Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Postojówki, przeciwmgielne, zegary - nie świecą
Autor Wiadomość
michajli
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2007, 22:23   [Cari 1.9TD] Postojówki, przeciwmgielne, zegary - nie świecą

Witam:] Jestem posiadaczem Cari od całkiem niedawna (jakiś miesiąc) i mam problemik!!! Z dnia na dzień przestały mi świecić postojówki, przeciwmgielne i podświetlanie zegarów bez żadnej wyraźnej przyczyny (nic nie nabroiłem). Światła drogowe, migacze i kontrolki na desce wszystkie pozostałe działają:( czy spotkał sie ktoś może z czymś takim???? jutro zaczynam przeglądać po kolei wszystko przejrzałem już część bezpieczników ale noc mnie zastała. Macie jakąś koncepcję ???? Please HELP

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2007, 22:47   

michajli napisał/a:
Macie jakąś koncepcję ????

bezpiecznik

michajli
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2007, 13:36   

Znalazłem:]:]:] Oczywiście rzeźbiarstwo poprzedniego właściciela się odezwało - kombinowane przekaźniki ale juz wszystko ok Pozdrawiam

krzysiek_base
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2007, 13:38   

jest bezpiecznik do srodkowej konsoli ,podswietlenia nawiewu ,ogrzewania

fonckii
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 13:07   

Witam!

a ja trochę broiłem: wymiana żarówek konsoli nawiewu. Teraz oprócz tego co nie świeciło nie świeci: postojówka lewa, tylne lewe światło, podświetlenie zegarów.

Bezpieczniki przejrzałem 3 razy i są ok.

kable w konsoli co to ja rozebrałem nie wyglądały na poprzecinane ani pozrywane.

Jak to u Ciebie było michajli z naprawą?

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-10-2007, 14:18   

michajli, napisał że przekażniki wiec sam weż się za nie :D

fonckii
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 19:06   

maxwell61 dzięki za rade.
Właśnie wróciłem od autka: pozamieniałem miejscami przekaźniki R2, R5, R7, R8 w kom silnika. Problem nie rozwiązany :(

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 20:55   

polecam lekturę:
http://www.mitsubishi-gra...der=asc&start=0

fonckii
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2007, 11:05   

no lekturowałem: jest tam o tym gdzie są bezpieczniki i przekaźniki, oraz o tym że ktoś miał podobny problem i rozwiązaniem była wymiana bezpieczników które sprawdzałem i są ok.

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2007, 21:44   

Od postojowych i oświetlenia wskaźników jest jeden przekaźnik. Jeśli coś działa, np jedna strona świateł, a druga nie działa przyczyną MUSI być bezpiecznik. Dla pewności wymień dobre bezpieczniki od świateł i sprawdź czy nie ma wolnych gniazd.

Może być jeszcze tak, że padły żarówki. Spotykałem się z takimi przypadkami.

fonckii
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 20:55   

problem rozwiązany: wymienione wszystkie bezpieczniki na nowe. w wolnej chwili sprawdziłem je omomierzem i jeden był trafiony.

Odpowiedz do tematu