|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Skrzypi gdy cofam |
Autor |
Wiadomość |
MitsuMan [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 21:54 [ALL] Skrzypi gdy cofam
|
|
|
siema
krótkie pytanko bo nie znam się a nie chcę pojechać do mechanika i usłyszeć że trzeba pół samochodu wymienić
problem jest takie kiedy cofam i skręcam kołami coś skrzpi bardzo mocno jakby tarł metal o metal, czy ktoś wie może co to jest?
Dodam, że najprawdopodobniej przy cofaniu bez skręcania kołami tego dźwięku nie słychać.
pozdro |
Ostatnio zmieniony przez josie 16-12-2007, 15:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 22:03
|
|
|
moze przeguby sie odzywaja??? |
|
|
|
 |
adam-g [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 07:53
|
|
|
MitsuMan napisał/a: | kiedy cofam i skręcam kołami |
a jak jest przy jezdzie do przodu ? mógłbyś jechać na parking i pokręcić pare ósemek,
najlepiej z jakimś kolegą. Zakładam że obcieranie dochodzi z przodu ?!?
Być może to łożysko koła. |
|
|
|
 |
MitsuMan [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 22:35
|
|
|
adam-g napisał/a: | MitsuMan napisał/a: | kiedy cofam i skręcam kołami |
a jak jest przy jezdzie do przodu ? mógłbyś jechać na parking i pokręcić pare ósemek,
najlepiej z jakimś kolegą. Zakładam że obcieranie dochodzi z przodu ?!?
Być może to łożysko koła. |
woże w furze zawsze dużo paczek więc nie potrzebowałem pomocy kumpla:) przy jeździe w przód jest wporzo. Co do łożysk to raczej nie bo to jest naprawdę głośny dźwięk, łożysko raczej z siebie takiego dźwięku nie wydobędzie. Co do przegubów hmm nie mam pojęcia jak to sprawdzić..
acha ten dźwięk nie występuje regularnie tzn czasem kiedy cofam ze skręconymi kołami jest cisza...!? |
|
|
|
 |
adam-g [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 08:21
|
|
|
MitsuMan napisał/a: | woże w furze zawsze dużo paczek więc nie potrzebowałem pomocy kumpla:) |
chodziło mi o to , żeby ktoś na zewnątrz samochodu stanął i posłuchał skąd dochodzi te tarcie, a nie o ciężar. |
|
|
|
 |
norsol [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 11:31
|
|
|
Witam
Od kiedy masz to auto?
Bo może być tak że poprzedni właściciel zamienił przeguby prawy z lewym bo mu stukały i szybko sprzedał je żeby nie ponosić kosztów wymiany.
Znam taki przypadek osobiście , mój były mechanik tak mi doradzał jak mi stukały jadąc do przodu na skręconych kołach i kazał sprzedać, po zamianie podobno stukają jak jedziesz do tyły, a do tyłu rzadko kto jeździ kupując auto. Ale ja nie mówię że u Ciebie tak jest.
Pozdrawiam norsol |
|
|
|
 |
MitsuMan [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 13:45
|
|
|
adam-g napisał/a: | MitsuMan napisał/a: | woże w furze zawsze dużo paczek więc nie potrzebowałem pomocy kumpla:) |
chodziło mi o to , żeby ktoś na zewnątrz samochodu stanął i posłuchał skąd dochodzi te tarcie, a nie o ciężar. |
no to nieźle
autko mam od stycznia i wcześniej nie było tego dźwięku więc mam nadzieje, że to nie przeguby |
|
|
|
 |
markostar
Forumowicz

Auto: Space Star 1.3 2003 i Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Wrz 2007 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-12-2007, 18:01
|
|
|
Miałem identyczną sytuację z Colcikiem syna. Skrzypienie przy cofaniu - winowajcą okazało się górne mocowanie przedniego amortyzatora (łożysko i jakaś podkładka). Koszt naprawy śmieszny a jaka ulga i cisza
Pozdrawiam. |
|
 |
|
|