Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] cewka zaplonowa Update, HELP
Autor Wiadomość
tanaka 
Forumowicz

Auto: eclipse 2.0 G1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2007, 20:52   [1G 90-94] cewka zaplonowa Update, HELP

Witam

Mam problem z klipsem znikła iskra na świecach

kondensatory ktos przedemna zmieniał w komputerku dosc nieudolnie przylutowane ale zmienione

kto wymienial cewke zapłonowa w eclipse G1 GS,poj 2000 jest ona przykrecona w kolektorze dolotowym :\ na 4 sruby i nie wiem jak je odkrecic :\ ta od srodka a dole

rozmawialem z samael-em i kiepuczim o tym jeden mowi cewka drugi moduł

moze ktos wie jakie orginalnie powinny byc kondensatoy do tego komputerka ?

pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 19-11-2007, 15:26, w całości zmieniany 2 razy  

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 01:01   

wszystkie śruby od cewek są do pokonania kluczem M12 nasadowym z przedłużką i płaskim M12. Czy iskra zniknęła na wszystkich świecach?U nas są dwie cewki, jedna od cylindra 1 i 4 a druga od 2 i 3.,Jeśli zniknęła na wszystkich to NIE cwka.

tanaka 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2007, 07:59   

mitutoyo napisał/a:
wszystkie śruby od cewek są do pokonania kluczem M12 nasadowym z przedłużką i płaskim M12. Czy iskra zniknęła na wszystkich świecach?U nas są dwie cewki, jedna od cylindra 1 i 4 a druga od 2 i 3.,Jeśli zniknęła na wszystkich to NIE cwka.

zaznaczylem na zdjeciu gdzie nie ma iskry na skrajnych swiecach

Ostatnio zmieniony przez tanaka 18-11-2007, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 10:10   

tanaka, no to niestety padła Ci część cewki która obsługuje świece cylindra 1 i 4 tak jak to napisał kolega mitutoyo. A co do kondensatorów to kolega krzyżak ładnie to opisał. Poszukaj na forum - wymiana kondensatorów - i nie koniecznie w dziale Eclipse ;)

tanaka 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2007, 10:49   

conti64 napisał/a:
tanaka, no to niestety padła Ci część cewki która obsługuje świece cylindra 1 i 4 tak jak to napisał kolega mitutoyo. A co do kondensatorów to kolega krzyżak ładnie to opisał. Poszukaj na forum - wymiana kondensatorów - i nie koniecznie w dziale Eclipse ;)

cewka i modul kupiony ( za 130 zł ) :D zaraz bedzie montowanie tego ustrojstwa :)

pozdrawiam

[ Dodano: 18-11-2007, 15:29 ]
Witam

swiece, kable, cewka, modul zmieniony i auto nadal nie pali na 1 i 4 swiecy( zdjecie zamieszczone wyżej ), czasem jest iskra ale bardzo słaba dzisiaj ok 19 podjade jeszcze po kumputer i sprawdze jak bedzie chodzil, Prosze o jakies wskazówki co moze byc przyczyna tego.

Pozdrawiam

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 16:33   

mi tez to wygladalo na poczatku na cewke, ale ten ecu nie wyglada za ciekawie :> nie ebdize mial przeklaman?

chodzi mi po glowie tez czujnik polozenia walka rozrzadu :> ale nie chce mowic co i jak,

tanaka 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2007, 16:39   

GOLDI napisał/a:
mi tez to wygladalo na poczatku na cewke, ale ten ecu nie wyglada za ciekawie :> nie ebdize mial przeklaman?

chodzi mi po glowie tez czujnik polozenia walka rozrzadu :> ale nie chce mowic co i jak,

dzisiaj podjade po te graty o 19 ale nie wiem czy bede mial czas je zmienic

pozdro

[ Dodano: 18-11-2007, 20:44 ]
witam

jest roznica w czujnik polozenia walka rozrzadu miedzy 6 bolt a 7 bolt ?

pozdro

Witam

misio ozdrowiony pomogła wymiana komputera :D jakis partacz go wczesniej zle zrobil.

a co do czujnika polozenia wału to sa trzy wersje

89-90
part number : MD121786

91-92
part number : MD148855

93-94
part number : MD184529

a tu link do stronki ze zdjeciami :
http://www.dsmsource.com/...ead.php?t=39184

Odpowiedz do tematu