Przesunięty przez: zbyszekm2 12-03-2008, 16:59 |
światła z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 04-11-2007, 20:52 światła z tyłu
|
|
|
Witam. Mam takie pytanie dotyczące zamiany światełek. chciałbym wyeliminować światełka w zderzaku i przenieść je wyżej. te w zderzaku łatwo pękają:-( czy ktoś już to robił i czy jest taka możliwość aby wszystkie światła przenieść? i czy ewentualnie jest dużo przy tym przeróbek? pozdrawiam |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
jarek-arch [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 23:57
|
|
|
Ja w swoim mam światła na dole i na górze. Przerobił je poprzedni właściciel dla lepszej widoczności.
Z przerobieniem nie ma większego problemu bo to co najdroższe czyli klosze już są, wystarczy przeciągnąć kabelki, zrobić otwór na gniazdo żarówki.
U mnie na górze są światła zwykłe i stopy w jednej żarówce w górnej części klosza (pajero III 2002r.), poniżej cofania. Problem pojawia sie z migaczami ponieważ u mnie klosze są całe czerwone a na czerwonym migaczu w polsce jeżdzić nie wolno.
Proponuje pozostawić światła w zderzaku, ponieważ górne klosze są za wysoko i z tego co mi powiedział znajomy z drogówki można za to dostać mandat jak jakiś policjant bedzie douczony. Przerobić tak jak u mnie i jeżdzić.
Uważam to za najlepsze rozwiązanie. |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-11-2007, 19:21 podziękowanie
|
|
|
dzięki za taką wskazówkę! chyba tak uczynię jeszcze raz dzieki |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-11-2007, 07:16
|
|
|
Ja mam swiatla i kierunki na gorze a przeciwmgielne na dole. Jest to rozwiazanie fabryczne i policja nie moze za to karac skoro auto jest dopuszczone do ruchu w naszym kraju. Co do III tego nie wiem choc wydaje mi sie to lekko dziwne aby za podniesienie swiatel kogos sie czepiac. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 12-11-2007, 08:20
|
|
|
He he, juz wiem o co chodzi ale nie do konca. Ten problem dotyczy aut, ktore maja instalowane kolo zapasowe na tylnej klapie. Podobno chodzio o to, ze pod katem zapas zaslania jedena lampe. Pytanie ile w tym prawdy bo czwarta generacja ma kolo i lampy swiecace na gorze. |
 |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-11-2007, 10:17 Dzięki
|
|
|
Dzięki Gene! jednak podłączę do góry. myślę, że aż takich mądrych misiaków nie spotkam na drodze, poza tym, zlikwiduje w ogóle na dole i nie będą mieli żadnego atutu, alby coś sugerować Wszystkim za pomoc dziękuję:-) |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 12-11-2007, 11:00
|
|
|
powodzenia
Zderzak zakleisz i polakierujesz? |
 |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-11-2007, 11:26 zastanawiam się
|
|
|
jeszcze nie wiem. zobaczę i popytam, może ktoś już ma jakieś doświadczenie co i jak wychodziło, co by było najlepsze. ale będę dążył albo do całkowitego zamaskowania, albo dla bezpieczeństwa i rozrywki włożę jakieś odblaski też będzie fajnie wyglądało |
|
|
|
 |
|