Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przewody wysokiego napięcia
Autor Wiadomość
Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2006, 15:26   Przewody wysokiego napięcia

Co powiecie na temat przewodów wysokiego firm takich jak Japan- Line lub Siewa (podobno japońskie). Mam możliwość kupienia właśnie takich tylko nie wiem nic o nich. Czy moze Sentech są lepsze?
Może ktoś z was montował w swoim Miśku przewody tych firm?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2006, 15:55   

Swietne, jak chcesz, zeby misio kichal i przerywal - nie znam lepszych.......NGK to NGK i do jakosci NGK malo ktore kable firmy krzak co. ltd. wogole sie zblizaja......

Dlubalem niedawno w eclipsie z nowiutkimi kablami japan-line z wielkim napisem "made in japan" - przerywal nawet na wolnych.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2006, 16:46   

Dzięki za radę.
Wiem, że nie ma lepszych jak NGK dla Misia. Poprostu zapytałem jak działają przewody tych firm. Mam w swoim Yazaki (made in japan) ale jeden z nich był przez kogoś potraktowany (dziwnie nacięty jest i ma przebicie) zaizolowałem, ale wiadomo szkoda motorku i dlatego pomyślałem o zmianie. Inne widzę że są ok, a pojedynczo nie dostanę napewno. Poczytałem trochę o tym na forum i są opisane różne fitmy m.in JC ale do tej firmy to nie mam zaufania.
A może mógłbyś mi dać namiar gdzie mogę kupić NGK i w jakiej cenie do mojego silniczka 4G92 1,6 16v?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 21-02-2006, 16:49   

Japaneze na przykład.
adams12 napisał/a:
voila...
pisz mejla

Nick: Japaneze
Real name: Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-02-2006, 18:38   

jakby komus czasem przyszedl do glowy taki glupi pomysl zeby kupic kable firmy janmor to niech sie szybko puknie w lepetynke. Superhiper, 88 razy silikonowane itd.... wszystko fajnie... po 50 km wrocilem do starych dobrych ori :D , chociaz maja juz swoje przekulane.

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2006, 18:54   

Już właśnie wysłałem zapytanie o nie do Japaneze :)
Czekam na odpowiedź.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 21-02-2006, 21:03   

Doniu napisał/a:
m.in JC ale do tej firmy to nie mam zaufania

Ja mam takie i nie narzekam. Z tego co wiem Krzyżak też na takich jeździł i mówił że są OK. Oczywiście kable to moim zdaniem wyjątek co do tej firmy. Osłony przegubów i inne gumy wytrzymują mniej niż rok...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 21-02-2006, 21:09   

Na kablach JC przejechałem 50 tkm, teraz mam NGK (od 30 tkm) i nie czuję różnicy.
Największym problemem jest przy naszych silnikach przebicie przez fajkę do masy - szczególnie w np. 4G37, gdzie świece są w zagłębieniu do którego często spływa olej z góry.
Chyba na stronie NGK są ładnie fotki patologii kabli z właśnie minidziurkami w fajce.

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2006, 00:23   

To już w takim razie sam nie wiem :| To co przeczytałem gdzieś na forum, że JC mają problem z rozpadającymi się końcówkami przy aparacie zapłonowym troche mnie zraziło. Co do mojego zaufania do tej firmy to faktycznie napewno czegoś takiego jak końcówki dróżków czy też sworznie wahaczy napewno bym nie kupił ponieważ brat miał takie i niewiele się nacieszył brakiem luzów.
A teraz tak dla porównania ceny przewodów firm o których mowa w tym temacie (takie udało mi się znaleźć w necie):
JC - 85zł
Sentech - ok.125zł
Japan-line albo Siewa - 110zł
Niestety nie wiem ile NGK.
Patrząc na te ceny to niestety nasuwa się mi jeden wniosek, ze JC mogą być w tym gronie najgorsze bo jakoś również do tych najtańszych części nie mam zaufania. Może się faktycznie mylę.
A może jeżeli chodzi o JC to też najlepiej wybierać konkretny kolor :?:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 22-02-2006, 08:27   

JC nie produkuje większości produktów, tylko je kataloguje i pakuje. Produkty markowych producentów są z ich oryginalnymi oznaczeniami, z naklejką JC na opakowaniu. Z tego co pamiętam Hyundai ma te same kable, bo to te same silniki tylko zdławione.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 22-02-2006, 08:59   

Doniu napisał/a:
To co przeczytałem gdzieś na forum, że JC mają problem z rozpadającymi się końcówkami przy aparacie zapłonowym

Aaaa - właśnie jeszcze zapomniałem - dokładnie to jest problem kabli z JC, tylko że u mnie było dokładnie z drugiej strony - przy wyciąganiu fajki ze świecy trzeba było najbardziej uważać, ale i tak raz mi się udało wyrwać kabel z fajki. Na szczęście łatwo się dało naprawić.

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2006, 10:10   

wichura1 napisał/a:
JC nie produkuje większości produktów, tylko je kataloguje i pakuje. Produkty markowych producentów są z ich oryginalnymi oznaczeniami, z naklejką JC na opakowaniu.

Wiem właśnie że nie produkują większości, ale właśnie o te produkowane przez nich mi chodzi, że są nie bardzo. Te innych firm, a katalogowane i sprzedawane przez JC przeważnie są OK.
Krzyżak cena jest nie powiem naprawdę kusząca za te JC. Powiem jeszcze, że są one niebieskie.

Tomasz1023
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 12:17   

Panowie czy kable NGK są tylko i wyłącznie niebieskie w orginale???
Ja widziałem czarne i moze byc to podróbka???
Bo właśnie mam kupic sobie kable NGK do Hyundaia Scoupe G4DJ 8v silnik taki jak w Coltach za 98 zł i nie wiem czy sa orginalne!?
Pozdrawiam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 06-11-2006, 12:52   

też mam czarne w C52 - są to oryginały dla HMC

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 06-11-2006, 15:17   

Najlepsze to kable ktore przejda test po montazu , JC /Jipsi Car bez obrazy/ to moze produkuje katalogi
t.j. importer dystrybutor , kable powinny byc firmowe bo materjal z ktorych sa zrobione jest bardziej stabilny.
I jezeli po zalozeniu nie maja uplywu to dlugo go nie bedzie. Ja zawsze po montazu je testuje /odpalic silnik zgasic swiatlo spryskiwacz lub pendzel ze slona woda i patrzec czy jest dyskoteka jezeli jest paragon do sklepu i nastepne-- biora kase niech cierpia/ raz mi zaswiecily NGK tzn kazdemu moze sie zdarzyc.

Odpowiedz do tematu