|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Jak sprawdzić górne mocowanie z łożyskiem na czel |
Autor |
Wiadomość |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 05-11-2007, 19:25 [Cari 1.8] Jak sprawdzić górne mocowanie z łożyskiem na czel
|
|
|
Byłem na szarpakach u mechanika i wszyscy twiedzą że wszystko ok a mnie cały czas coś puka z prawej strony.Jest to takie pukanie że nawet na podwórku przy minimalnej prędkości na kostce brukowej sobie puka.Nie jest to jakieś mocne pukanie ale uciążliwe takie pykanie.Przeczytałem posty o zawieszce przedniej i doszedłem do wniosku że może to być górne mocowanie z łożyskiem zespolone.Cena bagatelka 160zł tylko jak to sprawdzić czy po rozebraniu będzie widać zużycie jakieś może ktoś to już rozbierał.Będę to robił pierwszy raz więc może boleć wyciągnę całego Macphersona i rozkręcę. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 05-11-2007, 21:42
|
|
|
wiec...słabo szukałeś ... wiele tego jest na temat pukania... mogą pukac 2 lub wiecej rzeczy...sam amorek ma ruch poprzeczny w obudowie i sobie stuka mając cię w nr-1 lub tak jak piszesz jego mocowanie górne nr-2... amorek aby sprawdzić musisz niestety go zdjąć i poruszac i samo wyjdzie...co do mocowania to zdejmij górna pokrywke i wsadz w łożysko np. śrubokręt, kolejno niech ktoś pobuja autem na boki i wtedy jeśli dzwięk ustanie to masz mocowanie do wymiany a jesli nie to skłaniałbym sie do amora...no ale skoro bedziesz dismantle amora to o0d razy sprawdzisz i jedno i drugie...taka prosta rada ...pozdro |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|