|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
niechce odpalac na gazie |
Autor |
Wiadomość |
kamils [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 10:38 niechce odpalac na gazie
|
|
|
witam po wymianie wnetrznosci reduktora (orginalne) reduktor OMVL R90 filtr gazu tez zmieniony
niechce palic na gazie jak silnik zimy , a jak odpale na benzynie przelacze na gaz i wylacze to potem juz moge odpalic na gazie wczesniej palil na dotyk dodam ze zmiescilem polozenie reduktora wiem ze powinien byc rownolegle do jazdy a jest prostopadle wczesniej niewiedzialem o tym dopiero potem gdzies tam przeczytalem ale mam zamiar zmienic polozenie na rownologle tylko problem jest bo niema miejsca zabardzo... na benzynie odpalam przelaczam i jest okej
co moze byc przyczyna??????
tak bylo przed;
tak jest teraz;
 |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 01-11-2007, 11:08
|
|
|
Co do polozenia reduktora to na odpalanie nie ma on wplywu jedynie na gasniecie auta podczas ruszania lub hamowania.
A z odpalaniem to przyczyna moze byc zla sprezyna w reduktorze przy wymianie wnetrznosci.
i podczas rozruchu wytworzone jest za male podcisnienie oby podac gaz do dolotu.
Sprawdz czy sprezyny maja taka sama sile ugiecia. |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
kamils [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 12:26
|
|
|
...hym chyba jak skladałem to wydaje mi sie ze ta stara byla bardziej mieka niz nowa..
[ Dodano: 01-11-2007, 12:39 ]
... a pozatym ma ktos pomysł gdzie ten reduktor mozna wsadzic??? |
|
|
|
 |
|
|