Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
niechce odpalac na gazie
Autor Wiadomość
kamils
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 10:38   niechce odpalac na gazie

witam po wymianie wnetrznosci reduktora (orginalne) reduktor OMVL R90 filtr gazu tez zmieniony

niechce palic na gazie jak silnik zimy , a jak odpale na benzynie przelacze na gaz i wylacze to potem juz moge odpalic na gazie wczesniej palil na dotyk dodam ze zmiescilem polozenie reduktora wiem ze powinien byc rownolegle do jazdy a jest prostopadle wczesniej niewiedzialem o tym dopiero potem gdzies tam przeczytalem ale mam zamiar zmienic polozenie na rownologle tylko problem jest bo niema miejsca zabardzo... na benzynie odpalam przelaczam i jest okej

co moze byc przyczyna??????

tak bylo przed;

tak jest teraz;

Karol208 
Forumowicz
Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2007, 11:08   

Co do polozenia reduktora to na odpalanie nie ma on wplywu jedynie na gasniecie auta podczas ruszania lub hamowania.

A z odpalaniem to przyczyna moze byc zla sprezyna w reduktorze przy wymianie wnetrznosci.
i podczas rozruchu wytworzone jest za male podcisnienie oby podac gaz do dolotu.

Sprawdz czy sprezyny maja taka sama sile ugiecia.

kamils
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 12:26   

...hym chyba jak skladałem to wydaje mi sie ze ta stara byla bardziej mieka niz nowa..

[ Dodano: 01-11-2007, 12:39 ]
... a pozatym ma ktos pomysł gdzie ten reduktor mozna wsadzic???

Odpowiedz do tematu