Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3g] 2004 GTS Sprzeglo
Autor Wiadomość
trol
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2007, 11:22   [3g] 2004 GTS Sprzeglo

Witam,
Otoz panowie mam problem ze sprzeglem a mianowicie slizga mi sie.Czy aby wymienic sprzeglo bedzie trzeba wyjmowac caly silnik aby przeprowadzic ta operacje??Pytam gdyz tak jeden mechanik mi zasugerowal.
I jeszcze jedno:Wiecie moze gdzie mozna kupic sprzeglo do tego konkretnego modelu i jaki moze to byc koszt??

Pozd

allias
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2007, 19:41   

Witam

1. Nie musisz wyciagac silnika zeby wyciagnac sprzeglo jednak z tym silnikiem jest jeden maly element o ktorym warto wiedziec jesli sciagaja ci skrzynie. Jak juz bedzie "luzna" i przyjdzie do sciagniecia z walu to konieczne jest wetkniecie srubokreta pod gumowa pokrywe od widelca i odczepienie zawleczki od lozyska. Inaczej mechanik bedzie wyrywal wnetrznosci. Ja sie meczylem z tym 1 godzine zanim doczytalem dlaczego nie moglem skrzyni sciagnac.

2. Jesli chodzi o sprzeglo to polecam zamowienie dobrego sprzegla z USA. Osobiscie polecam ACT 2100 za okolo $350. Jest najlepsze do tego samochodu. Uzywam u siebie i jest naprawde super.

Sa tez zamienniki ale uwazaj z tym bo jakby nie patrzec to masz silnik gdzie masz doczynienia z 210KM i nie chcesz zeby zmieniac ta robote po raz drugi. Jesli chcesz to podam ci strony gdzie mozesz je kupic. Na poczatek zajrzyj na www.tearstone.com

Pozdro.

trol
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 12:10   

Dzieki za info napewno bardzo mi sie przyda:)
Czy tobie ze strony prosto do PL wysylali paczke czy ktos znajomy w usa Ci ja wyslal??
Jezeli nie sprawiloby problemu to prosil bym abys wyslal mi reszte tych stronek ze sprzeglami.
Pozd

Odpowiedz do tematu