|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: zbyszekm2 12-03-2008, 16:59 |
Pajero 1987 akumulator |
Autor |
Wiadomość |
matmaster [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2007, 22:40 Pajero 1987 akumulator
|
|
|
Witam mam pytanie co do akumulatora w Pajero. Mam autko z rocznika 1987 z silnikiem 2,5 TD (niedawno anbyte , sprowadzone z niemiec) zamontowane były w nim dwa akumulatory o pojemności 65Ah z czego musiałem je wymontować bo już się nie ładowały (wyciekał elektrolit), pod ręką miałem tylko 55Ah który zamontowałem ale że zaczyna się robić chłodno taki akumulator już nie wystarcza, jaki powinienem dać jako drugi ?? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 11-11-2007, 23:04
|
|
|
powinieneś mieć ok 65 -75A zależy jaki masz alternator, ale były montowane raczej 65A. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 11-11-2007, 23:05 akumulator
|
|
|
kiedyś sobie ściągnąłem od kolegi z tego forum instrukcję. wprawdzie do II, ale wiadomości są tu podobne. 64 lub 64x2 Ah/5 godz. nie wiem dokładnie co to znaczy, ale chyba musisz się tego trzymać:-) pozdrawiam, ale może jeszcze inni się wypowiedzą. kto pyta nie błądzi, a co dwie głowy to nie jedna:-) |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
|
|