|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] problem z check engine |
Autor |
Wiadomość |
riddle [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 17:08 [C62A 1.5] problem z check engine
|
|
|
może zacznę od początku. kupiłem samochodzik taki jaki mam w opisie. do tej pory igła lać olej wymienić filtry i jazda, aż do dzisiaj... Rano jak go odpaliłem to obroty były na 2 tys. a zawsze jest jeden i sobie pyrka to mnie trochę zdziwiło, ale co tam pojechałem. Wracając z drogi coś zaczął mi silniczek gasnąć. zjechałem na parking odpalam... silnik ciągle chodzi na niskich obrotach i sie jakby dusi, gaśnie i cały czas pali się kontrolka check engine. na wysokich obrotach jest ok. co może być tego przyczyną? przepływomierz, krokowiec? jakby jakieś szczegóły miałbym dodać to piszcie. |
|
|
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 23:58
|
|
|
Jeśli pali się kontrolka CE, to możesz sobie to w dosyć prosty sposób zdiagnozować podpinając się do gniazda ECU. Rozpisane masz wszystko na stronie Krzyzaka. |
|
|
|
 |
Milosz-rr [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 15:43
|
|
|
Też mam problem z kontrolką CE, zaświeca się jak się odejmuje gazu, tzn na spadku silnikiem, jak dodaję gazu to znika. Wymieniłem pasek rozrządu, świece i teraz pali się rzadziej aczkolwiek jest to denerwujące. Pozdr |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-12-2007, 17:23
|
|
|
Milosz-rr, wymień kondensatory w ECU. |
|
|
|
 |
Milosz-rr [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 23:59
|
|
|
Widzę że te kondensatory to wszystkim siadają. Nieorientujesz sie ile taki zabieg kosztuje? POzdr |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-12-2007, 00:06
|
|
|
Milosz-rr napisał/a: | Widzę że te kondensatory to wszystkim siadają | Ponoć we wszystkich ECU Mitsubishi z lat 88-ok.96 (tylko nie w takich furach jak 3000gt itp.). Milosz-rr napisał/a: | Nieorientujesz sie ile taki zabieg kosztuje? | Wymieniałem kondensatory w moim Colcie. Koszt czterech kondensatorów to 1 zł i 07 gr za wszystkie . Kupione w sklepie elektronicznym. Koszt wymiany starych na nowe w serwisie telefonów komórkowych- 20 zł |
|
|
|
 |
|
|