Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Na jaką dolegliwość to wskazuje
Autor Wiadomość
wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2007, 15:49   [Cari 1.8 GDI] Na jaką dolegliwość to wskazuje

Od dłuższego czasu moja cari ma dziwne objawy. Przy porannym odpalaniu nie zawsze pali na dotyk. Czasami muszę ją trochę pochechłać, żeby załapała. Myślałem, że to może aku już słabnie, ale ostatnio po podładowaniu aku, rano zachowała sie tak samo. Ktoś mi podpowiedział, żebym przed odpaleniem przekręcił kluczyk w stacyjce dwa, trzy razy i dopiero odpalił. O dziwo dzisiaj rano tak zrobiłem i cari odpaliła na dotyk. Te wcześniejsze objawy nie mają nic wspólnego z warunkami na dworze, cari stoi w garażu ocieplanym i warunki atmosferyczne nie mają żadnego wpływu na jej zachowanie. Jak myślicie co może jej dolegać?
PS. W ciągu dnia w czasie ponownego uruchamiania wszystko jest OK, pali na dotyk.

mareqm 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2007, 17:32   

To mi wygląda na dopływ paliwa.Prawdopodobnie po nocy paliwo "cofa się " do zbiornika.Przekręcenie kluczyka w stacyjce powoduje włączenie pompy paliwa i podpompowanie jego poziomu.Nie znam szczegółów instalacji paliwowej ale być może jest tam jakiś zawór zwrotny który nie trzyma i przez okres nocy paliwo ucieka.

fara6
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2007, 22:23   

mam cari 1.8gdi 98r i czasami podobny problem i przy wałczeniu stacyjki pompa w moim aucie na pewno sie nie uruchamia, wiec myślę ze to jest jakiś zawór
:)

Odpowiedz do tematu