Coroczny przegląd |
Autor |
Wiadomość |
Krissss [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 17:37 Coroczny przegląd
|
|
|
Zbliża mi się coroczny przegląd i ... szczerze pierwszy raz to będe robil
Ile takie cóś kosztuje i gdzie najlepiej? |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-11-2007, 17:41
|
|
|
cos kolo 100zl, ja zawsze jade na golisza, bardzo wyrozumialy facet |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 06-11-2007, 17:46
|
|
|
Masz na mysli przegląd techniczny?
Jeśli tak jest to koszt rzędu niecałych 100 zł. Ja od 2001 roku jeżdże swoimi autami na ul. Hryniewieckiego. Jest to stacja diagnostyczna tuż przed Urzędem Celnym po prawej stronie (trasa autobusu nr 76 na Nabrzeże Ewa).
Panowie nie są tam zbytnio spięci jeśli chodzi o dopuszczenie do ruchu. Diagnosta oglądnie auto pod spodem, poszarpie kołami, sprawdzi oba hamulce, światła, żarówki, opony i jeśli to gra, cieszysz się jazdą do następnego razu |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 06-11-2007, 18:52
|
|
|
Ja od 1999 przeglady robie tylko na stacji przy serwisie Fiata na Mieszka I-go (blisko MediaMarkt). W sumie przeglady robie tam dla 4 naszych samochodow i nigdy nie uznalem, ze "przyczepili sie" do czegos bezpodstawnie.
Jezdze tez do tej stacji wykonywac badania w miedzyczasie - badanie spalin przed wymiana lambdy, zbieznosc czy 'szarpanie' przed ostatnia wizyta u mechanika. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 06-11-2007, 19:27
|
|
|
za to w samochodowce na klonowica , tam to goscie maja cisnienie auto przetrzepia Ci od gory do dolu, i nie przepuszcza za spalona zarowke |
|
|
|
 |
ERNEST_SZCZECIN [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 19:54
|
|
|
ja przeglady robie w pewnej duzej firmie na mierzynie naprzeciwko NORDA ,a to dlatego ze owe przeglady robi moj dobry znajomy, |
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
|
Wysłany: 07-11-2007, 12:45
|
|
|
Rafal_Szczecin - a ja skodzitsu robilem wlasnie w samochodowce na klona i nie mialem nigdy problemow (moze dlatego ze skoda sie nie psuje;) ) Miska przegladam tez na Mieszka I ale ciut dalej niz arekp - obok salonu hondy...
Kiedys mialem watpliwa przyjemnosc zrobic przeglad w Nowogardzie (zerknalem w dowod) ze mam do tego dnia a chcialem tam jeszcze troche pobyc... No i nie polecam;) Mysle ze troche zbyt czepialski gosc... Musialem wszystko szybko zrobic a powiem ze wedlug mnie nie trzeba bylo - sila wyzsza;)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-11-2007, 15:30
|
|
|
ale jak wiadomo, sa tez sposoby, zeby auto przeszlo przeglad nawet nie wjezdzajac na stacje , baa nawet tam nie jadac no ale to nielegalne i tego nie promujemy |
|
|
|
 |
MARIO [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 19:11
|
|
|
Tak jak STARY ALFER wskazuje polecam równiez diagnostów na ul Hryniewieckiego dawne warsztaty PŻM-u koło Urzędu Celnego. Przez wiele lat jeździłem tam różnymi pojazdami. Ostatnio latem byłem swoim MSS. Diagnosta wsiadł podjechał pod hamownie aby sprwdzić hamulce i powiedział "k....wa" zapytałem "co się stało", odpowiedział "ale mi się tu podoba". Jeżeli podobał się kanciasty Space Star to co by powiedział gdyby podjechać ekstra Lancerem, Carisamą lub Eclipsem? |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 07-11-2007, 19:48
|
|
|
MARIO napisał/a: | Jeżeli podobał się kanciasty Space Star to co by powiedział gdyby podjechać ekstra Lancerem, Carisamą lub Eclipsem? |
Lancer też mu się podobał
Krissss, już wiesz gdzie jechać |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
|
Wysłany: 07-11-2007, 20:43
|
|
|
ja przegladam auto na floriana szarego w PODJUCHACH w GT Auto...starsi panowie dwaj ...spokoj apacza ...sprawdzaja wszystko...jak coś to poradzą, ale nigdy nie odsatwili bez pieczatki |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Krissss [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 01:11
|
|
|
stary alfer napisał/a: | Lancer też mu się podobał |
ale mó to taki mniejszy lancerek
maxwell61 napisał/a: | floriana szarego w PODJUCHACH |
nie jestem pewien ale chyba znam tę stację diagnostyczną, znałem właściciela b.miły facet swego czasu mój klient z dawnej pracy.
dziekuje wszystkim za pomoc tematu oczywista nie zamykam:) |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-11-2007, 10:32
|
|
|
Krissss napisał/a: | tematu oczywista nie zamykam:) |
bo nie mozesz |
|
|
|
 |
HEXA [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 03:37
|
|
|
stary alfer napisał/a: | MARIO napisał/a: | Jeżeli podobał się kanciasty Space Star to co by powiedział gdyby podjechać ekstra Lancerem, Carisamą lub Eclipsem? |
Lancer też mu się podobał
Krissss, już wiesz gdzie jechać |
No to z tematu skorzystam i ja. Ciekawe czy diabeł też się spodoba . Napiszcie tylko dokładnie, jak tam dojechać. (jakaś nazwa jest?)
I nr. tel. by się przydał.
Z góry dzięx! |
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
|
Wysłany: 15-11-2007, 14:08
|
|
|
Ja dzisiaj jade skodzitsu na przeglad (miso bez problemow przechodzi:D ) skodzitsu zobaczymy...:D Jade kolo hondy na mieszka Iszego..
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|