki stukały, podłożyłem im metalowe podkładki i przestały stukac, ale w aucie dalej cos stuka i jest to na 100% przekłądnia kierownicza, regeneracja ok 500zł, nowa 11000 (!) |
|
|
|
 |
|
|