|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bagażnik dachowy (i nie tylko;) do CZ3 |
Autor |
Wiadomość |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 11:01 Bagażnik dachowy (i nie tylko;) do CZ3
|
|
|
witam,
czy ktoś z szanownych użytkowiników cz3 posiada bagażnik dachowy do tego auta? i ew może coś polecić? okazuje się, że wcale nie tak łatwo go dostać (ew można złożyć komplet thule, ale drogo wychodzi niestety...)
poniżej jeszcze inna (uważam, że ciekawa) propozycja. tylko, że nic takiego do colta nie widzę i prawdopodobnie samemu trzebaby porzezbic aha, fotka ze strony roadlook, zeby nikt sie obrazil.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 21-11-2007, 15:49
|
|
|
Miałem podobne rozwiązanie (bagażnik montowany na klapę) w Clio i niespecjalnie się to sprawdzało - przy jeździe z prędkością powyżej 100 km/h koła rowerów (czyli dość "ażurowe" obiekty) powodowały duże oppory i rowery nie były stabilne. Wożenie rowerów na dachu równolegle do kierunku jazdy jest znacznie (moim zdaniem) pewniejsze - dwa razy po 1200 km w jedną stronę i brak kłopotów. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 11:01
|
|
|
dzięki za info
jezeli chodzi o ten bagaznik na klape to myslalem tylko i wylacznie o nartach/desce.
takie baganiki rowerowe na klape ogladalem, z tym ze wyglada to przewaznie tak, ze bagaznik taki tylko opiera sie o klape i zderzak, a przymocowany/unieruchomiony jest systemem pasków. a na tym zdjeciu nie ma zadnych paskow, tylko jakies zmyslne zaczepiki. no ale tak czy siak pewnie mniej uciazliwy w obsludze jest bagaznik na dach, choc zapewne jest mniej szalowy
pozdrawiam!
[ Dodano: 13-06-2008, 09:18 ]
Podsumowuje rozpoczęty przeze mnie wątek. udało mi się wreszcie zakupić bagżnik na dach. Bagażnik Thule, cena 670 zł (to raczej tanio, szukalem w paru miejscach i przeważnie wychodzilo ok 800. Z kolei stosunkowo "niedrogi" był oryginał w mitsu - cos ponad 800 zl, a spodziewałem sie dużo więcej)
Bagażnik sprawia dobre wrażenie, montaż na dachu umiarkowanie bezproblemowy . Zobaczymy jak bedzie się spisywal z obciążeniem - surfing/rowery.
Pozdrawiam!
 |
|
|
|
 |
|
|