[C62A 1.5] lancer tuning |
Autor |
Wiadomość |
mario11lsd [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2007, 00:34 [C62A 1.5] lancer tuning
|
|
|
Witam
gdzie moge dostac jakies czesc tuningowe mechaniczne i optyczne do lancer 89'
pozdr. |
|
|
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 28-10-2007, 07:56
|
|
|
W firmach tuningowych - na zamówienie, lub robić samemu. Albo też szukać rzeczy "uniwersalnych" Powodzenia... Pozdrawiam. |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 295 Skąd: 3 Miasto
|
Wysłany: 28-10-2007, 16:55
|
|
|
mozesz zamontowac sobie filtr powietrza k&n jakies lepsze swiece i kable i pogadac ze znajomym spawaczem zeby ci sklecil jakis wydech
to powinno dodac ci pare kucy ale na wiele nie licz
pozdro |
|
 |
West

|
Wysłany: 29-10-2007, 00:30
|
|
|
Stożka nie ma co dawać bo i tak przepływomierz reguluje dopływ powietrza do silnika... Można pokombinować coś z dolotem ... ale po co??? Świece i kable OK. Co do wydechu to strumienica i sportowy tłumik do dostania...Kolektor - zapomnij... Masz takie auto, przy którym dajesz upust Swojej fantazji... - spojler, badlock, może wlot w masce...?? Wyczyścić tylną klapę z napisów i znaczka... Przerobić atrapę grila... kupić uniwersalne lusterka M5 lub M3 (jeśli masz elektryczne to sensu nie widzę) albo Swoje pomalować pod kolor autka... Możesz też "maznąć" klamki... Kupić progi uniwersalne (na wymiar). Zderzaki to "wolna amerykanka" - jedziesz na szrot, wybierasz zderzaki a później przeróbka... spawanie, klejenie, wiercenie, robienie mocowań itp. itd. Może jakiś chip tuning?? (największa głupota). Alufelgi... i życzę powodzenia w obniżeniu - znalezieniu sprężyn (ja 2 lata szukałem i dałem sobie spokój) ale możesz też próbować coś dopasować z innych aut (dokopałem się do jakiegoś Mercedesa... ale tylko tył prawdopodobnie by pasował - a co z przodem to już najstarsi górale nie wiedzą. Ale co z tego jak rozpórka jest nie do dostania - chyba że własnej roboty...(powodzenia) Białe zegary...- tu podświetlenie do wyboru. Gałka, mieszek, nakładki na pedała, okleiny kokpitu lub malowanie, naklejki, dywaniki alu - do wybrania na allegro, podświetlana podłoga (listwy diodowe). Efekt UFO... I mógł bym tak jeszcze długo wymieniać - jak masz pytania lub potrzebujesz weny to pisz mi na maila dwa lata nad swoim autem pracowałem... Mam swoją kolekcje zdjęć Lancer/Colt 88-92 po przeróbkach... Oto mail: West2617@op.pl . Temat zamykam Pozdrawiam. |
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21943 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-10-2007, 08:53
|
|
|
West napisał/a: | rozpórka jest nie do dostania - chyba że własnej roboty...(powodzenia) | Żaden problem. Ja swoją zrobiłem w kilka godzin i wygląda jak ze sklepu.
A tak w ogóle poniosło Cię trochę z tą wizją tjuningu |
|
|
|
 |
West

|
Wysłany: 30-10-2007, 00:54
|
|
|
To jeszcze nic... mógłbym tak jeszcze długo... Pozdrawiam. |
 |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

|
Wysłany: 30-10-2007, 02:54
|
|
|
west a ja bym chetnie zobaczyl te fotki chociaz pare z nich
o filtr k&n chodzilo mi o zamiennik standardowego filtra nie o stozek ja taki sobie zalozylem moge dac foty jesli chcecie
 |
|
 |
West

|
Wysłany: 31-10-2007, 00:18
|
|
|
Pawel - napisz mi coś na maila, najlepiej z tematem "Fotki-tuning-Lancer" a na pewno coś Ci wyślę... Pozdrawiam. |
 |
|
|
|
 |
Milosz-rr [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 15:50
|
|
|
West napisał/a: | ...Kolektor - zapomnij... Masz takie auto, przy którym dajesz upust Swojej fantazji... - spojler, badlock, może wlot w masce...?? Wyczyścić tylną klapę z napisów i znaczka... Przerobić atrapę grila... kupić uniwersalne lusterka M5 lub M3 (jeśli masz elektryczne to sensu nie widzę) albo Swoje pomalować pod kolor autka... Możesz też "maznąć" klamki... Kupić progi uniwersalne (na wymiar). Zderzaki to "wolna amerykanka" - jedziesz na szrot, wybierasz zderzaki a później przeróbka... spawanie, klejenie, wiercenie, robienie mocowań itp. itd. Może jakiś chip tuning?? (największa głupota). Alufelgi... i życzę powodzenia w obniżeniu - znalezieniu sprężyn (ja 2 lata szukałem i dałem sobie spokój) ale możesz też próbować coś dopasować z innych aut (dokopałem się do jakiegoś Mercedesa... ale tylko tył prawdopodobnie by pasował - a co z przodem to już najstarsi górale nie wiedzą. Ale co z tego jak rozpórka jest nie do dostania - chyba że własnej roboty...(powodzenia) Białe zegary...- tu podświetlenie do wyboru. Gałka, mieszek, nakładki na pedała, okleiny kokpitu lub malowanie, naklejki, dywaniki alu - do wybrania na allegro, podświetlana podłoga (listwy diodowe). Efekt UFO... I mógł bym tak jeszcze długo wymieniać - jak masz pytania lub potrzebujesz weny to pisz mi na maila dwa lata nad swoim autem pracowałem... Mam swoją kolekcje zdjęć Lancer/Colt 88-92 po przeróbkach... Oto mail: West2617@op.pl . Temat zamykam Pozdrawiam. |
Tuning czy agro-tuning ??:D |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 17-12-2007, 15:55
|
|
|
Milosz-rr napisał/a: | Tuning czy agro-tuning ??:D |
chyba wiejski tuning w stylu neony, plastikowe dywaniki imitujace blache ryglowana , naklejki mmm napewno to dodaje kucy co do chip tuningu, to niestety nie w tym modelu, bo jest praktynie nie wykonalny. |
|
|
|
 |
West

|
Wysłany: 17-12-2007, 17:37
|
|
|
Pomysłów jest od groma... Lecz jedno pytanie mnie męczy. Podałem kilkanaście przykładów jak można zmienić dane auto. Więc napiszcie mi Panowie co jest, a co nie jest waszym zdaniem "wiochą" bo są oczywiście granice . Ale bardzo bym chciał przeczytać co macie na ten temat do powiedzenia i jak te granice Wy widzicie. Jeżeli ktoś pyta "gdzie moge dostac jakies czesc tuningowe mechaniczne i optyczne do lancer 89" (temat - pytanie mario11lsd) to po prostu odpowiadam. Ponieważ tak brzmiało pytanie. Czekam z niecierpliwością... nie dla draki tylko chciał bym poznać Waszą opinię (Proszę nie traktować mnie jako jakiegoś fana tuningu czy maniaka - kiedyś w tym troszkę siedziałem ). A tak ps. Lubię ludzi którzy na pytanie "Gdzie jest piekarnia? odpowiadają - "Chleb jest niedobry." Lub skopiują "wypracowanie" i je 3 słowami podsumują. Pozdrawiam.
A tak z innej beczki: Pawel`85 doszły zdjęcia czy nie?? Bo się nigdy nie pytałem. |
 |
|
|
|
 |
Milosz_GLXi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 20:52
|
|
|
West napisał/a: | . Więc napiszcie mi Panowie co jest, a co nie jest waszym zdaniem "wiochą" bo są oczywiście granice .
|
To co jest wiocha dla mnie moze nie byc dla Ciebie. Kazdy jest inny. Dla mnie wiocha nie sa: alusy (mam Vipery Riala ale chcialbym kupic jakies oryginalne 15), skoromna koncowka wydechu, biale boczne kierunki i ew lotka na klapie. Mam CB0 wiec lotka tylko i wylacznie od GSRa, aczkolwiek ci co nie wiedzac co to jest GSR i jak wyglada uznali by ze przykrecilem jakas "polke" na bagaznik. Wiec odpuszczam nawet szukania. Wszystko inne poza to co wyszlo z fabryki jest dla mnie wiocha.
Niewiem jak do tego wszystkiego ma sie wnetrze i akcesoria typu komputery PC i ekrany LCD. Ja to traktuje jako fajne gadzety i jak wszystko zabudowane ladnie i schludnie to nie jest wiocha.
A i przypomnialo mi sie mam taki katalog czesci stylizacyjnych do CB0 i powiem ze zderzakami bym nie pogardzil |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

|
Wysłany: 18-12-2007, 19:39
|
|
|
west zdjecia doszly dzieki bardzo. ale jesli nie uda mi sie wyeliminowac problemow jakie ma moj misio to chyba pozegnam sie ze starym misiem. kupilem ostatnio nowego misia www.sidorkiewicz.com/lancer.html chetnych zapraszam to popatrzenia. |
|
 |
rabzik064
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1993 (C61A)
|
Wysłany: 12-05-2015, 22:41 Spojler
|
|
|
Pytanko moje jest takie, od jakiego modelu dopasuje spojlerek jakis niski dodajacy uroku do lancerka 88-92 ? Znaczy od czego pasuje nawet |
Ostatnio zmieniony przez mjsystem 20-05-2015, 09:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|